Як ми розглянули?Якщо ви не турбували, як я, щоб бачити невинних дітей, які зловживали в день, і в день, подаючи їм неадекватне харчування, то я думаю, що ви погоджуєтесь, що дитяча дієта пропаганда, яка вводить в оману, повинна вважатися злочином. Будь-яка людина, яка, з ігнорування або фривольність, допомогла дитині, що годується невідповідним молоком, може бути винним для смерті дитини. Д-р Кіцелі Вільямс, Молоко та криміна, 1939
Багатомільйонний долар дитячої харчової промисловості — два мільйони доларів на добу — все про гроші, не здоров’я. Попри виняткові переваги як для матері, так і для дитини. Незважаючи на те, що наукові дослідження продовжують підтвердити відмінність молочного сходу, подача формул стає нормою. Агресивні маркетингові політики виробників формул вводять мами, щоб зробити, що формула та молоко грудне. Жінки були взяті з дітей і визнані тільки сексуальним об'єктом. Також ігнорують позитивний вплив на здоров’я жінки. Все по всьому світу, люди витрачають гроші на покупки сумішей замість того, щоб витрачати його на більш корисні речі.
В Україні діє політика уряду. Вони використовують «наука» для інтимізованих мам, експлуатують жіночі трудові права та прагнення чоловіків задовольняти потреби сім’ї. Так, вони припинили рекламу в ЗМІ, але купили час і програми, щоб підірвати значення грудного вигодовування. Вони знімають дитячі особи з банок сумішей, але замість їх поміщають на сумішах «квітучих». Вони незадоволені міжнародним кодом на ринку молочних замінників, і все ще скаржаться, що це занадто обмежений. В рамках Всесвітньої організації торгівлі вони накопичують ще більше потужності. Незважаючи на те, що Codex, незважаючи на зусилля тисяч вигодовольчих адвокатів, ринок формули немовлят є бумінгом, кількість компаній формул зростає і зростання їх прибутковості.
Всі прибутку.Основна мета корпорацій – збільшити прибуток за рахунок розширення ринків, винахідництва нових продуктів і збільшення продажів. Їх жаді є незрівнянним і більше і більше дітей смоктають гумовий животик в Футилій спробі знайти грудне молоко. Основними інтересами є прибуток, не здоров’я. Це зрозуміло, що грудне вигодовування не вигідно для виробників формул. У дитячій харчовій промисловості (який включає в себе пляшки і ніпли) є промисловість $8 trillion-a-year з величезними прибутками і фіерційним конкурсом. З кожним доларом доходу, тільки 16 центів йдуть на розвиток і дослідження.
Корпорації інвестують лише для збільшення прибутку. Виробники міксу виділяють кошти на лікарів, медсестри, медичні студенти, відділення педіатрії для досліджень, обладнання, подарунки, платежі, конференції, подорожі та публікації, щоб їх продукція була визнана і пропагована.
Це величезні суми грошей витрачаються на просування та захист інтересів, які менше витрачаються на контроль якості, дослідження та основні компоненти. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВО) рекомендується, щоб докозагексагенна кислота (ДХА), важлива складова, необхідна для розвитку мозку, повинна бути додана дитячій формулі. У Європі та Азії це було зроблено, але США проти неї. Адміністрація препарату та наркотики (FDA) і Росс Фармацевтика (Similak's maker) сказали, що для цього недостатньо наукових доказів, з Россом явно допускаючи його занадто дорого. Доходи Росса від Материнства, програми підтримки дітей та інфантів знизилися через знижки, тому причина відмови була втратою прибутку. Про те, що я думав про здоров’я дитини. Виробники піклуються більше про витрати, ніж моральність, тому вони не залишають ринок, особливо в даний час, коли кількість конкурентів, що продають дитячу їжу, формули для вагітних (не менше десятка таких сумішей вже продаються), пляшки і ніппи ростуть.
Більшість компонентів дитячої формули є неймовірно дешевими. Вартість молочного порошку – це тільки одиниця загальної вартості. Соєвий білок ізолювати в соєвій суміші дешевше.
За етапом
Поширюється дитяча формула, корпорації стають більш винахідливими, впливаючими урядами, складними законами і зайнятими клініками та лікарнями як агенти з продажу. При зниженні ефективності інструментів просування компанії, компанії звертаються до уряду на підтримку.
Основою молочних замінників є молоко коров’яче молоко або оброблений білок сої. Незважаючи на це, виробники формули змогли переконувати FDA, щоб розпізнати суміш як дієта, а не ліки, тому суміші підлягають менш жорсткій контрольній системі. FDA дозволило використовувати соєвий ізолювати в соєвих сумішах, хоча це не має загальноприйнятого стану безпеки.
Корпорації впливають на підбір делегатів на міжнародні зустрічі з дитячим харчуванням, в тому числі і спонсорами ВООЗ. Пропонуються спеціальні умови придбання молочних замінників у складі програм харчування для дітей, жінок та навіть дітей-сиріт, але вимагають використання логотипу. Кожна можливість рекламувати продукцію.
Для уряду імпорт дитячого харчування економічно вигідно. Уряди отримують додатковий дохід через податкові платежі та імпортні мита. Наприклад, у Зімбабве, доходи уряду становить 17,5% від сплати податків і 10% від сплати податків. Таким чином, уряд отримує дохід, коли мами не застигають.
Виробники змішувальних машин мають спеціальні зв’язки для різних державних відділів у галузі дитячого харчування та здоров’я дитини. Вони володіють власними юристами, які чітко контролюють свої інтереси. Компанії сплачують делегатів, які беруть участь у міжнародних конференціях харчування для голосування за них.
Змішувачі і їх агенти навіть впливають на розвиток матеріалів для захисту грудного вигодовування. У одному нездатному випадку Nestlé відправив лист до секретаря Департаменту охорони здоров’я в США, що закликав заборонити на нове видання, «Розгортання Outlook для Матері і дитини», яке було дуже популярно, тому що він страхував свій вплив. Публікація «ненауковий», яка звинуватила. Тим не менш, їх спроби були невдалими. У Зімбабве Нестле неможливе публікувати статтю ЮНІСЕФ про годування дитини. Важко уявити, як багато інших статей не було опубліковано.
Коли група підтримки грудного вигодовування в Гватемала протестувала проти дитячого харчування Гербера, останній спробував вирішити справу з хабарами в національній судовій комісії. Коли вони не працювали, вони загрожують уряду. Якщо уряд заперечує Гербер своїх прав, вони розвиватимуть бізнес за межі країни. На жаль, Гербер отримав свій шлях.
Групи підтримки Breastfeeding постійно перебувають під атакою від виробників формул, оскільки вони постійно вимагають, щоб їх представники брали участь в різних конференціях та проектах. Ці представники працюють з розм'якшенням будь-яких рекомендацій, що призведе до зменшення продажів. У Австралії Федеральне бюро Споживачів та кількох виробничих компаній мають угоду, тому скарги на формулювання немовляти подаються представниками компаній, які їх виробляють! На території Філіппіни національний код обмежує поширення сумішей, але уряд не очолить компанії, які порушують це положення.
СНІД та грудне вигодовуванняОднією з найбільш значущих прикладів, як рекламуються формули, є помилковий факт, що мати з придбаним синдромом імунодефіциту (СНІД) не повинні годувати. Незважаючи на ненаукову вимогу, що СНІД передається через грудне молоко, корпорації побачили епідемію як можливість поширення формули у сторонніх країнах світу. Для виробників сумішей, СНІД є великою можливістю, щоб вони скористалися. У Південній Африці голова Міністерства охорони здоров’я зробила заяву на міжнародному форумі жіночої ліги в 1998 році: "Ми в ліжку з ворогом."
Виробники змішувачів використовуються дослідження на СНІДу, представлених на міжнародній зустрічі у Ванкувері, у 1996 році та вимагали на передній сторінці Нью-Йорка Times, що UNICEF затвердило використання формули для ВІЛ-інфікованих мам. В галузі прийнято рішення, незважаючи на те, що папір була опублікована в ненауковому журналі. Автор статті інтерв’ю шести «експерти» на грудному вигодовуванні, але нічого не писав про їхні думки. Тим не менш, він опублікував думку юристів, таких як Ted Jackson, які не мають нічого спільного з грудним вигодовуванням. Ted Jackson є імунологом Nestle. Стаття була дуже односторонньою і провокувала протест від ВООЗ і ЮНІСЕФа, бо порушували інтереси дітей у третіх країнах світу.
Останні дослідження показують, що ВІЛ-інфіковані мами успішно вигодовуються малюки протягом 6 місяців, але ніхто не оголошує. Зрозуміло, що змішане вигодовування в разі виникнення цієї проблеми буде найгіршим варіантом.
Інтервеншнл і впливЄ багато прикладів активного втручання та впливу виробників дитячого харчування. Виробники сумішей постійно присутні на національному засіданні з харчування в Женеві. На пленарному засобі були навіть збережені секрети і оголошені лише рекомендації.
На з’їзді у захисті материнства, під керівництвом Міжнародної організації праці в 1952 році було встановлено 12 тижнів позбавлення материнства, виплату двох третин середньої заробітку та щоденну робочу поломку для годівлі протягом години. У 1999 році на зустрічі в Женеві, впливові корпорації виступали з скасуванням підживлення. Нова Зеландія, Австралія, Сполучене Королівство, Сполучені Штати та деякі інші країни мають відношення до них, але Італія, Греція, Австрія, Хорватія, Нідерланди, Філіппіни, Об'єднані Арабські Емірати, Латинська Америка, Африка та інші. Згідно з голосом, залишалася подача. На жаль, незгоди залишилися. У більшості частин світу жінки є грудне вигодовування, але релаксації в Конвенції про захист материнства роблять все більш важко організувати грудне вигодовування на робочому місці, заперечуючи мами, які хочуть вигодовувати свої права.
Останнім часом, щоб виграти державне затвердження було вимагати, щоб їх діяльність була побудована відповідно до Кодексу. Компанія «Нестле» пропонує представникам уряду підписувати «Сертифікат відповідності Кодексу». Це вже сталося в Панамі, де Нестле не впливає на уряд, щоб отримати підпис.
Південний африканський уряд також під тиском, але завдяки IBFAN ця політика перетворилася проти Нестеля як кількість членів анти-нестеля уряд збільшилася. Міністерство охорони здоров'я в Південній Африці запропонував, що Nestle змінює етикетки на деяких продуктах, оскільки ці продукти були рекомендовані з 4-6 місяців (не 6 відповідно до ВООЗ). Також були скарги, які постери Nestlé та їх брошури з некоректною інформацією.
Змішувачі - це фантастика, австралійський фільм, виготовлений компанією IBFAN для використання в навчальній програмі в Південній Африці. Необхідність цього фільму виникла з тривалої бездіяльності відділу живлення здоров’я. Але вказівки не були показувати фільм про «Сприяння вигодовуванню грудьми», оскільки «Нестле» побували своє зображення, під час яких вони обговорювалися Міністерством охорони здоров’я.
Змішувачі продовжують критикувати Codex, але їх зусилля так далеко не вдалося. Однак вони надають інформацію урядовим та медичним експертам щодо усунення порушень Кодексу.
МагазиниВиробники сумішей купити місця в магазинах та затопити їх продукцією, плакатами та іншими рекламними матеріалами. У Філіппінах, наприклад, супермаркети були заповнені дитячою їжею та матеріалами, щоб мати почувалися задоволені покупкою брендованих товарів. Також можна надати приклад плакату з інформацією, яка від використання розведення неякісної водяної суміші може бути кишковим розладом. Пляшкова вода продається поруч. Але все ще антибактеріальний ефект (як при годуванні молочного дріжджі) неможливий до досягнення. Соєві суміші продаються дітям, які алергічні до молочних продуктів. Як завжди ризик використання цих продуктів зменшується. У Сполучених Штатах, дитячі полки позначені «відновленими програмами підтримки охорони здоров’я держави». Програма для просування товарів.
Про працівників охорони здоров’яЛікарі, клініки, консультація жінок та кабінети лікаря стали розподільними центрами. Представництва з продажу проникають в палату, клініки з їх продуктами, звітують невірну інформацію про них. У лікарні на сході Лондона подаються переважно африканські, медсестри розповіли, що Симілак не був сумішшю, але додаткове харчування для дітей, що передаються. Мати також переконані, що підживлення їх передчасної дитячої формули було краще, ніж грудне вигодовування. У Південній Африці Nestlé оплачується на курси годування. Ми також заснували відділ харчування в Інституті Кейптаун. У відділеннях лікарів розповсюджуються вільні банки сумішей і інформаційних матеріалів. Вечірній breast-feeding фільми показані розробниками формул!
Статистика показує, що 93 відсотків мами, які отримують зразки безкоштовних сумішей, а потім використовують бренд. У Сполучених Штатах уряд спонсорує програми харчування, які асоціюються з поширенням формул. Так мами прив'язані до певного бренду. (Учасники отримують одноразову кількість суміші для годування дитини. Якщо ця сума недостатньо, мама повинна придбати більше. Якщо мама висихнула дитину, вона буде абсолютно безкоштовно її. Величезні суми оплачуються лікарням, щоб розподіляти тільки продукцію конкретної компанії. Дистриб'ютори не допускаються в підопічних, але приїдуть до кімнат для годівлі. У Південній Африці використовується форма для вагітних, помилково стверджує, що вона допомагає малюку рости здоровим і збільшує кількість молока, хоча ця практика заборонена Кодексом. Однак ці продукти рекламуються.
Працівники охорони здоров'яПрацівники охорони здоров'я відповідають за успіх або відмову від Кодексу. Саме через них виробники сумішей просують товари, заохочуючи використання їх продукції. Фахівці з охорони здоров'я часто не розуміють, що вони використовуються. У дитячій харчовій промисловості потрібні працівники охорони здоров’я для поширення своїх продуктів.
У Пакистані представники обслуговують спеціальний дозер на лікарів, в тому числі інформацію про народження, сім'ї та практики, а також пропускають цю інформацію один одному. Лікарі з великою практикою знаходяться під ближчою шкіркою.
Представники виробників відвідали конференції з медицини, харчування, грудне вигодовування, а також спонсорують їх. Слід зазначити, що без участі лікарів-підприємців компаній, з метою проведення нарад є наукове обґрунтування їх точки зору. На нещодавньому засіданні Codex у м. Кабо-Таун, десять посадових осіб фірми відмовили Коду та викликали настій. На зустрічі юристи, які отримують подарунки та кошти від Nestle. Змішувати виробники навіть мають аудію, щоб навчити грудне вигодовування при рекламі своїх товарів і тихо зробити жінок і дітей залежать від їх продукції.
У дитячій формулі консультує з питань освіти працівників охорони здоров’я. Одне з них йде у вигляді обговорення, а результат – віра, що суміш є такою ж хорошою, як молочне пиво. Під час Міжнародної моніторингової групи опубліковано ретракцію «Зброя кода» Nestlé випустили екулюзивний документ «Місцева оппортуність» та його поширення до лікарів та медичних працівників. Науковий випадок дефіциту поживних речовин у молочному вирощеному молоці також поширюється, але ніхто не говорив про те, як поліпшити раціон матері. Ви просто будете рубати, щоб продати суміш.
Компанії не віддають грошей на ніч. Американська асоціація педіатрії (АП) щорічно отримує $1 млн від виробників та інших $8 млн у фінансування будівництва. (AAP не отримав $8 млн гранту через заперечення щодо продажу соєвих сумішей.) Компанії оплачують конференції, спеціальні пропозиції, виставки продуктів, дослідження, публікації, тренінги та щорічні стипендії. Деякі групи протестують. Наприклад, індійська асоціація педіатрів не хоче отримувати молочні кошти від компаній.
ЗМІУ ЗМІ жінки зображуються як сексуальні предмети. Кормові жінки з'являються в неявних капюшонах, з великими грудями, як деякі корови. Чоловічі корми з пляшки. У зв'язку з тим, що жінки, як порушення своїх прав, повинні бути виправлені.
Не існує сумнівів, що корпорації мають посилання на медіа та використовують їх у свою чергу. Nestlé придбав час для телевізійного шоу, що показує дитину, яка померла від отримання недорогого молока грудей і не отримання формули. Абботт зробив те ж саме з доповідями про смерть дитини, викликаними неадекватним медичним наглядом. Дитина була грудьми. Компанії використовують журнал Wall Street, час і Нью-Йорк Таймс, але майже не інформація про негативні наслідки сумішей публікується в будь-якій точці світу.
Інтернет став потужним інструментом для просування, і компанії є дуже привабливими для його використання. Іноді складно зрозуміти, що рекламні суміші. Наприклад, статті «Використання з пляшки без провини», «Вибір паентів», «Батт Baby», «Рожевий зріз». Компанії організовують курси харчування для батьків і підкреслюють правильне харчування. Чи вирішуєте проблеми чи акт у власних інтересах?
Споживчі акціїНеважливо, наскільки сильні корпорації можуть здаватися, вони можуть бути змушені діяти в публічному інтересі, задовольняти потреби людей, не завдати шкоди і піклуватися про краще майбутнє для дітей.
Для захисту громадського здоров’я необхідно відповідати дії, щоб захистити здоров’я та закінчити практики, які заважають вигодовуванню грудного вигодовування та спрямовані лише на створення прибутку для корпорацій. Ми повинні будувати систему, яка захищає здоров'я мами і малюками. Ми повинні цінувати матері та забезпечити їх батьківські права. Суспільство має визнати цінність материнства і забезпечити підтримку. До чогось іншого, мати себе слід визнати критичне значення їх здатності вигодовувати і ствердити їх права.
Наомі Баумслек, доктор медичних наук, професор кафедри педіатрії в університеті Джорджтаун, президент Міжнародної групи охорони здоров'я жінок, Befesta, Меріленд
Джерело: vk.com/clubnnr?z=photo-217795_352308360%2Fальбом-217795_00%2Frev