Вчені навчилися 9 досліджень (5 з яких проводилися в США та 4 країнах Європи) щодо змін рівня кортизолу у дітей, які відвідали дошкільні установи. Головний висновок: при ДДУ рівень кортизолу у дітей вище, ніж в домашніх умовах. Також протягом дня спостерігається суттєва невідповідність зміни рівня кортизолу у дітей, які знаходяться в Дду і в домашніх умовах: в Дду після обіду спостерігається збільшення рівня кортизолу в домашніх умовах протягом дня (нормальна для здорових людей).
Досліджено всі дослідження щодо можливого впливу якості дду, віку, статі та особливостей темпераменту дитини на рівні кортизолу. Найбільш впливовий фактор був вік. Діти молодшого віку (близько 3 років) мали вищі рівні кортизолу, ніж старші діти (5-8 років), а рівень кортизолу збільшено у дітей молодше 3 років.
Навіть у садах з дуже високими стандартами, у дітей було підвищено рівень кортизолу. Більше 15 дітей у групі, у групах з великим бігом у віці дітей (більше 6 місяців), меншою площею для гри на дитину (до 5 м2) і більше дорослих у номері (більше 4 дорослих).
Ми об'єднуємо підвищені рівні кортизолу у дітей, які відвідують дошкільні установи з стресовим спілкуванням в команді. (Я пов'язую це з розділенням або відокремлюючу тривогу з первинним вкладенням дитини, хоча колектив неодмінно додає.)
Реакція на стрес під час дитячого садка може бути викликана тим, що знайти дитину в групі однолітків - це ситуація, яка вимагає частого емоційного збудження. Наприклад, дослідження дорослих показують, що найбільша шипка в кортизолі відбувається в умовах неконтрольованої соціальної загрози (в простих умовах, коли ви перебуваєте в компанії непередбачуваних непристойних людей). У саду у великій групі однолітків діти більш схильні до соціальної небезпеки. Наприклад, є докази, що проблеми з однолітками пов'язані з вищими рівнями кортизолу 3-5 років.
Дослідження з тваринами показують, що кількість часу, проведених взаємодіє з конгломератами, впливає на рівень кортизолу. Таким чином, телята з родових макаків, які витрачали більшу частину дня в компанії 4 власних подібних осіб, мали рівень кортизолу значно вищі, ніж їх аналоги, які витратили лише 2 години на добу в компанії.
Інші джерела стресу включають тривалі час поділу з батьками і необхідність моделювання безпечної поведінки до декількох дорослих. Наприклад, одне дослідження зафіксовано 345 стресових ситуацій протягом 20-годинного спостереження.
Дослідження пропонує, що має уважний люблячий дорослий може зменшити рівень стресу.
Відмінності в змінах рівня кортизолу протягом дня
В домашніх умовах в усіх випадках був стандартний щоденний візерунок змін в рівнях кортизолу - найвищий рівень завжди спостерігався вранці, близько 30 хвилин після зростання, з різким зменшенням в найближчі 2 години і поступовим зниженням протягом всього дня і ввечері.
Але в дошкільної установі, такі ж діти до вечора відзначають значне підвищення рівня кортизолу. Ефект був помітний тільки після декількох годин, що витрачаються в дитячому садку. У домашніх умовах нормалізовано рівні кортизолу.
У віці дитини збільшено добові зміни рівня кортизолу, що підходили нормально.
Рівень котризолу збільшений у дітей у Дду навіть при наявності матерів. (Для того, що вони вже мали сумний досвід.)
Вплив навколишнього середовища (більше формальних – менш формальних), тривалість перебування (години на добу), частота перебування (день на тиждень)
Як пролонгований кортизол впливає на розвиток дитини?
Не дивлячись на вплив тривалих (модеративно) рівня кортизолу на розвиток дитинства, тому ми не можемо сказати з певними, чи підвищеними рівнями кортизолу є адаптивна специфічна відповідь на стрес істоти в команді, або якщо виживане небезпечно для подальшого розвитку.
Вважають, що постійний підвищений рівень стресових гормонів небезпечний, оскільки він підмінює імунітет. Підвищений рівень кортизолу у дитини у ДДУ може бути функціональним реагуванням на стрес істоти в команді, але водночас ослабить тіло дитини.
Що стосується ризиків подальшого розвитку дитини, підвищених рівнів кортизолу протягом тривалого періоду часу було показано, що асоціюється з порушеннями навчання та захворюванням у тварин та людини (не дані доступні для дітей). Не існує емпіричних доказів, що підвищені рівні кортизолу в умовах ДДУ серйозно впливають на подальший розвиток дитини. Ви можете припустити, що більш чутливі діти, вимушені в ранньому віці впоратися з напруженою ситуацією істоти в команді без належної соціальної підтримки може бути більшим ризиком.
Ось чому забруднене повітря шкідливе для вирощування дитячого тіла. Реакції організму можуть бути різними, від практично неприпустимо - невелика анемія, зниження апетиту, млявість, до важкої астми, до нездатності існувати без штучного респіраторного апарату.
Батьки можуть також поводитися по-різному, хтось вирішує проблему різко, переїзд до життя з міста до с., хтось намагається прийняти дітей до дачного містечка, вибирає більш екологічно чисту площу для життя і не ходиться з дітьми на забруднених вулицях. Я припускаю, що є інші, які вважають, що виснаження корисно, тому що дитина живе в мегаполісі, так що дав йому звикнути до неї з раннього віку. Він не хоче йти? - Ви повинні мити менше. Що таке? - Збереження. Слугиш? - Він робить менше шуму вдома. Я ніколи не зустрілася з такими батьками, але, відповідно до теорії ймовірності, що я можу визнати своє існування.
Відносно впливає на психоемоційний розвиток дітей. Я письмовий про вкладення, я буду писати про розвиток, але зв'язок між ними є таким, що тільки дитина глибоко вкорінений в навісі має "енергетику сережки", енергія для вивчення світу, цікавість про що відбувається навколо. Для головного мозку вкладення є основною потребою, і тільки тоді, коли дитина насичена вкладенням, він здатний розвивати, творчість і розвиватися.
В іншому випадку дитина застрягає, що легко помітити, просто дивиться в дзеркалі або дивиться навколо. Ми живемо в суспільстві людей, які виросли в ситуації поранених вкладеннях: як батьки працювали в повному обсязі, дитина була в дитячому садку / школі, увечері, коли сім'я збирається під однаковим дахом, батьки, які завжди подразнювалися втомою, мали достатньо прочитати історію сну або попросити про уроки.
Більшість людей, які піднялися в такому середовищі, вирощуються діти. Чоловіки, які скаржаться, що після народження дитини, їх дружина перестала звертати увагу на них, жінки, які горді, що вони не збираються жертвувати себе сім'ям і дітям. Зрозуміло, що всі ці скарги та стебла «сухий» від небажання або нездатності взяти на себе роль альфа-карання. Якщо ви перебуваєте в кар'єрі Альфа-положенні, вам не сталося, що догляд за слабкою, залежною є жертвою на вашій частині, і це несправжня жертва.
Уявіть, що ви висадили сад. Викопування, розпушування, вирівнювання rake, і є вже проростки. У бесіді з сусідом виходить, що настає заморозки, і буде добре крити паростки з плівкою. Але ви не встигнете, що фільм витрачає гроші, і пішли після нього, і, в цілому, ваша мама завжди зробила без плівки і нічого, щось зросло.
Через деякий час сусід підкаже, що він не дощував протягом двох тижнів і буде добре поливати ліжка. Але необхідно йти до колодязя, переносити воду, і важко і немає часу. І в будь-якому місці...
Коли сусід чує, що ви їдете в море протягом місяця, він повідомляє, що в цьому випадку ви навряд чи збираєте хороший урожай. Ваша душа не може стояти її. - Що? Чи маю я жертвувати себе на цей сад? Якщо я сидю все літо в ліжках, я маю право на конфіденційність!
Звичайно, ви маєте право. Ви маєте право. Це мій бізнес, щоб попередити. Зауважте, на відміну від вашого сусіда, я не ходжу до вас і дайте поради тільки при запиті.
Але якщо я пишу, що соціальний мозок у дітей утворюється не раніше 4-5 років, вони здатні відчувати змішані почуття не раніше 6-7 років, а в дитячих садках через кілька годин перебування вони починають відчувати стрес, це не тому, що я така радісна, я вирішив викликати почуття провини і поступу у батьків, які приймають дітей до дитячих садків. Тексти пісень, а це означає: Повірити мене, я повинен зробити з моїм часом, ніж це. Хтось повинен сказати, і що людина буде мені.
Пристосування є основним, і дитячий садок є тестом для вкладення. Завжди. Оскільки дитячий сад не є оригінальною частиною дитячого кола вкладення, а законом поляризації вкладення, сім'ї та саду, швидше за все, буде на різних полях, ніж на одному. Хоча, є виняток, що підтверджує правило: це якщо ви або один з ваших родичів працює в дитячому садку, і ваша дитина від народження висить там, як вдома і знає всіх, і кожен знає його.
Як доглядати за альфа, у вас є можливість мінімізувати руйнівні наслідки дитячого садка на вашому в'язанні до вашої дитини, але це повинно бути зроблено, не покладаючись на. Як? Що я пишу.
Звісно, діти різні, і дитячі садки різні, і я пишу окремо, що звертати увагу на те, коли все, на вашу думку, є «добрим» і дитиною «насолоди». І про «перфект» з мого погляду я буду писати. Але є проблема, і заперечуючи її, як захопити голову в піску.
Автор: Ольга Писарик
Джерело: olgapisaryk.livejournal.com/101569.html