310
Альтернативні цикли сну: розтягування вашого дня
У мене є друг, який колись мріяв про сну тільки два години на добу без почуття втоми. Мені сниться, що на певні дні не повинно бути двадцять чотири години в день, але не менше тридцять годин.
У мене є хороші новини для вас! Звичайно, не можна розтягнути день до тридцять годин, але сплячі менше і перебування змії довше дуже реально! На додаток до звичайного для більшості циклів «6-8 годин сну, 16-18 годин прокидності», є ще чотири, які просто дозволяють працювати дивами.
Так, крім звичайного однофазного циклу сну для більшості людей існують інші варіанти багатофазного сну, які можуть допомогти розширити робочий день і не завдати шкоди здоров'ю. Йорданія Леюваан, творець високої ефективності, ділиться цікавими даними.
Уберман цикл
Цей цикл передбачає спати 20-30 хвилин кожні чотири години. В результаті спати шість разів на день. Уберманський цикл вважається дуже ефективним – люди відчувають себе більш здоровими, відчувають стрибок сил і мають дуже яскраві мрії. Але має один суттєвий недолік: якщо ви пропустили принаймні одну фазу сну, ви відчуєте безсоння і втомилися.
Стів Павліна практикував цей цикл протягом 5 місяців, але потім повернувся до нормального сну, щоб жити в неісонії з сім'єю.
Нормальний цикл
Цей цикл передбачає один "основний" довгий сон (1-1.5 годин) і три-чотирьох до п'яти коротких сон двадцять хвилин кожен. Решта часу після основного сну ділиться так, що коротке перекриття відбувається при регулярних інтервалах.
Цей графік вважається більш гнучким, простіше адаптуватися і може поєднуватися з однофазним циклом сну від трьох до чотирьох годин. Крім того, можна іноді пропустити «короткі мрії» без шкоди здоров’ю.
Дімаксіон цикл
Відчуйте цей цикл сну від своєї віри, що людина має два резервуари енергії. І якщо перший танк дуже простий у поповненні, то другий (другий дихання) поповнюється значно меншим часом. В результаті він почав спати протягом тридцять хвилин 4 рази на день кожні шість годин, які всього за два години сну! Він сказав, що він ніколи не відчував більше енергії. Лікарі вивчають пряжу після двох років цього циклу і задекларували його повністю здоровими.
На даний момент це самий екстремальний варіант чотири, але також найефективніший цикл сну.
Цей сон практикується багатьма студентами старших класів та студентами та включає в себе чотири і півгодинні сну вночі і про годину і половину протягом дня. Цей цикл не відрізняється від однієї фази, але ще трохи ефективніше.
Переключення нових багатофазних циклів не буде так легко і з третини до десятого дня ви відчуєте як зомбі. Просто бути пацієнтом, їсти здорові низькожирні продукти і все буде відмінно. За два тижні ви відчуєте обіцяний результат.
Цей експеримент може бути проведений тільки якщо ви знаєте, що у вас є два або три абсолютно вільні тижні і що ваша робота і дослідження може співати з новим графіком. Так, ваша сім'я.
Джерело: lifehacker.ru/2011/12/13/alternativnye-cikly-sna-rastyagivaem-svoi-sutki/