Микола Дроздов на вегетаріанському та здоровому способу життя

Микола Миколайович Дроздов є професором Московського державного університету, доктором біологічних наук, хостом телепрограми «У світі тварин» з 1977 року членом Комісії Міжнародного Союзу з консервації природи, радником Генерального секретаря ООН з екології, академіком російської академії телебачення, лауреатом багатьох міжнародних і вітчизняних нагород. 20 червня 1937 р.

Я став вегетаріанським у 1970 році при роботі з Олександром Сгуріді в Індії. Я прочитав книги про викладання Йогіса, і зрозумів, що не потрібно їсти м'ясо з трьох причин, тому що: це погано засвоюється; моральні (середники не повинні бути відхилені); духовні, виходить, дієта рослини робить людину більш спокійним, доброзичливим, мирним. ?

Природно, велика тваринна коханка перед цією поїздкою думали про мораторію на м'ясо, але після знайомства з культурою цієї країни він став переконкому вегетаріанським і приймав йога. На додаток до м'яса Дроздов намагається не їсти яйця, але іноді дозволяє сам кефір, йогурт і сир. Справжній, ведучий опускає себе в цих продуктах тільки на святах. Для сніданку Дроздов воліє вівсяне, тому що він вважає його дуже корисним, і обов'язково з'їдає тертий гарбуз. А протягом дня з'їдає овочеві салати, артишок, огірки, крупи і сквош. Як дружина Дроздова Тетяна Петровна розповідає: «Миколаї Миколаївич просто любить кабачки і їсти їх у будь-якій формі. й

Від інтерв’ю «Поваги і шкоду м’ясних дієт»

З віком потрібно відмовитися від м'яса - це секрет центаріїв. Що думає Микола Дроздов.
Миколаї Миколаївевич, ваш погляд є настільки авторитетним, тому я запитаю вас взяти відповідальність за те, що ви зараз розповімо.
Я знаю, що все ваше життя ви були людиною, яка любить жити, їсти, смакувати все. Але ви подарували м'ясо. Як це сталося?

Так! Дуже дякую! Довгий час назад! 1970 р.

Микола Миколайович, що викликало таку відмову?

Я відчув, як я перевантажив себе. Засвоюється щось, і це займає стільки енергії для травлення. Це шампан відпрацьований час.
А потім приїхали з Олександром Михайловичом Сгуріді, засновником нашої програми «У світі тварин», він запросив мене як науковий консультант, щоб знімати свій фільм «Рік Тікі Тав», сюжет Кіплінга. Індія.
В Індії ми їздимо, ми фільмуємо. Вже два місяці. І я шукав всюди на іогій літературі, яку ми були в ручці. І тепер я бачу, що може здогадувати себе - людина не пристосована природою до м'ясної дієти.
Давайте подивимося.
Мамонти відокремлюються стоматологічною системою.
Спочатку з'явилися дрібні хижаки, з зубчастими гострими зубами. І тепер вони працюють в низу. Вони ловлять комахи, покусають їх цими зубами. Це етап.
Після того, як вони прийшли примати. По-перше, ці примітивні сяйвоподібні істоти, потім напівмоніки, потім мавпи.
Половина-моніки все ще їсти, і їх зуби різкі.
До речі, чим більше мавпи, тим більше вони переключилися до дієти на основі рослин. І вже горілля, орангутан і великі гельські бабони, які прогуляють горами Ефіопії тільки їсти траву. Не можна навіть порід дерева, тому вони просто грають в таких травах.

- Микола Миколайович, який продукт замінив м'ясний білок для вас? Що ви думаєте?

Є стільки білка в рослинах, протеїн рослин. Особливо в гороху, бобові, хребта, квасоля. Цей білок рослин може бути добре для будівництва нашого тіла.
Вегетаріанська дієта, коли немає молочних продуктів і яєць.

Так званий чистий вегетаріанізм

Я. Але вже молодий вегетаріанізм дозволяє молочні продукти і яйця. І краще споживати молочні продукти, які зрозумілі. Таким чином, без м'яса ви можете жити ідеально.

Від інтерв'ю

Жива в старій віковій категорії весело, цікаво і обструктивно, ви дізнаєтесь більше і більше нових речей, ви читаєте більше. За роки, Гомо сапірен, тобто, Гомо сапірен, відчуває більше і більше духовних компонентів в житті, і фізичних потреб, навпаки, зниження. Деякі люди мають протилежність. Але це не призводить до нічого хорошого. Ось людина віку не подбає про себе, напої, їсть, йде в нічні клуби - а потім дивує, що його здоров'я і зовнішній вигляд погіршився, він став жиром, з'явився недолік дихання, все болить. Хто ви відмовляєтеся від себе? Якщо в юнацьких надлишок можна компенсувати, то в старій вікі - не довше. Це не Боже покарання, але Боже покарання. Я не можу навіть зателефонувати йому гомо сапіренс.

Як зберегти форму і позитив?
Я не знаю нічого нового. Життя – рух. Але ХХ ст. дав нам такі цивілізаційні зручності, з яких розвивається вбивча гіподинамія. Тому радимо забути про диван, м'які стільці, подушки і теплі ковдри, а рано вранці і просто бігти. Наприклад, я люблю плавання в отворі, катання на лижах і кінному поході. Я не дивився телевізор протягом п'яти років, хоча я працюю на телебаченні. Я отримую всі новини від людей. Я не їсть, І гарне настрій не йде в будь-яку точку.

І якщо ми говоримо з духовної і моральної точки зору, я думаю, що мій великий-греат-грейт митрополита Філарету Москви (Дроздов) молитва підтримує мене. Звісно, батьки дали багато, вони вірять.

Не тільки любов природи, але важливіше, віра в Бога, надія і любов – ці вічні цінності стали моє кредо, філософія життя. опублікований

Джерело: Healthmethod.livejournal.com/4241.html