449
Що ви можете дізнатися про майбутнє за допомогою читання 100 наукових книг
Середній.com: Що можна дізнатися про майбутнє, прочитавши сотні наукових книг? Я не знаю, якщо це так близько до тебе, але це з першої особи.
За останні два роки я прочитав сотні наукових книг, середні один тиждень.
Я почав читати наукову фантастику, щоб передати час. Як дитина, я пам'ятаю Jurassic Park добре. Я продовжував читання, коли я відкрив, що я дав мені щось інше: потужна уява і невпевненість для звичайного, простого і можливого. Я помітив, що у мене є інші ідеї, які ви не знайдете читання TechCrunch або будь-який інший травень з долині кремнію. До речі, я продаю ідеї, і ці книги є як скарб, так і інструментарію для мене.
Як говорить Футуріст Ясон Сільва, «Імпанація дозволяє відчути хвилювання можливостей майбутнього, підібрати найдивовижніший і підтягнути презентацію вперед, щоб познайомитися з ними». Я думаю, що читання цих книг дозволили мені випробувати його на повну.
У серці кожної фантастичної історії є думаний експеримент, сердечник, і я вирішив запустити власний.
Що, якщо ці книги насправді представляють те, що майбутнє буде виглядати?
Ця заява не так далеко від реальності. Читання ранньої класики, як Jules Verne і H.G. Wells, я був вражений не так багато, як неправильно вони були, але, як правильно вони були. Я скомпільував свій список з переліку кращих наукових праць, тому ці книги відображають найкращі ідеї (або принаймні найцікавіші) на думку людства.
Це майбутнє ми заслуховуємо, згідно з найбільшими науковими письменниками.
1,1 км Щоб зберегти людство, ми повинні втратити його
Ми знаємо, що довгострокове виживання наших видів залежить від колонізації інших планет і тому інших сонячних систем. Питання про те, що наша планета стане неприпустимим, питання коли.
Але, дивлячись на відстані і часові рамки за цим процесом, стає зрозуміло, що один раз ми починаємо оселитися, починаємо розтягувати, розтягувати.
Все починається з мови та культури. Колонії на інших планетах, відокремлених мільйонами кілометрів і годинами радіопередачі, почнуть розвиватися власні діалекти, власний сланцев, музика, тенденції. Досить подивитися лише на змінах англійської мови, відмінність в діалектах Високогірських скотів і каліфорнійських серфінгів, південних африканських борс і карибських крилів, і зрозуміти, що це лише підказка на всю культурну глибину.
Тоді буде політичне та економічне дрейф. Як американська культурна ідентичність народилася з американської революції, колонії побачать себе як різні, вимагають прав і урядів, які представляють свої інтереси. З огляду на відстань, ми зможемо пригнічувати перші кілька підйомників, але це займе час для них, щоб знайти вихід.
Економічна інтеграція продовжується, але набагато повільніше, ніж розвідка простору та колонізації. До того часу ми зможемо повністю інтегрувати ці колонії в економію, вони будуть довго мати самостійну економію.
Нарешті, ми побачимо генетичний дрейф. Яким є те, що незважаючи на наше величезне різноманіття тут на Землі, ми всі представляємо один вид, що означає, що будь-який індивід може продовжити лінійку з будь-якою іншою особою протилежного сексу. Виходячи з цього, ми можемо реконструювати довгий генеологічний шлях 160 000 років.
Але це нічого більше, ніж історична аварія. Перед тим, як мінімум кілька видів хомідів розтирають планету, і тільки швидке виникнення і розширення хомових сапіренів з Африки по всьому світу стала ключовою точкою в поширенні нашого виду.
В той час деякі з нас залишають планету, наша ДНК почне знову перемішати. обмежений загальний басейн, різні тиски, інші джерела смертності, нові рівні радіаційної та мутації – все це призведе до дослідників простору на новому еволюційному шляху, довільному або штучному.
Після всього, сотні або тисячі років відтепер навіть одна ключова мутація в далекій ізольованій колонії може зробити розмноження неможливим, відрізаючи цю гілку назавжди.
Для того, щоб зберегти людство, ми повинні полонізувати зірки, але загальне визначення людства, як ми знаємо, що це буде втрачено.
2,2 км Час буде наш найгірший ворог
Як ми освоюємо три розміри простору, четвертий вимір часу стане більшою і більшою проблемою.
Перша причина – це час діляції, перевірений наслідок теорії релятигації, нещодавно показаний у фільмі Interstellar і відігравав у десятках наукових книжок протягом десятиліть. Час діляції - це явище, яке проявляється в залежності від того, наскільки швидко ви рухаєте (з усіма рецептами). Якщо хтось подорожує в ближньої швидкості, вони будуть більш повільно, ніж хтось, хто залишається на Землі.
Наслідки цього явища поодинокі. Довгострокові космічні місії, які повертаються до домашньої планети, неминуче закінчуються з усіма мандрівниками, які знали мертвих. Сім'ї будуть відокремлені протягом століть, люди будуть живими своїми чудовими Легенди вийдуть з космічних капсул молодий. Будь-який, хто хоче бачити майбутнє, підійме довгу подорож на високій швидкості і прибуває назад. Це буде як часовий апарат з лише одним напрямком – вперед.
Друга причина - це величезні відстані, які повинні бути покриті під час міжзоряного подорожі. Імовірно, що перший в’їзд на міжкласникову подорож не може бути першим, щоб прибути – нові технології, нові шляхи, і нові методи з’являться під час подорожі, що дозволить другу місію зловити і перезавантажити перший. Уявіть, що це кріогенна, як перша група міжкласників, тільки прокидати і відкрити пункт призначення на сто років, як колонізований.
Третя причина - різниця в технології. Технології будуть важливими для кожного аспекту цивілізації простору і сприятимуть швидкому покращенню навіть малих відмінностей.
Два системи за різними показниками технологічного розвитку будуть відокремлені гігантським хасмом декількох десятків або століть. Їхнє суспільство може стати настільки принципово різним, що навіть спілкування і обмін може стати складним.
Технології, які надсилаються на віддалені системи, можуть стати застарілими. Навіть надсилання інформації на швидкості світла не може бути досить швидкою для систем, які знаходяться на світловому рівні. Торгівля будь-яким, але сировиною буде неймовірно складною.
Довгий опір війни стане футилією, тому що будь-яка військова сила, яка надходить на частоту підсвітки, буде застарілим часом, коли вона прибуває. Він також може означати нескінченну війну, в якій ні сторони не перемагає. Joe Haldeman описав це в нескінченній війні (1974).
Ми вже відчуваємо обмеження часу і проїзду в космос. Ви знаєте, що космічних апаратів «Розетта» запроваджена Європейським космічним агентством «OSIRIS» з роздільною здатністю всього 4 мегапікселів. Коли це було запущено в 2004 році, це було найсучаснішою технологією камери. На сьогоднішній день це навіть гасить його в смартфоні.
Філе землевласник, який відокремився від Росетта до землі на приході, був обладнаний ретельно перевіреними harpoons і дрилями на льоді, на якому космічних апаратах повинно вийти земля. У роки, які слідували, ми виявили, що поверхня планети була фактично виконана з суміші пилу, гравію та льоду, тому вибір обладнання для роботи з вже неправильним.
Ми навчимося, що четвертий розмір відповідає набагато більше проблем, ніж три просторові розміри.
3. У Майбутнє буде дивним.
Якщо я мав вибрати одне слово, щоб описати майбутнє якомога простіше, це буде «планше». Розкажіть.
Ми працюємо над тим, щоб ви зрозуміли, що ми працюємо над тим, щоб ви зрозуміли, що ми працюємо. Він стверджує, що наші стародавні евристики лінійні — відстеження ателопу, що перетинає саванну; оцінка того, як довго зберігатиметься їжа, але через закон Мура, ми входимо до фази доцільних змін, які наші евристики просто не готові.
Іншими словами, ми подивимося на частоту змін в останні минулі і екстраполювати до найближчого майбутнього. Але зараз ми переїжджаємо до екстреного зростання, цей вид екстраполяції не працює.
Цей аргумент досить переконливий, але цікавіше, це не швидкість зміни, але непередбачуваність його напрямків. Історінки, які я прочитав, підвели мене до думки, що ми ледь знаємо про невеликі наслідки деяких технологій, які ми розробляємо, але наслідки були досить дивними.
Прийміть знайомство, наприклад. Що буде знайомство виглядати як у світі з високорозвинене лікування старіння? Уявіть чоловіка і жінки на сьогоднішній день. Як виглядає 25 років, але їх нічого не виглядає. Вони повинні грати в захоплюючу гру, навчаючи один одному і дегустації звичок і вподобань, щоб спробувати визначити вік інших без виявлення власних. Ви навчаєте вас, як (і чому) познайомитися з людьми, які десятки років старших або молодших, ніж ви.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Це смішний, щоб побачити, що найрізноманітніший віртуальний реальність портретологи вважають, що це буде світом, як звичайна реальність, з людськими тілами в світі людини. Я думаю, дуже скоро ми усвідомлюємо, що ця реальність є помилкою, а не функція.
Яка форма повинна бути, якщо ви можете прийняти будь-яку форму? Тут буде величезна кількість індустрій, які допоможуть вам бути в туфлі іншої людини, тварини, аніжним предметом, іноземцем. Інші галузі будуть присвячені дизайну навколишнього середовища, законам фізики, психічних станів, особистостей, спогадів та багатьох інших речей. Кіноконцерт Робін Райт 2013 відмінно описує цей світ.
Але найкращий приклад того, чому майбутнє буде дивним.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Це повинно бути точки, на якій штучний інтелект на рівні людини отримує доступ до власного коду джерела, ініціатором вибуху інтелекту.
Але що саме таке «суперхуманський інтелект» означає? Що ви можете очікувати від комп'ютера, який є мільйон разів смартером, ніж всі люди, які коли-небудь жив і померли?
Ми вважаємо, що він буде позбавлений часу для вирішення «комплексних» проблем – світового голоду, клімату Землі, декодування структури мозку і так далі. Але ви розумієте, що це те, де наш антропоморфний лінійний мислення надходить у гру.
Ми можемо досліджувати це з аналогією: уявіть ант-перегляд поведінці людини. З точки зору, люди не витрачають своє рішення часу «комплексні проблеми». Аант не може тлумачитися, ні навіть спостерігати за тим, що людина робить; масштаб і складність простих дій людини, які знаходяться далеко за сприйняттям. Усе ант бачить, я думаю, що він може описати в одному слово: "strange".
Так само ми розглянемо дії та мислення суперлюдського штучного інтелекту. Якщо відбувається вибух розвідки, ми незабаром станемо мурахами у порівнянні.
Хто знає, де буде йти інтелект? Чи може він викликати нову логічну систему, яка несумісна з нейронаукою людини? Може бути, він відкриє, що наша система належить до когось іншого, і зв'язатися з нашими старшими братами. Чи можна використовувати чисту математику для деконструювання темної матерії і перенести нашу реальність в чергу квантовий стан, в якому це творець і ми штучні? Найімовірніше, він буде робити речі, які навіть наша мова недостатньо для опису.
Джерело: hi-news.ru