466
Історія Легенди - Голос Захара
Стівен Хьюнг вперше зустрівся з Gordon Moore, співзасновником Intel, на конференції в 1997 році. Мур помітив, що комп'ютер Hawking використовується для спілкування з процесором AMD і запитав, якщо він потрібен "реальний комп'ютер" з мікропроцесором Intel. З тих пір, як і раніше, Intel надала Гоулінг з налаштованим персональним комп'ютером та технічним забезпеченням, замінивши комп'ютер кожні два роки.
Займав свою здатність говорити в 1985 році, коли він узгоджував пневмонію під час поїздки в CERN в Женева. На лікарні передається штучна вентиляція. Стан був критичним. Лікарі попросили дружини Голанда Джейн, чи можна вимкнути машину підтримки життя або ні. Вона насильницько відмовилася. Звернення до лікарні Адденброкса в Кембриджі, де лікарі зуміли містити інфекції. Щоб полегшити дихання мерехтіння, вони також виконали трахеотомію, зробивши отвір в горлі Захара і розміщуючи трубку в його трахеї. Як результат, Захарі незворотно втратили свою здатність говорити.
Для того, як Hawking спілкується з використанням орфографії карток, пацієнтові, що вказують на листи та формуючі слова, підняття брів. Мар Король, фізик, який працював з Hawking на новій системі зв'язку, зв'язану компанію Words Plus, Каліфорнія, яка розробила Еквалайзер, програму, яка дозволяє користувачам вибрати слова та команди на комп'ютері за допомогою ручного натискання. Король підійшов до команди Words Plus Walter Waltosh і запитав, що програмне забезпечення може допомогти професору фізики в Англії з аміотрофічним бічним склерозом. Волотош створив ранній варіант еквалайзера, щоб допомогти йому богам, які також постраждали від ALS і втратили здатність писати і говорити.
«Я запитав, якщо це був Стівен Гоукін, але він не міг дати мені ім'я без дозволу», - сказав він. На наступний день він назвав і підтвердив його. Я сказав, що я хочу зробити мій кращим. й
Перший еквалайзер ran on the Apple II комп'ютер, пов'язаний з синтезатором мови, створеним мовленням плюс. Після цього система була адаптована Девідом Масоном, інженером і чоловіком однієї з дитячих саджанців, перетворюючи її в портативну систему, яка може бути встановлена на одному з плечей колісного крісла. З цією новою системою Hawking вдалося поспілкуватися близько 15 слів за хвилину.
Однак нерв, який дозволяє перемістити його пальцями, продовжували деградувати. З 2008 року рука Ґопа стала занадто слабкою, щоб використовувати натискач. Помічник, який може контролювати щік. Прикріплений до келихів, інфрачервоний датчик може записувати рухи м'язака Hawking. З тих пір, як тільки один м'яз. Тим не менш, ця здатність спілкуватися до кінця. У 2011 році він може виготовити лише одну або дві слова за хвилину, щоб він відправив лист до Мура (який є автором закону Мура): Мій голосовий вхідний пристрій дуже повільно прямо зараз. Чи може ви допомогти Intel?
Мур, що інструктував Justin Rattner, потім Intel CTO, для вирішення проблеми. Раттнер зібрав команду експертів з взаємодії людини в Intel Labs та приніс його до Кембриджу на конференцію з маркуванням 70-го дня народження Hawking, 8 січня 2012 року.
«Я збираю команду фахівців у лабораторіях Intel», - розповів Раттнер. Ми ретельно наносимо передові технології комп'ютера для поліпшення швидкості зв'язку Стівена. Ми сподіваємося, що ця команда зробить прорив і знайдемо техніку, що дозволить йому спілкуватися на рівні, який був кілька років тому.
Займав участь у власній вечірці з дня народження, тому він зустрівся з експертами Intel лише через кілька тижнів, в офісі, в відділі прикладної математики та теоретичної фізики в Університеті Кембриджа. Команда п'яти осіб включила Horst Haussecker, директор лабораторії технологій досвід, Лама Начман, директор компанії Anticipatory Computing Lab та лідер проекту, Pete Denman, інтерактивний дизайнер.
"Стефен завжди надихнув мене, - каже Денман, який також використовує коляску. Після того, як я зламав шию і був паралізований, мій мама дав мені копію короткої історії часу, яка просто вийшла. Вона сказала мені, що люди в колясці ще можуть зробити неймовірні речі. Шукаю, я розумію, як було пророк. й
Після того, як команда Intel представила себе, Хауссекер взяв лідера, пояснивши, чому вони там і які плани були. Хауссекер говорив двадцять хвилин до того, як захопився раптово.
"Чому нас привітали і сказали, що він був дуже щасливий бачити нас все, - сказав Денман. Я не знаю, що він написав весь цей час. Він взяв його двадцять хвилин, щоб написати 30-слове привітання. Ми просто горіхи. На даний момент був дуже гострий. Ми зрозуміли, що проблема була набагато більш серйозною, ніж ми думали. й
У той час, як Hawking використовується комп'ютерний інтерфейс у вигляді ключів EZ, оновлена версія попередніх програм також розроблена Words Plus. Надано його з екранною клавіатурою та базовим алгоритмом прогнозування слів. Курс автоматично сканує клавіатуру рядами або стовпчиками, і Hawking може вибрати бажаний символ з перемикачем руху, що зупиняє курсор. ЕЗ Ключові слова також допускаються, щоб контролювати мишу в Windows і працювати з іншими додатками на своєму комп'ютері. Він може наповнювати Інтернет з Firefox і писати лекції з Notepad. Він також мав веб-камеру, що він використовується з Skype.
Команда Intel вирішила оновити архаїчну систему Hawking, яка вимагає нового обладнання.
«Ястін думав, що ми можемо використовувати технології, такі як розпізнавання обличчя, жести, альтанки та інтерфейси головного мозку», – каже Начман. Ми захопили його багато цих диких ідей і спробували чимало рідкісних технологій.
Найчастіше ці спроби були невдалими. Відстеження не працює з гарячою гарячою гарячою повік. Навіть перед проектом Intel, Hawking експериментував з датчиками EEG, які могли прочитати свої мозкові хвилі і потенційно надсилати команди на комп'ютер. Не знайдено достатньо міцного мозку.
«Ми запалюємо листи на екрані і спробували визначити обраний лист від відповіді мозку», – розповідає Дерево. Він добре працював для мене, але коли Стівен спробував його, це було всі мене. Не вдалося виготовити досить сильний сигнал від шуму. й
«Щим ми спостерігали його і слухали його зауваження, тим більше він прийшов до нас, що він просить нас, на вершині поліпшення швидкості зв'язку, щоб дати йому нові можливості, які дозволяють йому взаємодіяти краще з комп'ютером», - каже Нахман.
Повернувшись до лабораторії Intel після місяців досліджень, Денман виготовив 10-хвилинний відео для Hawking, який продемонстрував нові прототипи головного мозку, команда захотіла спробувати з Hawking і попросити його реагувати.
"Ми прийшли до висновку, що зміни, які ми хочемо, щоб зробити не реально змінити взаємодію з його системою, але все ж зміниться", - каже Денман. Зміни, що включені доповнення, такі як кнопка повернення, яка Hawking може використовуватися не тільки для видалення символів, але і для зворотної навігації інтерфейсу; передбачуваний алгоритм Word-entry; і навігація наступного слова, що дозволило йому ефективно вибрати слово замість їх натискання.
Головною зміною, за словами Денмана, була в самому прототипі. Потрібні слова часто пропускають, натискаючи літеру поруч з тим, що він фактично хотів натиснути. Він може пропустити лист, видалити його, пропустити його знову, видалити його знову. Це було жахливо депресування і уповільнено процес введення. Ця проблема була загострена ідеонізмом Hawking. Він був надзвичайно важливим для того, щоб висловити свої думки правильно, тому навіть пунктуація мала бути правильним. Він навчився бути хворим досить досконалим. Він не є свого роду, який просто хотів надсилати повідомлення. Він хоче зробити це чудово.
Для вирішення проблем з відсутнім листом команда Intel додала прототип, який інтерпретує наміри Hawking, а не його фактичний вхід, використовуючи алгоритм, схожий на це, що використовується в процесі обробки та мобільних телефонів. Коли iPhone вперше потрапив на ринок, люди почали скаржитися на передбачуваний текст, але не довіряють швидко перетворюються в радість. Проблема полягає в тому, що вона занадто довго використовується для неї, і ви повинні довіряти системі, щоб зробити свою роботу. Тим не менш, додавання цієї функції може поліпшити швидкість і дозволити вам зосередитися на вмісті.
Наприкінці відео було питання «Що ваш рівень тривожності або тривожності?» У червні цього року Hawking відвідав Intel Labs, де Денман і його команда представила його в нову систему, яка називається ASTER (Assistive Text EditoR). "Ваше поточне програмне забезпечення трохи застаріле, - сказав він Денман. По суті, це дуже застаріла, але ви звикли до неї, тому ми змінили спосіб, який ви прогнозуєте наступний слово, і він практично завжди визначає правильне слово, навіть якщо літери, які ви вражають далеко від нього.
"Це великий крок від попередньої версії", - відповів він. - Я дуже сподобалося.
Інженери встановили новий інтерфейс користувача на комп'ютері Hawking. Денман думав, що вони були на правій трасі. У вересні з’явився перший відгук: Не пристосовано до нової системи. Ускладнений. Кнопка повернення та одна, відповідальна за промивання, які були нечіткими та необхідні для зміни.
«Це один з найрозумніших хлопців світу, але він не використовується для сучасної техніки», – коментує Денман. Він ніколи не мав можливості використовувати iPhone. Ми спробували навчити найвідомішого і розумного 72-річного діда на планеті новий спосіб взаємодії з технологією.
Денман і решта команди зрозуміли, що потрібно почати мислення про проблему в новому вигляді. «Ми думали, що ми розробляємо програмне забезпечення в звичайному розумінні, коли ви розготовили сітку і намагаємось отримати стільки риби». Ми не знали, скільки буде залежати від Стівена. Ми повинні зосередитися на навчанні однієї людини. й
В кінці 2012 року команда Intel створила систему, яка записала взаємодій з його комп’ютером. Вони зафіксували десятки сотень годин відео, які включили ряд різних ситуацій: Стівен набирає, Стівен набирає шини, Стівен використовує мишу, Стівен намагається налаштувати вікно на потрібний розмір. "Я дивився на ці кадри і знову, - каже Денман. «Симчаси, які я буду працювати в чотири рази, швидкість і все ще знайти щось нове. й
У вересні 2013 року за допомогою асистента Джонатана Вуд, запровадив ще одну ітерацію користувацького інтерфейсу на комп’ютері Хокінга. "Я думав, що ми це робили, - каже Денман. Але наступний місяць стало зрозуміло, що Гокінг знову був у біді. "Одно своїх помічників назвав його американським катуванням", - згадує Денман. Коли вони сказали, що Стівен спробував посміхатися.
За кілька місяців до команди Intel з'явилася версія, яку захочеться Hawking. Наприклад, Hawking тепер використовує адаптивне слово-проектора Лондонського стартапу SwiftKey, що дозволяє йому вибрати слово після друку літери, тоді як попередня система повинна Hawking переходити до нижньої частини інтерфейсу, щоб вибрати слово зі списку. Його слово-предикційна система була занадто старою. Нова система була швидкою і ефективною, але Hawking поки не дізнався, як її використовувати. Спочатку він скаржав, і це не до тих пір, що інженери зрозуміли, чому: він вже знав, що говорить про його стару систему. Він використовується для використання прогнозів старої передбачуваної системи.
Intel працювала з SwiftKey і включила багато документів, які захараджуються в систему, тому в деяких випадках він навіть не повинен ввести характер перед системою, написав такі слова з контексту. фраза «чорний отвір» не вимагає штампування. Після «чорного» автоматично «чорний». При виборі «чорного» автоматично з'являється лунка.
Нова версія інтерфейсу користувача Hawking (нині відомий як ACAT - від Assistive Contextually Aware Toolkit) включає в себе контекстні меню, які забезпечують Hawking з різними ярликами, щоб поговорити, знайти щось, або написати лист; і новий лектор, який дає йому час управління під час розмов. Також є кнопка «мишу», яка дозволяє заблокувати його синтезер.
"Чому він керує перемикачем з його щік, якщо він їсть або рухається, він створює випадковий вихід", - пояснює Дерево. Коли він хоче сказати щось випадково. Він робить все часом, і іноді це розмазування. Я пам'ятаю один день, який випадково набрав “x x x x x x x x”, який у своєму виступі синтезатор озвучив як “секс-секс секс”.
Офіс Дерев'яного офісу знаходиться поруч з Харковом. Це в основному майстер-клас. Одна стіна з електронним обладнанням та експериментальними прототипами. У готелі є камера, частина робочого проекту з Intel. "Ідея полягає в тому, що камера, що над обличчям Стівена, буде читати не тільки свої рухи, але й інші рухи обличчя, а й", - сказав він. Він може перемістити щелепи вгору і вниз, правий і лівий, контролювати мишу і, можливо, навіть його крісло. Це хороші ідеї, але все ще в роботах. й
Ще один експериментальний проект, запропонований колясками Hawking, раніше цього року, є джойстиком, який прикріплює до підборіддя Hawking і дозволяє йому самостійно переміщати коляску. "Stephen loves that," Wood коментує. Проблемою є контакт між Стівеном підборіддя і джойстиком. Так як вона не рухається шиєю, дуже важко підключати і від'єднати джойстик." Узагалі, мерехтіння може приїхати самостійно.
Невелика сіра коробка містить одинарну копію виступу Й.Букка. Це The CallText 5010, модель Hawking була представлена в 1988 році, коли він відвідав компанію, яка зробила їх, Промова Плюс. Картка всередині синтезатора містить процесор, який перетворює текст у мовлення; цей пристрій також використовується для автоматизованих систем телефонного реагування у 1980-х роках.
"Я намагаюся зробити програмну версію голосу Стівена, щоб ми не покладалися на старі апаратні картки більше", - сказав він. Щоб зробити це, він повинен слідувати доріжку команди «Плюс Плюс». У 1990 році мовний плюс було продано до Centigram Communications. Центріграма придбано Lernout і Hauspie мовні продукти, які ScanSoft придбані в 2001 році. ScanSoft придбав Nuance Communications, багатонаціональну компанію з 35 офісами та 1 200 співробітників. Дерево звернулася до неї. Вони мали програмне забезпечення з голосом Стівена з 1986 року. Дивись, як ми знайшли його на фіксаторі Nuance. й
Захоплення дуже кріпиться до голосу. У 1988 році, коли мова Плюс дав йому новий синтезатор, голос був настільки різним, що він просить замінити його оригінальним. Його голос був створений на початку 80-х інженера МІТ Денис Клатт, піонер алгоритмів, які перетворюють текст до мови. Він придумав DECtalk, один з перших пристроїв для цих завдань. Три голоси спочатку записали: Клатта, дружина і дочка. «Кід Кід» і «Перспект Павло». Це голос Стівена Гонг говорить.
На основі дроту матеріалу
Джерело: hi-news.ru