Діти: Які наслідки ранньої розробки

8823034

Я проти раннього розвитку!

Моя сім'я вважає, що я лазу і нездатний. У мене є три діти (донька жито чотири і півтора роки), і я не читаю, писати або математику з ними. Крім того, я радий, що діти витрачають не більше шести годин на тиждень з бабусями, з яких менше половини витрачаються навчання. Так в решті часу я зможу зменшити негативні наслідки надзвичайно високої освіти. Чому я пропагую такі непопулярні погляди в сучасному світі? Де з’явилася «секретні знання» небезпеки раннього інтелектуального розвитку?

Сьогодні ми чуємо з усіх боків, які ми живемо в інформаційному суспільстві, що головне – ці дні – це інтелект. Від цього багато батьків укладуть, що дитина повинна отримувати величезні інтелектуальні навантаження буквально від діаперів. Це запорука успішної кар'єри, процвітання життя і так далі. По суті, ранній старт не завжди є перевагою. Ми спробуємо аргументувати цю позицію і ілюструвати її з конкретними прикладами.

До позбавлення здоров'я

Як невролог, доводиться консультувати і лікувати дітей з головними болями, мимовільними рухами (етікою), а також нетримання сечі. Щодня я побував у дітей, які мають ці симптоми протягом місяця початку будь-якого виду інтелектуальної діяльності. Ці симптоми проходять тільки при вирішенні батьків режиму дня і спокою дитини і прибрати частку леву від нього інтелектуального навантаження.

Чому це відбувається? Справа в тому, що мозок дитини зрілий поступово. Спочатку нервові центри, відповідальні за дихання і травлення зрілих, потім для руху, і тільки потім для емоційного контролю, будуть і читання. Якщо ця послідовність є занадто порушена, якщо починає розвиватися центри читання перед попереднім зрілим, формування дитини може відхиляти від норми.

Надмірна інтелектуальна напруга викликає кровоплину на кору головного мозку. У той же час кровопостачання центрів, відповідальних за дихання, травлення, серцебиття неперевершено, в результаті чого виникають спазми судин - і, відповідно, дитина отримує цілий пучок захворювань. Причини спазмів в дитинстві також пов'язані з психологічним стресом, що дуже часто виникає в тих, хто кладе до часу на стілах.

До рецепції приходить мама з трьох років. І скаржаться, що в дитячому садку дівчина почала витерти. З розмови я дізнався, що маленька дівчина «погано в класі, випадає з класу через десять хвилин, мовчить, якщо вона називається дошкою, щоб читати вірш. й

Моя мама щиро вірила, що проблема була дитиною, що дівчина була занадто соромною. Що ми почали працювати? Зрозуміло, що на першій консультації мама не вирішили змінити сад. Ми призначили курс дихальних вправ, співу та моторної терапії. Дівчина пішла до дитячого садка, але «вчительки» припинили викликати її на дошку – мою маму говорили на них за бажанням. (Ми – команда фахівців, які зустрілися з правильним або декількома дітьми.)

Через місяць, з'яви у виступі почали з'являтися тільки сильний удар. Потім ми додали заняття з логопедом і ігровою терапією, яка включає в себе сенсорне стимулювання - звернулися своїми руками, «прожарені» в сухому басейні, грали рольові ігри. Через місяць мама змінила дитячий садок. У іншому саду маленька дівчина відіграла багато, спілкувалася з дітьми і відповіла зазвичай під час занять. Рівень інтелектуальних переслідувань в цій групі досить фізіологічний - уроки в ігровій формі, часто просто на килимі. Вивчаємо не літери і цифри, але форми, кольори, концепція одного – багато, частина і ціле. Дівчина зараз вивчається в масовій школі, майже відмінний студент, і вся родина нагадує її настій до її герметизації, як страшний сон.

Що відбулося? Імоційно, фізично і психічно нормальна дитина була в ситуації, в якій він пережив надмірний стрес, фізіологічно неузгодливий з розвитком. Ми провели програму розвантаження, що дозволило зменшити стрес і повернути дитину до каналу адекватного розвитку.

Спілкування людини

У багатьох дітей психологічний стрес викликається ще однією поширеною причиною - високий інтелектуальний потенціал поєднується з низьким рівнем соціалізації, емоційною нечутливістю. Чим більше батьків прагнуть «глибоко» своїм супер-здатним дітям, тим швидше і гостріше проявляються психічні розлади, якщо дитина має схильність до них. В той час як без надмірного стресу, дитина може жити життя психічно здорової людини або порушення з'являться тільки у старшому віці.

За багато молодих батьків, інтелектуальний розвиток за рахунок емоційного розвитку стала нормою. Мачубна мама знову не піклується про дитину, не поцілунає і не вихованець його. Дитина лежить в вологих підгузках протягом тривалого часу, мати радий, що він невибагливий, зацікавлений тільки в розробці іграшок і не рубати її фартухом. У віці двох, дитина починає говорити довгі фрази і цитувати вірші. Шановні друзі! До трьох. А потім дитина стає неконтрольованим, відмовляється від обійм дорослих, а іноді перестає говорити взагалі.

Звісно, цей пункт не може повністю описати спектр емоційних і проголосних проблем, що призводить до серйозних психічних захворювань, але в цілому це картина. Ми працюємо з такими дітьми, граючи з ними в органоорієнтованих іграх, навчаємо їх самостійності, навколо непристойних навичок і соціально пристосованих дітей. В часі розпочата емоційна корекція дозволяє багато надсилати на масові школи, не відступаючи від своїх однолітків. На жаль, є випадки, коли батьки не слухають рекомендації та інтелектуально перевантажують дітей. Діти випадають з громадського життя, переносяться до домашнього училища, часто отримують серйозну терапію психотропними препаратами.

Я раджу звернутися до сина або дочки, якнайшвидше звернутися до фахівця. Пам'ятайте, що розвиток існуючих здібностей може повністю пригнічувати ті функції, які погано працюють в організмі.

Друга мова - спеціальна тема

Я хотів би розповісти про двомовні сім'ї. Вчителі вірять, що це легко для дитини іммігрантів, щоб звикнути до нового мовного середовища, так як психіки дітей набагато більше пластику, ніж психіка дорослих. Це правда тільки для здорових дітей.

Згадувати батьків, які хочуть навчити своїх дітей іноземною мовою. Обмеження тут: якщо дитина має уповільнення в темпі психічного розвитку, якщо у нього була затримка розвитку двигуна в перший рік життя, то він не повинен йти до таких занять без тісного нагляду від невролога. Не знаю, як спілкуватися з однолітками, є гістеричною або пригніченою, отримає лише негативний заряд для власного розвитку. Сила його тіла не буде достатньо компенсувати фізіологічну затримку, а для інтелектуального імпульсу.

У другому класі масової школи вивчали дві погодні сестри. Наймолодший успішно осаджував матеріал, грали мобільні ігри з однолітками. На прийомі мама заявила, що старша дівчина в перший рік життя мало активна, почала тримати її голову пізно, перевернути, трохи змащувати, летіти в рік з невеликою кількістю. Наймолодший вирощував бриську і лазу, почав розкачати протягом трьох місяців, прокинувшись на шість, продемонстрували чудеса дослідницької діяльності - за сім місяців навчився відкрити ящики, восьмому - щоб неприпустимо блискавки.

Сім'я переїхала з Таджикистану до Москви, коли дівчата були 4 і 5 років. У новому місці проживання, хоча інтелектуальний рівень розвитку, здавалося,, відповідає її віку. На подвір’ї вона хвора менше старшого. У віці восьмого, найдовший пішов до школи одночасно, як і молодший. Протягом першого року проблеми були загальними – нова команда, небайдужий оточення (дівці не відвідали дитячий садок). Але в другому класі юніори стали відмінним студентом, а старше загинув.

На прийомі невропатолог виявив безліч проблем. Але ми вирішили почати з мовної терапії і вправ для м'язів мови. Досить швидко дівчина стала більш спокійною, мова стала більш гладкою і чіткою. Дівчина почала відвідувати групу, де вона навчалася спілкуватися з однолітками. На жаль, реабілітаційний процес у школі не так вдалось - дітям і вчителям склалися стереотип відносин з дівчиною. Моя мама була готова перенести її в іншу школу. Але ми пішли іншим чином. Вони почали працювати з дівчиною, радять її найняти торців. Вона була передана до індивідуального навчання, за рік опанувала програму на два роки і переїхали на п'ятий клас. Де нові діти та різні викладачі оцінили свої здібності.

Проблемою цієї сім'ї було те, що один раз в незвичайному мовному середовищі дівчина переживала проблему гострої кладки. Імовірність в двомовному середовищі стала неприпустимим соціальним чинником, оскільки дівчина мала проблеми зі здоров’ям. Видання

Автор Елізабет Меланченко, невролог

Джерело: www.7ya.ru/article/Ya-protiv-rannego-razvitiya/