Як створити успішну еко-вітальню

8641066

За останні 20 років Діана Християн відвідала понад 120 успішних громад світу, щоб дізнатися, що допомагає громадам ефективно та гармонійно розвиватися. За результатами дослідження вона була написана 2 книги, стала сертифікованим викладачем програми Ecovillage Design Education (EDE) та заслуженим експертом на тему.

Дякуємо Дмитру Ольхів (справа сімейних садів «Родники») і Федора Лазутіна («Арк» - «Медвінка») ім'я Денана Крістіана добре відома в Росії. У 2012 році Дмитро і команда колег переклали свою книгу Створення життя разом: практичні інструменти для вирощування ековаріл та інтенсивних громад на російську мову. І Федор, практично у всіх своїх виступах, настійно рекомендує книгу, щоб навчатися глибоко і почати застосовувати методи, описані в ній для створення успішних населених пунктів.

3 роки пізніше, в березні 2015 року, світовий експерт з питань створення та розвитку успішних ековіллагів вперше прийде до Росії зі свого населеного пункту в Північній Кароліні, США.

Ми запрошуємо представників всіх 420 еко-східей, проектів та альтернативних громад, що працюють в Росії (зі знижкою 50% на участь). А також тих, хто бажає ретельно продумати про образ свого майбутнього поселення і всіх, хто думає про переміщення землі. Для тих, хто збирається створити громаду однодумців, друзів, асоційованих з загальними цілями та знежиренням, досвід, підведений Дняною, буде неоцінним.

Завантажуйте книгу Дняни, ознайомтеся з детальною програмою та відгуками учасників семінару з усього світу можна за посиланням:

> Санкт-Петербург, 20-22 березня 2015

Тема: "Створення нового успішного еко-побуту або альтернативної громади"http://gen-russia.ru/diana-piter (дешевше для новачків)

> Москва, 27-29 березня 2015

«Як допомогти вашому еколого-витяжучому або іншому громаді тривають. й

gen-russia.ru/diana-moscow (більше ймовірно, для старих)

П.С. Як актуальна інформація про світові поселення для Росії?

Дмитро Ольховой (з книги «Створення спільного майбутнього»)

Коли я вперше відкрив книгу Діани Християн у 2009 році, я був дивним. У мене було відчуття, що автор просто сидить на кухні, в якомусь селищі «Реднікі» і чув слово для слова всі наші розмови про біль. Я відкрив абзац «Типічні помилки у створенні екосилігів» і див. список шести точок, де один до одного описує нашу Родніковську реальність. Я починаю читати приклад «Це був такий випадок в Willowbend, глибоко в Alabama...» і у мене є почуття, що хто раніше написав цю повербіжну появу на нашому останньому засіданні. Я відкрив абзац, «Це те, що робити успішні поселення», і читати слово для слова, що хлопці Ark намагаються розповісти мені. І все це було написано людиною, яка ніколи не була до Росії і в той час поки не читала будь-які книги Мегре!

Лясанська Миргазитова (НП «Меттєдіяльність еко-віллагів і екоініціативів») Сайт: www.gen-russia.ru

- Я вперше зустрілася Діана в Tamera Ecovillage, в JEN 2011. Я не знаю, що вона була тоді. У рамках щорічної зустрічі JEN (World Ecovillage Network), вона подарувала маленький інтродукційний семінар з основних кроків, які повинні бути прийняті для створення успішного поселення. Я був дуже вражений, як структурований, лаконічний і повний вона розповіла їй історію. У своєму виступі не було краплі «води» або «лізика», і все виглядало так антиамериканським стилем. Відчувалося, що кожне слово, яке вона витерла, стала результатом дослідження та аналізу. І це було просто для мене, щоб транслювати його в майбутньому в нашому населеному пункті «шай» і «купе».

Далі ми зустрілися через місяць в Ziben Linden, де вона була запрошена на день в рамках проекту Ecovillage Design. Дяне не дала мені багато часу, щоб говорити, і цей раз вона подарувала мені знову. Вона зробила велику (більше години) презентацію про екологічність світу (з них вона відвідала багато, більше 120). З простотою і митцями вона заливала величезну кількість інформації на нас в 1,5-2 години. І знову, завдяки яким вміло і логічно матеріал був представлений, що не єдиний крапок його розлилися над вухами, а довгою презентацією здавалося одна хвилина, що дає глядачам яскраву і чітку картину глобального екологічного руху.

Третій раз ми зустрілися з Дентаною в Швеції, де я був для участі в її повнометражному семінарі з соціократії. І тоді я зрозумів, що її сила була як викладач. Вона, безумовно, має розум вченого, дослідника, і вона хороша вчителька. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. «Що варто бути кращим?» і розпочати вивчення і узагальнення досвіду найбільш успішних населених пунктів у світі.

У Росії, серед поселенців, я часто чую думку, що це «чуйний досвід» – кажуть, що нам не потрібно, адже ми маємо власний особливий спосіб. Однак, що Dayana є актуальним для всіх і практично всіх, хто створює або збирається створити нову спільноту. Звісно, його узагальнення та висновки можуть бути корисними для тих, хто йде на природу, щоб жити сільське господарство, тобто перенести індивідуумізм нашого міського життя на новий грунт. Але для тих, хто збирається створити спільноту однодумців, друзів, асоційованих з загальними цілями та знежиренням, досвід підбивається Dayana дійсно неоцінним. Видання

Джерело: greenhunter.ru/promo?id=4383

Категории

Смотрите также

Новое и интересное