307
Сидіння хворе.
Канадські дослідники показали, що кількість часу людина щодня проводить в положенні сидячи безпосередньо впливає на ризик хвороби серця, цукровий діабет і рак.
Вчені кажуть, що малорухливий спосіб життя може призвести до ранньої смерті навіть тим, хто регулярно займається фітнесом – але все ж витрачає більшу частину часу сидячи.
«Сьогодні середня людина сидить більше половини дня — наприклад, перегляд телевізора або роботи на комп’ютері», – розповідає доктор Девід Альтер, старший науковий співробітник мережі охорони здоров’я університету (УН) та Інститут клінічних досліджень в Торонто. «Наше дослідження передбачає, що незважаючи на здоров’я переваги фізичного навантаження, не може бути достатньо, щоб зменшити ризик виникнення седентних захворювань. й
Вчені наполягають, що людина не вистачає щодня 30-хвилинних вправ, якщо решта 23 і півгодини він сидить або лягає вниз. Для зменшення ризику захворювання необхідно зменшити «сучасний час» до 2-3 годин в 12-годинному режимі.
Будь-який, хто хоче добре здоров'я, повинен почати моніторинг часу, проведеного в положенні сидячи. Кожна половина години людина повинна отримати і перемістити протягом принаймні 3 хвилин.
Джерело: fitfixed.com