Білл Ворота на розвиток штучного інтелекту

Нещодавно з розвитком інтересу до штучного інтелекту багато відомих особистостей відкрито висловлюють свою стурбованість цим. Ми вже розповіли про те, що відомий фізико-психолог Стівен Гокін і бізнесмен Елона Муск, який закликав людство думати про наслідки, які можуть принести розвиток штучного інтелекту. Тепер вони приєдналися до засновника Microsoft і колишнього генерального директора Білла Gates.

«Я в таборі, який висловлює занепокоєння про штучний інтелект», - сказав він у інтерв’ю.

Він додає, що спочатку інтелектуальні роботи полегшить роботу для людини в деяких сферах, але з часом вони можуть стати більш розумними і створювати проблеми для людства.

«Я погоджуюсь з Елоном Муским і деякими іншими особистостями, і я не розумію, що багато людей не розуміють небезпеки», - сказав він.

Згідно з ресурсом CNet, мільярдер трохи турбується про асистента Кортана, яка розвиває компанію, яку заснував. І поки Ворс залишив Microsoft досить деякий час, він сподівається, що нинішній генеральний директор Satya Nadella зможе захопити силу розвитку штучного інтелекту лише за користь людства. Видання

Джерело: hi-news.ru