Професор Скіннер: Скарження і контроль поведінки людини

Berres Frederick Skinner (1904-1990)

• Шкірнер вважав нескінченно в можливості умовного рефлексу і методу «морква і паличка». Ми, відповідно до радикальної точки зору професора, зможемо пояснити та контролювати будь-яку поведінку людини.

• Незважаючи на свій інтерес до науки, Шкірнер не вписався в студентське життя. Після того, як він був прийнятий, він був найбільш дратований спортом і обов'язковою присутністю в церкві. Не відрізнявся великою фізикою, студент був пресований в хокеї і баскетболі і поїхав разом зі стадом однокласників до церкви у вихідні дні. Після читання Дарвін і Павлова, Шкірнер вважали, що люди не відрізняються від тварин.

• Теоретична робота Шернера не може здобути таку проміненцію, що не підтримувалося експериментально. Один день, колега в університеті, залишаючи на діловій поїздці, залишили щури в Шкірнер. Він вирішив не тільки виглядати після них, але і активно використовувати їх в експериментах. Ще однією порцією їжі ненажерливих щурів можна отримати лише шляхом натискання певного важеля в коробку, перетворюючи випадковість в навмисну дію. Таким чином, відкриті універсальні закони поведінки, які досі актуальні сьогодні.

• Ви будете здивовані, але «Скіннерна коробка» не тільки щури, але і її творець! Шкарпетка в підвалі свого будинку в жовтому пластиковому контейнері (майже бочка Діогенів), з дотриманням строгого режиму дня і встановлення «контрольованого середовища». Позитивна арматура для нього була музикою і написанням статей.

• На додаток до основної наукової роботи «Поведінка організмів» Шкірнер вдалося писати і публікувати, за результатами його «середнього кризу», художня утопія «Валден Два» про життя сільської громади відповідно до законів поведінки. «Мух життя Вадена береться з власного життя», - сказав Скіннер. Я даю Т. Е. Фраз'є (основний характер роботи) сказати, що я не даюся робити.

• Скіннер спробував бути не тільки письменником-«дужем інженером», але й активним соціальним інженером, наприклад, викладати людей з використанням спеціально створених машин. Його ідеї досить люблять два роки, тому що за даними Skinner, частка невірних відповідей при роботі з пристроями не повинна перевищувати 5%, щоб позитивне армування не зникне. Тест завжди 95% і 100%!

• Поняття «програмне навчання» Skinner вплинуло на ... створення численних комп'ютерних ігор і тренажерів. Після того, як ви отримали новий рівень або нагорода нічого більше, ніж віртуальна «погода», яка все ще перетягує вас в гру.

• У 1972 році він був визнаний видатним психологом ХХ століття Американською Психологічною асоціацією, поведінкою списку здобувачів. Про нас Чудовий психоаналітик, популярний в Америці, отримав тільки другий місце.

• Один з останніх статей Шернера, написаних на 78, був "Як зберегти інтелект Старих". У своєму останньому інтерв’ю з пацієнтом лейкозі, професор сміливо відповів на провокативне питання журналіста про смерть: "Ні, я не вірю в Бога, тому я не боїся цього."

Видання

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8

Tags

See also

New and interesting