Ядав Payeng, людина, яка тільки виросла ліс у степу

Покриваючи площу 550 га, зелена ділянка стала домівкою рідкісних і небезпечних видів, в тому числі не менше п'яти тигрів, одна з яких нещодавно заспокійила одногорну ріно, і це не підраховують величезні числа птахів, ссавців, худоби і предяторів.

Історія почалася з подій 1979 року, коли під час затоплення вода принесла багато змій до піщаного берега в середині Брампутра. Через кілька днів, Jadav Payeng, потім 16-річний підліток, відкрив його берег, занурився з мертвими амфіями. У той момент перетворилася на життя.

«Змії померли від тепла, не в змозі приховати в тіні дерев. Я сидів і змусив їх без життя тіла. Він був масовим Я помітив відділ лісу і запитав, якщо вони можуть висаджувати дерева. Я сказав, що нічого не виросте, а замість того, щоб спробувати вирощування бамбука. Він болить, але зробив це. Не вдалося мені допомогти. Не один зацікавився тим, що сказав Payeng, який зараз 47.

Після виїзду школи і виїзду додому молодий чоловік пішов жити на пліт. На відміну від Робінсон Крусо, він добровільно вибрав, щоб жити в ізоляції. І він не мав своєї п'ятниці. Щоранку і кожен вечір він полив і, якщо необхідно, вирізати підопічні рослини. Через кілька років піска перетворилася в бамбукові загустки. «І тоді я вирішив виростити звичайні дерева. Я збирав їх і висадив їх. Я теж приніс червоні мурахи з села і трохи потроху кілька разів. Червоні штани змінюють властивості грунту. Що було переоцінкою! сміється Payeng сьогодні.

Незабаром життя кип'ятять на колишньому піщаному косі. Широкий асортимент флори і фауни почав зустріти тут, в тому числі і захищаючі види, такі як однокутний риносерос і Королівський бенгал Тигр. «Афтер 12 років, ми побачили люки. Також почали збиратися міграційні птахи. Олену і худобу почали розмаїти хижаки, каже чоловіка, який створив нову екосистему своїми руками.

Пайен схожий на серйозний еколог, якби він отримав фундаментальну підготовку. Тим не менш, це тільки підготовка його, на відміну від багатьох, була чисто практична. «Натюрморт створив харчову мережу, чому не можна приклеїти до неї? Хто буде захищати ці тварини, якщо ми, як вищі істоти, починає їх полювати? ?

У 2008 році, коли родом сотні диких слонів, які побували в неї після попадання рами в сусідніх селах. Вони також знищили каюта лісу «помітити». Після цього консерваторія посадової особи та спеціаліста з захисту лісу Гунін Саікі вперше зустрівся з Jadav Payeng.

«Ми здивовані, щоб знайти такий щільний ліс на піщаній косі. Місцеві будинки, які знищили слоном, захотіли вирізати його, але Payeng запропонував їм своє життя в поверненні. Він лікує дерева і тварин, як власні діти. Побачивши це, ми також вирішили приєднатися, говорить Сакіка. - "Ми одружимо в цьому чоловіка. Він зробив це протягом 30 років. Якщо він жив у будь-якій іншій країні, він зробив героя.

Незважаючи на раптову повагу, жодна державна допомога була очікувана в справі Payeng. І всього минулого року громадський лісогосподарський поділ взяв на посадку дерев на ділянці 200 га.

123456наступна

Джерело: zemledel.org/blogs/blog-zemledelca/indiec-v-odinochku-vyrastil-les-na-pesochnoi-pustyne.html