391
♪ ♪ ♪
Вегетаріанство стала популярною відносно недавно, але сама ідея не нова. До середини XIX століття, коли з'явився слово «вегетаріанський», раціон, що складається виключно з рослинних продуктів, був відомий як дієта Питагораса, яка отримала свою назву завдяки роботам грецького філософа VI ст. до н.е. Сьогодні люди значно більше знають про переваги уникнення м'яса, і ключову причину зміни дієти є прагнення бути здоровим.
Наприклад, президент Білл Клінтон був відомий своїм харчуванням. Після проходження основної операції серця в 2004 році і проходження судинної стерження в 2010 році він змінив свій спосіб життя. Сьогодні, 67-річної Clinton повністю вегетаріанський, крім випадків омлету і лосося.
Директор Джеймс Камерон оголосив два роки тому, що він став веганом, піклуючись про світ. «Що ви не можете зробити для майбутнього світу – світу після нас, світу наших дітей – якщо ви не можете перейти до дієти на основі рослин». Минулого літа він дав блискучий виступ на Національній премії «Географічне товариство», де отримав звання «Пошук року»: «Зміня того, що ми їсти, ви змінюєте всі зв’язки між видами і природою людини. й
Іноді для фундаментальної зміни дієти досить простий контакт з природним світом. Музикан Павло Маккартні вирішив дати м'ясні десятки років тому після перегляду фолієвих баранів на його фермі. Тепер він пропонує, що люди виключають м'ясо з раціону принаймні один раз на тиждень. У 2009 році запустив акцію у Великобританії для сприяння ліквідації м’яса в понеділок. «Я думаю, понеділок - це чудовий день, щоб дати м'ясо, оскільки багато людей, які прагнуть пережити у вихідні дні», - сказав він.
Вегетаріанський спосіб життя не завжди легкий. У 2012-му інтерв'ю актор Ben Stiller описав себе як пескатар, людина, яка не їсть тваринної їжі, крім риби і морепродуктів. Натюрморт ділиться своїми почуттями: «Не говорять про це». Це важко. Тому що ви хочете корми для тварин. Я ate browncol чіпси сьогодні. Я бажав свинячі ребра, але я ate коричневогокола чіпси. Дружина Бена Натюрма, актриса Крістін Тейлор, підтримує його і також дотримується дієти на основі рослинних продуктів. «Наша енергетика суттєво змінила», – розповіла Народний журнал. Якщо ви просто не зрозумієте його, поки хтось говорить, то ви подивитеся сліпучу!
Якщо ви також вирішили стати вегетаріанцем, ви будете самі зробити, а швидше ваше тіло, чудовий подарунок.
«Такі дієти допомагають зменшити ризики ожиріння, цукрового діабету типу II, інфаркту та багатьох інших недуг», – розповідає Маріон Нестль, дієтолог і автор Що їсти: Aisle-by-Aisle Guide to Savvy Food Choice і Good Eating. І якщо ви боїтеся, що м'ясо може призвести до проблем зі здоров'ям, не хвилюйтеся. «Крім здорової дієти – це різноманітна і поживна дієта», адже «Комппозиція поживних речовин в харчових продуктах відрізняється, і всі вони доповнюють один одного». Тому перше питання, яке стосується вегетаріанської дієти, яке можна виключити і в якій мірі. Якщо ваш раціон «вегетаріанський» пропонує деякі продукти тваринництва - рибу, яйця, молочні продукти, м'ясо птиці, після чого не буде проблем з відсутністю поживних речовин.
Жорстке вегетаріанське харчування може викликати проблеми здоров'я. Вегани, які не містять ніяких продуктів тварин, можуть бути дефіцитні в вітаміні B12, що міститься практично виключно в кормах тварин. У зв'язку з тим, що таке різноманіття продуктів виключається від дієти, вегани ризикують нестачі інших поживних речовин, але ретельне планування дієти допоможе знизити ці ризики. Для різних раціонів рекомендується їсти як багато різних зернових, так і бобових білків, що містять білок максимально, а також знайти альтернативні джерела вітаміну В12, наприклад, спеціальні добавки або харчові продукти.
Щоб відчути наслідки здоров’я вегетаріанського способу життя, вам не потрібно повністю виключити м’ясо з раціону. Авторітативна американська клініка Майо Клініка пропонує розпочати, після чого керівництво Павла Маккартні, тобто змінити свій раціон один раз або два рази на тиждень і якщо можливо замінити м'ясо: наприклад, в тушковані – сира тофу, в бурріто – обсмажені квасоля, а в горщиках замість м'ясних тушкованих квасоля.
Автор: Марк Бітман розробив концепцію на основі рослинних напіввегетаріанців у своїх книгах VB6 та VB6 Cookbook. Ідея Бітмана не їсти тваринних продуктів перед вечерею: назви книжкового стенду для «не вегетаріанської до 18:00».
Користь Bittman досить проста. «Я був наступним методом VB6 протягом семи років, і це стає звичкою, шлях життя». Причиною введення такого раціону було проблеми зі здоров’ям. Після майже п'яти десятиліть безперешкодної їжі він розробив симптоми привидів і доінфаркту. "Ви, ймовірно, повинні піти веган, - сказав лікар. Спочатку ця думка виправила Біттман, але його здоров'я зробила його обличчям серйозним вибором: вижити, він повинен постійно приймати ліки або змінити його раціон. Він виключив всі продукти тварин протягом дня (довгом з високообробленими та іншими шкідливими продуктами), а результат не довгий. У місяці втратив 7 кг. Через два місяці його рівень холестерину і цукру в крові відмовляється назад, його ноктурні дихальні арешти зникли, і вперше в 30 років він почав спати звуково всю ніч і припинив хропіння.
Цей підхід добре працює, тому що він не занадто суворий. Коли ви можете їсти, що ви хочете вечеряти, ви відчуваєте безкоштовно. Правила не повинні бути класичними. Якщо ви хочете додати молоко до кави вранці, чому б не? Неочікуване відкриття для нього стало тим, що їжа, яка їсть протягом дня, впливає на те, як він їсть ввечері. Тепер їсти м'ясо досить рідко.
Повернувшись до прикладу відомих вегетаріанців, за словами історика Спринтцена, «знайомки не вводять будь-яку культурну тенденцію, але досить відобразити значний культурний зсув з часом, завдяки якому вегетаріанство, хоча не предомінантна тенденція, широко розглядається як шлях до здорового способу життя. й
Якщо ви обираєте шлях, навіть частково, ви можете продовжити життя. опублікований
Джерело: live-up.co/2014/08/07/pochemu-bill-klinton-dzhejms-kemeron-pol-makkartni-ne-edyat-myaso-i-kak-poluvegetarianstvo-pomogaet-xudet-i-byt-zdorovym/
Майстер-клас від Timmy Malloy на різання форель на філе
Демографічна агресія ООН: забезпечення безпеки батьківства та дитинства