309
Екзотична zamioculcas: вирощування і догляд
Дивлячись на ефектну, стильну рослину, досить легко доглядати за тим, що обов'язково варто звернути увагу на заміокулку замиіфолію (Zamioculcas zamiifolia). Його глянцеві зелені листя виглядають дуже декоративно і прикрасить будь-який інтер'єр.
Багато людей називають його «Зами», що абсолютно не вірно. Замія - ще одна рослина, схожа на форму листя. До речі, ще одне «популярне» ім’я для Замикулів – «дельларове дерево».
Незважаючи на те, що Батьківщина замиокульки є африканською африкою (Кенья), вона відчуває себе чудово в наших будинках в умовах низького освітлення. Ця ефектна рослина належить до отруйної ароїдної сім'ї. Твердий сік містить бульби і листя рослини.
У порівнянні з іншими членами цієї сім'ї, такими як диффенбачія, кала, дуже вимоглива до високої вологості повітря і грунту, заміокулка не вимагає особливо частого поливу. Можна поливати один раз на 2 тижні і тільки періодично обприскати листя.
Рослина дуже декоративна. Де б ви поставили його, він буде виглядати чудово.
Рослина не має стебла. Під землею є великий бульб, з якого близько 6 високорослих, темно-зелених, дуже блискучих листя.
Форма листа - циркус-розріз. На підставі листя густіше, звужуючи вгору. Нові листя можуть виростити пару разів на рік, якщо рослина має достатню кількість світла і тепла.
Заміокулкас цвітіння не так красиво, як це рідко, протягом 6 років перебування з цією рослиною, це не цвіте. Заміокулка цвіте, коли рослина дуже доросла. Сама квітка схожа на кремовий коб, загорнута в зелену ковдру.
Догляд за замикулками
Як я сказав, що Zamioculcas невибагливий, не вимагає особливих умов існування. Навіть пересушуючи його не завдає шкоди, так як корінь зберігає достатню кількість вологи. Одного разу вони залишили на місяць для відпочинку, залишаючи його без поливу. Не боїться проектів. А влітку беремо до відкритої тераси.
Освітлення
На відміну від багатьох рослин, які віддають перевагу певним напрямам світу, zamiokulkas може рости на південних і північних вікнах. У мене дуже близько до вікна з дифузним освітленням, а на кухні – загалом на холодильнику навпроти вікна. Але при переплануванні до кута, де є менше світла, листя народилися слабкими і рідкісними. Тому рослина буде міцною тільки з достатнім світлом.
Температура.
Діапазон температур, при яких рослина може рости, є широким, але не забувайте, що це «злиття Африки» ще нагадує тепло. Взимку температура не повинна падати нижче 16-18 ° С.
Вологість і полив
Сухе повітря для замиокуляків не є критичним, але відповідно до моєї рослини я можу сказати, що необхідно протерти листя від пилу і обприскування якостей. Все краси в цих витончених глянцевих листках. Але вам не доведеться. Взимку поливають рідко, тільки після того, як грунт повністю висохне.
Добрива
Я запліднюю свою замиокулку з комплексними добривами для декоративної та листової, але іноді я купую добрива для сукулентів або какті (що, мабуть, краще, але шахта щаслива з усім, що я пропоную йому). Я зазвичай використовую добрива в періоди утворення листків. Це кінець січня, але з початку січня мої рослини вирощують листя.
Трансплант
Молоді рослини пересаджують частіше дорослих. Це тому, що коли бульбки заповнюють горщик, рослина починає будувати листя. Кожен наступний горщик повинен бути трохи більшим, ніж попередній. Але доросла рослина пересаджується дуже рідко. При пересадці необхідно класти хороший шар дренажу. У мене є цей великий гравій.
Методи репродукціїУ будь-якому місці я чую, як легко і легко, щоб помножувати заміокулку. Вважають, що вона може відтворювати будь-яку частину:
Відокремлюючі цибулини з ріжучими листами відокремлюють від листків листя, я спробував пропагувати весь лист у воді, відрізати практично на підставі. місяць в воді і не єдиний корінь. На пораді експертів вона висушила лист на кілька днів, потім змогла в корінь і викопати в легкий піщаний грунт, але результат не досягався.
Репродукція з різанням листків дещо краще, але через повільне зростання складніше чекати бажаного результату. Якщо ви вирішили, поставте ріжучу в воду, вона швидко подарує коріння. Потім посипати її ґрунтовою сумішшю і під плівкою в теплому місці. Освітлення повинно бути розсіяним. А потім за рік ви будете виростити «поганий», щоб отримати бульб тільки близько 2 см за розміром.
Найбільш прийнятний метод для мене є відтворенням кореневого поділу. У мене було кілька проблем з пошкодженням кореня. Після довгого захворюванні на батьківщині. Справа в тому, що коли горщик стає щільною, всі його цибулини переплітаються корінням і займають майже всю ємність горщика. Спробуйте мінімізувати пошкодження коренів при пересадці.
Грунтовий склад для розмноження
За кілька років Я купую готовий грунт для какті + великий гравій для пересадки моїх рослин. А якщо ви вирішили зробити власну ґрунтову суміш, вам буде потрібно засіяти землю, листову землю, пісок і торф у співвідношенні (1:1:1:1:1). Рослина воліє грунт нормальної кислотності.
Захворювання Замиокулкаса
Бачити пожовтіння листя з коричневими плямами на вашій рослині, дізнатися, що це перша симптом кореневої гнилі. Залийте його! При цьому краще висихати, ніж залити.
Поісонус замикулкасЦя красива рослина має отруйний сік, навіть при поділі, можна пошкодити шкіру соком бульб. Таким чином, просте правила безпеки у вигляді рукавичок при пересадці і відмові їсти рослину врятує вас від соку.
Джерело: www.7dach.ru
Необхідні заходи та правила збереження здоров’я при відвідуванні спа-центру
У Японії будували будинок-тренінг