416
Як працює пам'ять Cat
Ілюстрація з Америки, 1908
Що робити коти і Шерлок Холмс поширені? Скільки інформації зберігається у своїх «розумах»? Як працює пам'ять котів.
Вчора, з якоїсь причини я пам'ятав один з перших аргументів LiveJournal про котів. Я сперечався з дамою про покарання котів. Жінки вважали, що кішки розуміють людське мовлення, а також зрозуміти, чому вона покарає їх, коли вона приходить додому, вона знаходить пудвіч або зламаний квітковий горщик. Вона дуже постаралася, щоб довести мені, що кішка має пам'ять не схожу на золоту рибу, і вона пам'ятає все, що вона зробила в день, тому вона відмінно розуміє, коли господиня прийшла 12 годин пізніше, лікує її рушником для зламаного горщика вранці.
Я спробував довести, що покарання (за наявності) повинна здійснюватися протягом або протягом декількох секунд дії небажаної поведінки. І так, вона повинна робити з пам'яттю кота, яка дійсно не схожа на золоту рибу, але вона не схожа на людину.
Справа в тому, що кот не дійсно розуміє, що його дії небажана поведінка. Немає такої речі в мозку. кішка призначена для того, щоб всі її поведінка слугують метою. У кішка світ відсутні кришталеві вази, дорогі постільні або шкіряні дивани, які можна зіпсувати. У світі, для яких вони були створені, є природа ... немає тріщини в вухах, якщо ви заточуєте ваші кіготи проти дерева, з'їсти траву і листя рослин, або п'яти, де ви знайдете його більш зручним і безпечним. Нема майстрів, які можуть оцінити поведінку і накладати покарання за неї.
Саме тому ми не покладаємось на пам'ять або розум кішки в освіті. Вони не оснащені такими складними висновкими, як людина може зробити. При піднятті кота потрібно лише зафіксувати умовні рефлекси в мозку, тобто переконатися, що певний предмет відповідає певній реакції.
Наприклад, рослина в квітковому горщику, який кішка намагається їсти, повинна бути пов'язана з чимось непристойним, тому ми можемо попросити його особливим гірким спреєм. І повинен бути пов'язаний з чимось приємним, тому виробники часто рубають кіготи з м'ятою кішки, щоб новий об'єкт приваблює кота і залишає приємне враження. Ці враження закріплюються на підсвідомому рівні. Кіт виглядає на об'єкті і відразу отримує асоціацію - чи це приємний об'єкт або ні, сейф або ні. У людини працює набагато простіше умовних рефлексів.
Як дитина, ми ще не знаємо, що якщо молоко йде від пари, це гаряча і нам потрібно поводити на неї ... але життєвий досвід, як тільки змушує нас пити таке молоко і ми пам'ятаємо послідовність дій і реакцій на життя. У віці 30 років нам більше не потрібно будувати складну ланцюжок висновків у наших головах, що молоко виробляє парову, тому молоко спекотне, нам потрібно поводити. Якщо ми бачимо парову, ми вже механічно продуваємо. Ми робимо багато несвідомих речей. Мозок кота розроблений таким чином, що він працює за принципом цих несвідомих дій. Вона бачить об'єкт і реагує.
Перший контакт з новою або особою, як правило, є найважливішим. Ось чому я пишу так багато про те, як правильно вводити котів один одному, до нових людей, дітей, речей. Після всього, якщо перший контакт негативний, буде дуже важко переконувати тварину, що об'єкт є безпечним. Реакція на цей об'єкт буде записана на підпункті, і це займе тижні, місяці, або навіть роки, щоб зануритися і переписати його. Кіт дуже хороший при запам'ятовуванні подій, які забарвлені яскравими маркерами болю, страху або задоволення. Згадує лише певну кількість подій, які необхідні для безпечного і комфортного життя. Вона не пам'ятає днів, як ми робимо, вона запам'ятовує речі, які будуть корисні для неї.
Наприклад, кішка, яка вже підняла кошеня, її наступна підстилка буде рости ще краще, так як вона накопичила необхідний досвід. Кіт швидко і чітко запам'ятовує, де є чаша їжі і води, де власник зберігає смачні речі. Але кішка не пам'ятає, що куртка господині ходить, не пам'ятає своїх перших нарад, не пам'ятає гостей, які прийшли один раз або два рази, і не змусить ніяких вражень на ній. Але кішка запам'ятається гість, який випадково приступив на хвіст. І не дивиться, якщо на її наступному візиті вона атакує його своїм.
Що сказати, кішка не навіть пам'ятає своїх братів, сестер, матері та власних кошенят, якщо вони відокремлюються протягом деякого часу. Все це тому, що в природі для кота, матері, брата, відповідника не є родичами, але конкурентами на ресурси і територію. Не хочете поділитися ним, інакше це не вижити. Але колір куртки коханої господині не вплине на безпеку, виживання і комфорт - тому кішка не пам'ятає її, вона просто не має значення.
Вважається, що кількість пам'яті кота набагато менша, ніж кількість пам'яті людини, але вона використовує її пам'ять набагато більш вміло. Пам'ятайте, що відомий Sherlock Holmes сказав? «Я не хочу знати, що сонячні полонини навколо землі або землі, що потопає навколо сонця, оскільки це не корисно для моєї роботи, це зайва інформація, яка тільки займає простір». Кішки працюють за принципом Sherlock Holmes. Вся інформація, яку не корисно кішка для виживання, підлягає строгому фільтруванню і миттєво забули. Але все, що потрібно для життя, зберігається в «рядках розуму» (о, очевидно, переглянуто Шерлок). І кішка, при погляді певного об'єкту, миттєво витягує з його «глистів» все, що пов'язано з ним і реагує на швидкість блискавки. На відміну від кота, людина дає таку радість як добровільне відтворення спогадів. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Кіт не може це зробити. вона живе тут і зараз вона буде реагувати на її матір тільки тоді, коли вона бачить її, тільки вона навряд чи пам'ятаю, що цей дивний кіт один раз занурився і підняв її. й
Джерело: sestratk.livejournal.com/178006.html#comments