363
М'язи люмбрії є м'язом душі
Я був дуже радий, щоб відкрити примітну роботу Ліза Коха, яка підтвердила багато чого, що я довго підозрював інтуїтивно зрозуміло.
На початку і закінчення моїх занять йоги я почав виконувати пози з відкриттям стегна, приділивши особливу увагу виведенню напруги в м'язах люмбара і флекторах стегна. Симулятивно з диханням я уявляв, як протікає напруга з стиснених м'язів і звільняється як енергія, що надходить до стовбура. Працює. Я відчув, як мій тіло був м'яким, але якось сильніше. (Curl up) Reading Liz Koch, я відразу зрозумів, що я робив в часі — дізнаючись, щоб розслабитися м'яз люмбар, я був буквально годувати мій центр, від'єднавши його з потужною енергією землі. Згідно з Koch, psoas набагато більше, ніж просто м'язова стабілізація центру. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
Ну і я повинен знати більше. Ось лише кілька біт наукових досліджень Liz Koch, присвячених тому, наскільки важливим є м'язи сечового міхура для нашого здоров'я, обслуговування життєдіяльності та емоційного благополуччя.
М'язова люмбрія (псоа) є найглибшим м'язом в організмі людини, що впливає на наш структурний баланс, м'язова інтеграція, гнучкість, міцність, діапазон руху, рухливість суглобів і функції органу.
М'язи сечового міхура з обох сторін починаються з хребта, прикріплюючи до 12-го грудного хребта (Т12) і до кожного з п'яти барних хребта. Звідси вони пропускають через живіт і таз, а потім прикріплюють до вершини стегнової кістки. Psoas - єдиний м'яз, який з'єднує хребта до ніг. Відповідає за підтримку вертикального положення і бере участь у підйомі ніг при ході. Правильно функціонувати м'язові м'язи стабілізує хребта і забезпечує підтримку цілого стовбура, формування платформи для життєво важливих органів черевної порожнини.
Через сполучну тканину, або фасцію, м'язові кульки з'єднуються до діафрагми і в результаті впливає як наше дихання, так і на боях рефлекс. Справа в тому, що м'язова пухирка безпосередньо пов'язана з рептилійським мозком - найдавніша внутрішня частина головного мозку і стебла хребта. Ліз Кох пише, «Довгий перед виступом або організаційними здібностями кори головного мозку, наше існування на його найглибшому рівні було підтримано ретилійський мозок, відомий своїми виживаннями інстинктами. й
Ліз Кох вважає, що наш сучасний прискорений спосіб життя, породжений адреналіном симпатичної нервової системи, викликає хронічний штам на м'язі люмбрії - що робить його постійно готовий до боротьби або флісу. Psoas допомагає вам негайно приймати дію або замкнути в захисний кульку.
Якщо ми постійно беремо м'язи сечового міхура через стрес або напругу, вона починає скорочуватися, що створює передумови для хворобливих умов - болю в нижній частині спини, сахроліак області, ссідатика, проблеми з хребетними дисками, спондильозом, сколіозом, дегенерацією стегна, біль у колінах, болючим менструаціям, безпліддям і проблемами травлення.
Хронічно стиснений м'язової панелі (лівий) негативно впливає на поставу, глибину дихання і стан внутрішніх органів. Хронічно стиснений поперековий м'яз не тільки створює структурні проблеми, але і веде до стиснення внутрішніх органів, пресує на нервових волокнах, обструкує рух рідини і запобігає діафрагмному дихання. По-перше, «кам'яний м'яз є настільки глибоко залучений до базових фізичних емоційних відповідей, що, при хронічному стресі, він постійно сигналяється на ваше тіло, що ви перебуваєте в небезпекі, виснажуючи надниркових залоз і викликаючи вашу імунну систему для перевантаження. й
І, як Liz Koch пише, ця ситуація посилюється багатьма особливостями нашого сучасного способу життя – автокрісла, щільного одягу, стільців і взуття, які порушують поставу, зменшують діапазон природних рухів і додатково стискають м'язи люмбар.
Кох вважає, що перший крок, щоб загоєння м'язової панелі, щоб звільнити зайве напруження. Тим не менш, «робота з м'язом люмбрії не полягає в намаганні його контролювати, але при культивуванні усвідомлення необхідного сенсу його повідомлень. Це означає, що ви свідомо вирішуєте стати соматично сприйнятливим. й
Розслаблений м'яз люмбрії є передумовою для відтворення і творчого виразу. Якщо стиснений люмбовий м'яз є в постійній готовності бігти або боротися, то, коли розслаблений і випущений, цей м'яз завжди готовий до подовження, відкритого і танцюючого. У багатьох йогах позах (наприклад, в rickshasan), стегна не можуть повністю вичерпатися до тих пір, поки не розслаблений. Розслаблений поперековий м'яз сприяє подовженню передньої частини стегна, що дозволяє пересуватися ноги самостійно з таза і покращує стан усього стовбура і серця.
Ліз Кох вважає, що за допомогою загоєння м'язової панелі, ми можемо відродити нашу енергію життя, навчаючи підключатися з життєвою силою Всесвіту. У таоістській традиції м'язова кулька називається престолом або м'язом душі, оскільки він оточений нижчим Дантяном - основним енергетичним центром тіла. Гнучка і міцна люмбрія м'язів нас і дозволяє тонким енергетикам протікати через наші кістки, м'язи і суглоби.
Ліз Коч пише, «Як провідник енергії, пазас з'єднує нас на землю, так само як грунтовий дріт захищає нас від ударів і усуває статичні розряди в радіоприймачі». У вільний і заземлений хребт може прокидати. «Як потік тяжіння через кістки, тканини і м'язи передається вага тіла на землю, земля має протилежний ефект, що виникає через ноги і хребта, анімація і координування постави, руху і виразу. Це поглиблена бесіда між людським само, землею та космосом.
І наступного разу, коли ви практикуєте, це може бути корисною для того, щоб біологічно зрозумілий м'язів і звернути увагу на те, що він хоче розповісти вам.
Кредит Данила Прохом Олсон
Джерело: www.all-yoga.ru/blogs/archives/775#more-775