383
Порада фахівця з вирощування дивного врожаю в дачній ділянці
Нещодавно я знайшов статтю Ігоря Лядова в Інтернеті, який поділився своїм досвідом використання природного землеробства на дачній ділянці. Його порада здавалося досить цікавим і практичним. Зокрема, будівництво «забутого контейнера». Отже, давайте честь автора.
р.
В даний час існує кілька проблем:
Грудний родючість падається. Земля стає щільною, виснажена і має сірий колір. Зниження родючості призводить до зменшення збираних культур. Використання мінеральних добрив і токсичних хімічних речовин призводить до забруднення грунту, води, повітря і їжі, що призводить до захворювань людей. Традиційні агротехніки, що використовуються більшості садівників, дуже трудомісткі. Це знижує інтерес до садівництва серед молоді.
Проте всі ці проблеми легко вирішуються, якщо замість традиційного землеробства використовуються. Таке сільське господарство не тільки зберігає, а й відновлює родючість грунту. В результаті спостерігається збільшення врожайності садових культур. Мінеральні добрива не використовуються, що зберігає чистоту природи і зберігає здоров’я людини. Кількість садових операцій в природному землеробстві використовуються рідше, ніж з традиційними. А деякі з них повністю відсутні. Все це зменшує трудомісткість вирощування земель і догляду за рослинами.
На мій погляд, більш важливо повернутися до природи і забути постілу, що грунт необхідно намалювати добривами, обтягувати лопатками і посипати отруйними хімічними речовинами. Природне сільське господарство, в першу чергу, ніжне обробіток грунту, захищаючи її від перепадів температур, повертає поживні речовини, що земля щедро дав рослинам.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Розмір ліжка становить від 1,4 метрів до 2 метрів шириною, доріжки між ними від 20 см до 40 см максимум. Це називається традиційним способом посадки овочів на дачі. Рослина на таких грядках, особливо посередині, часто хворіють, обертаються, з цього погано розвинені, овочі невеликі, не зберігаються протягом тривалого часу. Але для шкідників ослаблену рослину і гарне харчування, а біля неї можна відкласти відчай. Поспішаємо, лікуємо такі грядки один дотик.
Але на такому ліжку я бачив одну позитивну сторону. Великі рослини, порівняно з тими в середині, дивилися більш гідними. Більша, не схильна до захворювання, і вони зручні до бур'янів, тонких і ін.
Я також думав про інший фактор. Одне дерево вздовж алей в місті, ніхто не годує його, листя його кидає, а потім спробувати видалити для зовнішнього вигляду і краси. Хоча це листя може служити годівлі дерево. Так чому це дерево існує і де він отримує свою їжу? В останні роки вчені знайшли, що близько 60% рослини забирає свою їжу з повітря. Дуже цікаво.
Я переконаний, що органічні речовини можуть розблокувати всі можливості рослин, економити час і зусилля. Тільки на хорошому компості можна побачити і оцінити якість західних і вітчизняних сортів: більшість з них створюються для органічного грунту. Я впевнений, що ми не можемо відмовитися від органічних речовин. Все, що і бізнес: навчайтеся компостувати і все одно влаштовувати стаціонарні ліжка - раз на багато років. Ось чому я зробив коробку. Природа розповіла мені, що. Навесні багато дачних ділянках повені, вода не встигає йти, є вода в осях. Тому підняти ліжко 15-25 см над доріжкою вирішує цю проблему. Ширина хребта 60-100 см, довжина довільна. Проміжок між ліжками 60-80 см. Тільки здається, що грунт в айслі ходить без користі. Це проходи, які працюють, і як!
Рослинна ємність є великим ліжком, стіни яких виготовляються з цегли, колод, брусу, дошки, каменю, шиферу ... Грядки простягаються з півночі на південь. Проходи між ними можна обрізати піском, тирси, рубероїдом і т.д. Я віддаю газону, який я мув з триммером один раз на місяць. Деякі з проходів я покрили тирси. Краса саду не залишає нікого байдужим. У нас немає бур'янів, ділянка чиста і красива.
Коробка наповнена органічною речовиною. Нижче наводяться рослинні залишки (зери, солома, листя), потім компост або в'яжемо, або пропускаємо настої трави і як; в верхній шар поміщаємо землю з проходів. Так коробка заповнюється.
Кожне ліжко 2 ряди овочів висаджують по краях в шаховому порядку між овочами. У цій геометрії прихований величезний запас продуктивності, він довго помітив: екстремальна рослина розвивається майже в два рази, а також у середині - вони мають набагато більше світла і простору для зростання. І ось всі рослини екстремальні. Широкий діапазон необхідний для того, щоб дати їм світло і простір. Невелика ділянка органічної речовини дає більше великої площі грунту. Будь-який, хто працював хоча б один сезон на вузьких гребенях, переконаний величезних можливостей цього способу і просто не може повернутися до традиційних технологій. Робота над хребтами, людина відчуває радість не тільки від хорошого врожаю, але і від процесу вирощування овочів.
У двох рядах в шаховому порядку я посадила капусту, баклажани, перець, помідори та ін.
У чотири або три ряди я висаджувати цибулю, часник, буряки, салати, редиски, моркву і т.д.
Дефіцити
Для будівництва ліжка потрібно матеріальні витрати. Цей невеликий недолік дозволяє легко дістатися до більшості дачників.
Переваги
• Цей пост працює протягом декількох років, ми можемо сказати назавжди (для поповнення його з відходами, рослинними залишками, листям тощо). Після перекопування, заморожування. При посадці не потрібно робити будь-який компост або перемочування гною в отвір. Таке ліжко самому компосту.
• Гумус не змивається, тому що клумба заготовлена.
• На думку багатьох агрономів, 60-80% рослини отримують продукти харчування з повітря, тому великі проходи відіграють важливу роль в біологічному процесі рослини. Культура отримує гарне освітлення і достатній потік повітря.
• Про 30% рослини отримують продукти харчування з землі. Природно, на вузькому ліжку споживання органічних і мінеральних добрив споживають 2 рази менше, порівняно з стандартним ліжком. У цьому випадку урожай набагато вище ви отримаєте з вузького ліжка. Я чекаю на рік.
• Містить велику кількість поживних речовин, запас вологи
• Зручний полив.
Відсутність застій води.
Не потребує набряків.
Не потрібно плетіння - якщо ліжко мульчується
Не потрібно копати, тільки розпушувати 7-10 см.
Ви можете зробити ранньою посадкою, так як клумби весною прогріти швидше, ніж зазвичай.
На вузьких ліжках легко зробити сівозміну. Де цибулю висаджували минулого року, можна висадити моркву або капусту цього року. Ліжка все однакова ширина.
Зростання ялів на 100% і вище.
Туберлі, кореневі овочі чисті без видимих ознак захворювання
Гарний і комфортний при роботі.
Приймає мінімум простору, не створює бруду і порушення.
• Дуже зручно зробити укриття пластиковими дугами, які продаються в магазинах насіння. Ми розміщуємо 2 кілочки з двох сторін ліжка і кладемо дугу на них. Відстань між дугами знаходиться близько метра. Залежно від довжини ліжка ви встановлюєте потрібну кількість дуг. Над дугами, покривним матеріалом або плівкою можна використовувати до настання загрози заморозків.
Ця система вузьких грядок дозволяє постійно отримувати високі врожаї, незалежно від вагрових погод і умов самої ділянки.
Джерело: /users/4