318
Користь спорту і дієти для дітей не залежать від їх ваги
Біблії допомагають визначити точну кількість фунтів, але загальне здоров'я залежить від інших факторів, таких як фізична активність, дієта, і кількість часу, витрачених перед телевізором або комп'ютерним екраном. Про це повідомляється в дослідженні, проведеному в Університеті Альберти, результати яких публікуються в травні випуску журналу «Дібет».
У дослідженні 181 ожиріння дітей віком від 8 до 17 років виявили, що тільки третина були метаболічно здоровими. Іншими словами, в найближчому майбутньому лише 30% цих дітей не мають ризику розвитку інсулінорезистентності (передкурс до діабету 2 типу), високого артеріального тиску і холестерину, а також інших захворювань, пов'язаних з ожирінням.
«Це не про жирових відчуттів, навіть для дітей, які страждають зайвою вагою», - пояснив Джефф Бал, старший автор та доцент педіатрії факультету медицини та стоматології, клінічний директор дитячої лікарні «Столлери», клініка управління вагою. «Життя — рівень активності і харчова якість — що визначає здоров’я, незалежно від ваги. й
Кандидат фізико-математичних наук, м'яч і його команда обстежили клінічні дані протягом 5 років: вікові та органні склади акушерських дітей, фактори способу життя (фізична активність та харчова якість), а також відповідні клінічні показники, такі як інсулінорезистентність, артеріальний тиск, жир і рівень цукру в крові.
Хоча численні дослідження вже показали, що хворі на ожиріння можуть бути метаболічно здоровими, деякі з них займалися аудиторією дітей. Метаболічно здорові діти були не тільки фізично активні, вони також молодші, коротші і світліші, ніж їхні однолітки з метаболічними розладами. Вони витрачають менше часу перед телевізором, комп'ютером або ігровою консолєю і споживають менше калорій, включаючи жирні продукти і м'ясо.
Серед інших речей, дослідження використовуються традиційні методи визначення ожиріння, такі як індекс маси тіла, який обчислюється на основі висоти і ваги, але, відповідно до м'яча, не дозволяє відображати повну картину здоров'я.
«Обесність – це комплексне захворювання з багатьма причинами і наслідками. Тим не менш, не всім стикається з тими ж наслідками, він сказав. Люди з діабетом 2 типу можуть мати менше жиру, ніж недіабетичні хворі. Варіабельність пацієнтів. й
Бал сказав, що результати повинні допомогти лікарям і іншим фахівцям здоров'я зрозуміти складність ожиріння, розробити нові процедури для зайвої ваги і звернутися до пацієнтів до відповідного лікування. "Оцінити два мільйони молодих канадців, які вимагають лікування, що перевищує виробничу потужність місцевих клінік", - додав він.
Для пацієнтів Едмонтон, комплексний підхід до ожиріння в дитячому центрі Столерії дозволить сім’ям отримувати найбільш відповідний тип втручання, адаптований до здоров’я та індивідуальних потреб. Багатопрофільна група, в тому числі лікар, медсестра, дієтолог, фахівець з фізичного виховання і психолог, надасть консультації з здорового способу життя, що дозволяє поглибити на шляху зміцнення здоров'я і благополуччя.
Команда м'яча тепер готує для проведення більшого національного дослідження, спрямованого на вивчення довгострокових ефектів дитячого ожиріння і ймовірність ожиріння пов'язаних захворювань. У рамках дослідження будуть залучені 1,600 канадських дітей, які в даний час отримують допомогу з контролю ваги. Потім протягом декількох років дослідники слідують учасникам і аналізують успіх інтервенцій, спрямованих на зміну способу життя.
Яйця сподівається, що доступ до охорони здоров'я матиме позитивний вплив на здоров'я та благополуччя цих дітей. Провайдери охорони здоров'я повинні знати, чи здоров'я метаболізму продовжуватимуться у дітей без серйозних метаболічних порушень, оскільки вони старіються, і як це може бути сприяти.
«Для того, щоб ви втратили і підтримувати нову вагу, покращуючи обмін речовин, фізична активність, здоровий раціон вже важливі кроки».
Джерело: www.sportmedicine.com/news_science/metabolally-healthy-obesity- Kids.php