Я не можу обійтися без сідла.

Моя позиція у спорах є досить категоричною: Я впевнений, що не потрібно сперечатися з ким-небудь і ніколи.

Є дуже розумне правило територій, які запропонували Н.І. Козлов: якщо питання на моїй території немає нічого сперечатися, я вирішив. Якщо питання на території моєї співрозмовника не турбує мене, це не моє питання, це питання повинно бути прийнято рішення тільки мій співрозмовник - в такому випадку спори також невідповідні. Якщо питання про нашу поширену територію стосується як нас, переговори, обов’язкові умови мирного обговорення, але переговори та обговорення не є суперечкою. Якщо питання про нейтральну територію не хвилює мене або вас (так як «на Марсі?»), то що варто сперечатися про це? Якщо тема не важлива для всіх, краще витрачати час на щось більш корисно, ніж говорити про неімпортантні речі. Звичайно, якщо ви хочете весело зануритися, то ви можете бути, я просто маю інші розваги. Більш того, я добре знаю, що суперечки, швидше за все, виробляють конфлікти, ніж правда.

Додайте мені приклад:

Відбувся суперечки між двома дружинами, які промивають страви сьогодні: чоловік або дружина. В результаті битв, що триває близько півгодини, до речі, потенційно корисний час, дружина здавалася, подрібнюється аргументами, іноді хітами і устілками, або забороняється втомлювати страви. Вона має відчуття втрати і відродження всередині її. Ви думаєте, що ваш чоловік виграв і щасливий? Звичайно, евфорія від своєї явної перемоги триватиме за 10 хвилин, як добре він зробив, що він виграв аргумент, і що прийде далі? Він буде відчувати внутрішню шпильку провини для того, що його дружина заплітає і що він сказав, і якщо ви дивитеся на майбутнє, цей конфлікт не посилить свої відносини будь-яким чином, тому короткострокова перемога, але довгострокова втрата. І втратив.

Якщо ви не погоджуєтесь з мною, я не буду сперечатися з вами. І якщо вони згодні, то головне питання залишається: як не брати участь у спорах? Як ви попередите їх? Або, якщо ми помітили, що суперечка вже спійманий вогонь, як ми перевести її в нормальну цивілізовану дискусію? Я готовий поділитися досвідом з цими питаннями. Моя порада щодо того, як зменшити кількість спорів у вашому житті:

1) Переконайтеся, що ви перебуваєте в стані заспокійливої присутності, то ви будете виключити суперечки про емоційні підстави. Коли ви перебуваєте в цьому стані, не забудьте, що ваша особа повинна мати дружню посмішку. Під час емоційного тепла люди інтерпретують спокійні обличчя як негативні, тому посмішка буде в темі.

2) Запобігти відповіді на співрозмовника і не переривати. Якщо ви відчуваєте емоційно-психіку або думаєте, що ви неправильно. Тут співрозмовник буде говорити, як досить часто, побачивши таку паузу, він продовжує монологію, повільно охолоджуючи. А ви не даєте волю емоціям, так як ви орієнтовані на проведення паузи.

(3) Слухати і слухайте іншу людину. Так, більшість спорів виникають, тому що люди чути тільки себе. Послухайте думку співрозмовника, можливо, ви сперечаєте про те ж саме руку, тільки він захищає його від сторони долоні, і ви ззаду. Це допоможе вам з вправами «Репеат дієтим» та «Внутрішній перекладач». Також не боїться попросити людину знову, якщо щось пропущено або не чув, краще попросити 5 разів, ніж пропустити важливий момент і ставка півгодини. Крім того, хороша методика після кожної фрази запитати «Що ви думаєте?», розмова стає відразу тепліше і чіткіше.

(4) Зверніть увагу, що аргументи інших людей і думають про те, як ви перебудете свою розмову, щоб уникнути аргументу. Це допоможе в подальшому роботі самостійно. Тому, після роботи на інших суперечках, починайте тримати око самостійно: підрахувати кількість спорів в день, вивести висновки на кожному суперечці, перебудувати розмову на папері або в голові.

(5) Знайдіть людей, які не сперечаються. Наприклад, припустимо, що якщо вони помітили спір за участю, вони отримують 50 рублів за кожну знахідку.

(6) У будь-якій бесіді дивитеся на те, що ви можете щиро погоджуватися з. Це допоможе вам скористатися «Всього YES». Приклад потенційно суперечливої розмови і відповіді:

Ви знаєте, що я думаю, що більшість жінок не варять добре, я б то ви один з них?

Я дуже не варив Пекін, але я маю великий борщ.

7) Іноді в сім'ї застосовується метод вирішення спорів через відповідальну особу, наприклад, дружина несе відповідальність за порядок в будинку, якщо виникають незгоди про цю зону, то спочатку виникає спроба знайти консенсусусу, якщо вона затримується, то дружина приймає рішення. Так само, якщо чоловік відповідальний за фінансову зону, і жінка хоче, наприклад, купити хутро пальто, і чоловік каже, що бюджет цього місяця знизиться в разі придбання. Вже вони приходять до консенсусусу, наприклад, наступного місяця ми будемо купувати або дати його зараз, але пуховик або стара шуба буде відновлено, або якщо жоден з варіантів підійде дружині або спілкування дуже довго, то слово чоловіка є вирішальним.

(8) Знаходження спору, передача рішення на неї, наприклад, до вечора. І до цього вечора потрібно продумати про позиції один одного в спокійному стані, і підготувати 2 компромісні рішення для кожного з співрозмовників. До речі, більшість аргументів перенесено на вечір, люди не пам'ятають, тому вони не так важливі.

(9) Якщо тема бесіди не є фундаментальною для вас, просто погоджується, і якщо це обґрунтовано принципово, то проводити культурні переговори з порадою 1-8. Пам'ятайте, стосунки справа. Що, якщо все завжди важливо? Потім потрібно працювати з переконаннями. І кожен раз в спорі, потрібно взяти паузу, наприклад, до вечора, за допомогою якого, крім пошуку компромісних рішень, потрібно задуматися про те, чому це рішення є фундаментальним для вас і, якщо це неприпустимо, що б змінити ваше життя.

Використовуйте ці поради, це не важливо, якщо ви використовуєте тільки один або всі одночасно, результат буде в будь-якому випадку, тому сміливо втілювати. Я пропоную вам почати з дотримання спорів інших осіб і підрахувати кількість Ваших спорів в день, а потім переїхати на інші точки.

На даний момент ми думаємо про великі дискримінації цього тижня, і як ви могли б поводитися з знаннями цієї статті. Ви зробите це!

Пам'ятайте, єдиний спосіб виграти аргумент не запускати його. Автор: Олег Гаговський

Джерело: www.psychologos.ru/articles/view/sporimzpt_mozhno_oboytis_bez_sporov_vop_zn_

Категории

Смотрите также

Новое и интересное