549
Які культури можна сіяти в лютому-березні
Ранні культури, як садівники знають, сприяють ранньому врожаю. Наш читач з Уралу Наталя Бобковська використовує цікавий і ефективний спосіб сіяти зелень, квіти і саджанці капусти в лютому-березні. Наталія робить посіви в самому кінці зими або ранньою весною в полікарбонатній теплиці під снігом. Крупи в лютому-березні в теплиці значно покращують якість врожаю овочів, квітів і розсади. Цей метод вирощування в теплиці відмінно підходить для холодних і снігових регіонів. Читати про успішний досвід роботи Наталії в цій статті (і до речі, це не дуже пізно, якщо у вас не було снігового плавлення!)
Я не маю можливості вирощувати велику кількість різноманітних саджанців в домашніх умовах: на підвіконнях обмежене місце, не можна забезпечити всі рослини належним освітленням і температурним режимом. Я думаю, що підвіконня і сіяння труднощів у міській квартирі знайомі багато. Я не люблю купувати розсаду. Якщо мова йде про великі сади-гардени (і у мене це), то покупка розсади обійдеться дуже гідною кількістю. Це вигідно вирощувати самостійно. Не можна обійтися без розсади в Уралі, тому що літо короткий, і весна досить пізно (лат-квітень - на початку травня). Як отримати велику кількість якісного розсади? Я в кінці зими (лютий) або ранньою весною (березень) висівають овочі і квіти в теплиці під снігом.
Так як у нас була полікарбонатна теплиця, я вирощував багато рослин, і протягом декількох років я висаджувався взимку. Не складно, потрібно тільки підготувати землю в теплиці восени, а в лютому або на початку березня приїхати на сайт на пару годин. Завдяки культурам, що виготовляються в лютому-березні, рослини ростуть в фізіологічно нормальних умовах, саджанці не виросли і не розтягують, набагато простіше перенести пересадку і виживання набагато вище. Я не говорю про збереження цінного часу навесні в період висадки (і взимку теж – хтось спробував розрахувати скільки часу ми витрачаємо в домашніх умовах на посіви, копати і поливати розсаду?).
Посів у лютому: підготовка восени
Восени я підготував землю в теплиці для сівби в лютому-березні. Кожен вирощує землю власним способом і не потрібно спеціальних хитрощів для ранньої зимової сівби. Я закопаю грунт, застосувати добрива і компост, розмітити пази і обсадити землю рясно (Я кладу поливу в теплиці протягом декількох годин). Вода на цьому етапі дуже важлива, тому що в теплиці взимку не буде снігу, тому необхідно створити хоча б запас вологи.
Крупи в лютому - на початку березня
Взимку я вибираю правильний час – десь в кінці лютого або на початку березня. В Уралі сніг в цей час як можна, але він вже ущільнений, що означає, що його легше залити в теплицю, ніж в свіжому вигляді пухка. Можливо, у Вашому регіоні цей час буде пересуватися трохи вперед або назад.
Я просто посів насіння на підготовлених клумбах в теплиці. Капуста, редька, квіти - в рядках; салат і кріп - плащ, де є і раніше кімната. Необхідно встановити пластикові етикетки, щоб ви знали, де його висаджують. Обкладинка зернових культур з агралом або будь-яким садовою вологою проникним матеріалом середньої щільності. Не дуже товстий, ні дуже тонкий покривний матеріал підходить: перший дозволяє трохи світла, а другий не захистить культури від холоду. У верхній частині покривного матеріалу я покрию культури снігом. Мінімальний шар снігу становить 5 см, але в цілому, чим краще.
Вся процедура посіву в лютому-березні займає одну і половину до двох годин, більшість з яких витрачається на кидання снігу в парник. Це не просто робота, тому сильний помічник буде дуже корисним.
Посів у лютому: подальший розвитокНаступного разу я прийшов в сад в середині квітня. По-перше, на цьому візиті я тільки засмажений салат і редиски в теплиці. Тепер, з ранньою посівом в лютому або на початку березня, в цей час вже з'явилися перші пагони. Розмір пагонів залежить виключно від кількості вологи: якщо весна була ранньою і теплою, волога може бути недостатньо навіть під агралом. Я не мав нічого сухого. Я поливаю посіви рясно прямо через агріль.
У той же час я сів огірки, сквош, гарбузи в спеціально лівому вільному просторі в теплиці під пластиковими баночками. Я також закрию банки з агралом. Саджанці капусти і квіток перед посадкою в грунт ще майже на місяць; у них досить світла під агрілом, але для шкідників іноді змочують всі культури в землі повністю, вони недоступні. Це ще одна перевага посадки в лютому під покривним матеріалом і снігом.
Як правило, на початку травня, зелень і редиски готові до споживання. До того часу в теплиці висаджують перець і помідори, які я виросту в домашніх умовах, всі зеленню висівають в лютому вже зібралися до столу, а розсаду висаджують назавжди.
Крупи для сівби у лютому - на початку березня в теплиці під снігом
Для ранньої сівби в теплиці під снігом підійде практично будь-які морозостійкі квіти і овочі, з деякими бронюваннями.
Ранні овочі та зеленьй Радіце, листовий салат, кріп, гірчиця листка, водяний посуд, олівець (коріандр), шпинат. Довгий підйом і вимагає тривалого часу вирощування овочів - селери, морква, корінь петрушки і т.д. - можна сіяти по краях теплиця, де основні теплиці культури не висаджувати в кінці весни.
Капуста Всі види саджанців: ранній і середній білий, червоний-кідний, брокколі, Savoy, Брюссель, кольоровий, конічний, kohlrabi. Капуста розсада воліє яскраві світлі і прохолодні температури, тому розвивається в теплиці краще, ніж в домашніх умовах.
Квіти для розсади. Я сію в теплиці однорічні айстри, зіння, лев, роммонд флокса, аліссу, кочіа. Рослини квітів при посіві в лютому в теплиці міцні, панчішні і набагато краще вирощують будинок. Річки, які не переносять пересадки (мак, косметика, ешолція), краще не вирощувати в теплиці у вигляді розсади, але відразу ж висити на постійне місце в саду. Багаторічники, які вимагають стратифікації, також можна висихати взимку, але не в хребті, але досить в окремих глибоких контейнерах, які викопують там, в землі в теплиці (наприклад, пізніше контейнери можуть передаватися в інше місце). Видання
Джерело: citysideliving.net/
Чотири способи подолання універсальної швидкості
Як видалити свої геотеги в Instagram: Відповідність про конфіденційність