55
Кілька перекосів від Edward Snowden
Колишній У.С. розвідувальні відповіді на питання від редакторів
Інтерв’ю в стилі AMA (Ask Me Anything – запитати мене що завгодно) за участю Едварда Сніданка додано до скарбнички його біографія з декількома оксамитуваннями. Багато питань, які стосуються будь-якої скептичної теми: розвідка якої країна працює інформаційним агентом про діяльність Національного агентства безпеки США. На нитку відразу відповіли кілька людей: автори Оскар-програшної документальної Громади Чотири Лаури Пойтри і Глен Грінвальд і головний характер фільму. AMA вирушив великий, крім крихітного удару з ботом-баном рахунку Snowden і подальшим розблокуванням.
Якщо Сніжден мав можливість змінити щось про свої витоки про незаконне протоки НДА та масштаби кібер-армій Агентства, він буде діяти найближчим часом. Снідан вважає, що в цьому випадку програми спеціальних послуг будуть менш актуальні в правовому полі, а зловмисники своїх повноважень не звикли до їх поточного стану. Після появи нового важеля впливу з боку держави, вона стає багато разів складніше її відступати. Прикладом є секція 215 Закону ПАТРІОТ, яка повинна допомогти боротися з тероризмом, але в реальності не допустити нападів терористів. Сніданні хірурги не дозволяти цьому статися в своїх країнах проживання.
max_fisher: Для Едварда Сноудена російський журналіст Андрій Солдатов розповів про щоденне життя як обмежені службами державної безпеки Росії, які він заявив про контроль ваших обставин в країні. Це правда?
Сніданок: Хороше питання, спасибі.
Відповідність, звичайно, не. Зауважте, що у всіх цих статтях звинувачення, в цілому, перейдіть до спекуляції і підозри. Не існує реальних доказів в будь-якому з них, автори просто дуже впевнені, що я російський шпигун, і тому він повинен бути вірним.
І я розумію їх. Я дійсно зробити. Ні, серйозно, я колись вчив «циклопедію» (тобто їх термін) в Агентстві з розвідки оборони.
Але якщо ви подивитеся на це в цілому, як логічно це? Якщо я був російський шпигун, чому б я летіти в Гонконг? Це був неприйнятний ризик. І далі: чому давати інформацію журналістам, і що слід зазначити, що так багато і чому важливо? Будь-яке значення для розвідки Росії буде негайно підкреслено.
І якщо я був російський шпигун, чому я провів місяць в аеропорту? А замість того, я чекав параду і медалі.
В дійсності я витратив так багато часу в цьому аеропорту sworn, оскільки я не хочу йти разом з іншими умовами людей і ніхто не знав, що робити з ними. Я відмовився співпрацювати з російським інтелектом в будь-який спосіб, потім (якщо ви зацікавлені, ознайомтесь зі своїм свідченням до парламенту ЄС) і нічого не змінилося.
Я думаю, що мій полум'я допоміг мені. Що робити? Якщо я покажу в публіці, то це буде зрозуміло. Сніданок – це особняк про своє майбутнє, на якому він може використовуватися як струганий чіп у міжнародній політиці. Але він все одно віддає перевагу не думати про ситуації, в яких він може торгувати, наприклад, для зняття санкцій.
Головний учасник багатьох витоків призначає, що необхідно підняти тему запобіжності у президентських виборах 2016 року в США. Снідан каже, що не існує підстав довірити Путіну, коли він каже, що не існує програм нагляду в Росії. Але ця проблема поширюється на всі держави. «Ви не можете змінювати закони в одній країні, ви повинні дотримуватися прав по всьому світу», - сказав Снідан.
Деякі сумніви відчували, що мало змінювалися у свідомості людей, оскільки дані НДА було випущено, хоча витоки були дуже великими новинами. Але респонденти незгодні з цим видом. Сніговик вважає, що зміни неприпустимо, оскільки це відбувається на рівні системи: Google тепер шифрує передачу даних між центрами даних для запобігання пасивного моніторингу, Apple впроваджує повне шифрування своїх смартфонів, а дослідники по всьому світу шукають рішення для задачі метаданих. І, нарешті, в широкому колі було усвідомлення проривів. До 2013 року заява про те, що це питання призведе лише до перепланування поглядів та репутації як конспіраційного аортиста. Сьогодні майже всі чули про діяльність спеціальних послуг.
Юридична фірма «Бозо Аллен Гамільтон» пропонує послуги з захисту та розвідки США. Під час роботи з американськими розвідувальними агенціями Сніжден почав з’ясувати свою діяльність. В кінці 2012 року він звернувся до журналіста Гардіан Глен Грінвальда під анонімними псевдонімами. Влітку 2013 р. Сніжден злетів до Гонконгу, подається на кілька публікацій, і розкриває свою ідентичність. Сніданок тепер є біженців в Росії після невдалої спроби досягти Бразилії. Масштаб витоків величезний: вони продовжуються в цей день, виявляючи більше і більше нових методів роботи американських спеціальних послуг.
Джерело: geektimes.ru/post/246368/