365
Здорове харчування без насильства
У цій статті я не хочу просувати конкретну харчову систему. Нехай кожен вибирає його на основі етичних принципів, тілесних конституцій, уподобань і так далі. Неважливо, що ви їсти, є продукти харчування, які хороші для всіх. Вони не включені в звичну і переважно безшумну дієту середньої російської. Тим не менш, їх використання не тільки вирішує багато проблем, які зазвичай тимчасово зупиняються вже на стадії терміналу - таблетки і лікарі, але і робить харчування набагато більш насиченою енергією, «живою».
Я не мав особливої інформації, коли я почав думати про харчову систему. Це відбувається сама по собі, з курсом практики, поліпшення почуття вашого тіла і його потреб, просто інформації про заспокійливий. Три роки тому я почав поступово виключити зайві продукти з мого раціону і замінити їх іншими. Спочатку була основа: овочі, фрукти, горіхи, бобові, мед, свіжі молочні продукти і каша. Особливо корисно, що я впала в любов з індійською кухнею - хоча це не корисно в усьому, але здорові зерна і, особливо, відмінний смак, безумовно, присутні в ньому.
Тоді з тілесними практиками прибули більш тонкі відчуття. Наприклад, деякі шкідливі комбінації продуктів були ліквідовані самі. Я почав інтуїтивно зрозуміло віддавати перевагу сметанному хлібу до дріжджів, виготовлених на термофільних грибах. Він припинив витягування на крохмальі продукти - картопля, банани. Він випав з любові з грибами, крім випадків лисок і шітак. І найголовніше, я завжди читаю етикетки на пакетах, смак відрізнявся від корисного і без використання.
Дуже важливо пам'ятати, що їжа вимагає індивідуального підходу до себе. Хтось прекрасно вбирає крохмаль і гриби. Дякуємо Богу. Наприклад, я поганий. Це те, що ми говоримо про: вам потрібно відчувати себе і ваші характеристики, і не просто слідувати моді. Але тільки те, що організм адекватно сигналізує його потреби, які очищають від шкідливих відкладень, обсесивних звичок і поганих думок. Ви також повинні тримати це на увазі прислуханні до себе.
У минулому році нові інтереси в харчуванні почали приходити, і я здивував бачити, як багато продуктів з'їли, що, з чудовим смаком і поживними властивостями, практично невідомі до загальної громадськості. Я став частим відвідувачем тематичних магазинів та інтернет-магазинів здорової їжі та магазинів «eco», які в Санкт-Петербурзі. Неважливо, що вони дуже модні, але тенденція себе хороша: це означає, що люди думають про себе і природа більше, ніж вони зробили десять, п'ятдесят і сто років тому.
Я ніколи не мав ніяких «розшуків», спокус, бажання піти кудись, їсти щось «заборонено». Можливо, коли ви тримаєте себе силою. А коли ви щасливі і легко від чого, то є тільки радість нових досягнень.
Ось деякі продукти, які я завжди намагаюся мати на кухні.
Пророщені зернаВирощування зернових культур – пшениця, вівсяна крупа, жита, лентів, багато інших культур. Основою їх переваг є те, що при проростанні зерна починає розвиватися, надаючи прирости до нового рослинного організму. Містить майже всі відомі поживні речовини, різні мікроелементи і так далі – легко знайти море інформації про це в Інтернеті.
Зростання зерна дуже легко, я б сказав елементарно. Вони ростуть на власній, майже нічого робити. Це дуже хороший продукт, який можна їсти в будь-якому місці: в салатах, в сирих супах, у вигляді хліба або бісквіта і так далі. Зерна можна їсти так само, як, або розтирати попередньо блендером в однорідну масу.
Ці новонароджені рослини навіть жито їсти. Вони дуже живі. Але не можна їсти. Я знаходжу в тому, що в якийсь день я буду висаджувати більше рослин, ніж я їсти.
Плюс полягає в тому, що ці зерна народжуються прямо в вашому будинку, і виробляють зерна для проростання в середній провулці і на півночі - це, вони не повинні бути зроблені ніде. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.
Насіння ЧіаЯ відкрив ці насіння останнім часом, коли я бачив їх в одному з магазинів продуктів харчування в Санкт-Петербурзі. Вони прийшли з Південної Америки, вони асоціюються з багатьма красивими легендами про те, як вони з'їли індійські воїни, збираються на довгих походах.
Їх фізичні властивості досить незвичайні. Досить перемішати їх невеликою кількістю води, щоб сформувати практично однорідну масу, яку можна з'їсти з будь-яким, навіть таким чином. Вони не мають смаку або запаху. Виявляється, щоб бути дуже насиченим різними поживними речовинами, які не впливають на смак страв.
На додаток до Chia ви можете звернути увагу на багато «розмальовкових зернових»: наприклад, амарант.
Рослинні оліїПро них сказав багато, і не в ваговому. Недоліком деяких радикальних харчових систем є те, що вони не враховують потреби організму людини. Не можна їсти фрукти самостійно, і це навіть не про клімат. Стіни судин складаються з холестерину, внутрішніх органів утворюються в тому числі жирової тканини. Щоб жити, потрібно жири – але жири – «добрий» і в модерації.
Тепер у великих містах знайти різноманітні масла не проблема. Я особисто захищав волоський маслом, сосновою олією, олією чорного кмину. Оливкова олія в стилі Old-fashioned також може бути дуже корисною – але завдяки великій кількості асортименту легко зробити помилку. Справжня оливкова олія має сильний, незрівняний смак, з трав'яними нотами. Він повинен бути нерафінований, перший холодний прес.
У Санкт-Петербурзі з'явилися спеціалізовані оливні магазини. Ми часто згадуємо, як в Сан-Франциско, в вегетаріанському магазині, були ряди бочок оливкової олії з кранами. Кожен сорт може бути за смаком і запахом.
Різноманітність рослинних олій з горіхів і зернових містять всі речовини, які рекламу зазвичай атрибути виключно на внутрішню частину риби: Омега-3 та інші (?), масла також мають відмінну дію на травлення, в моєму досвіді.
Кожен для себе повинен вибрати дозування масел, які він потребує, все залежить від конституції тіла і поточного стану.
Крупи.Крім живих зернових, можна і слід їсти кашу. Вони вбираються швидше, дуже легко готувати їх, а на багатоденному поході в природі або на поїздці їх не можна замінити. Тим не менш, тут є специфіка. Наприклад, манна, яка багато не схожа з дитинства, абсолютно невикористана, незважаючи на її досить приємний смак, адже зерна в ній заземлюють до втрати всіх поживних речовин. Аналогічно, до речі, з борошном вищого сорту.
Найкращий, смачний і поживний каша з цільних зернових культур. Пшениця, пшениця, рис також добре. Але останнім часом я стала особливою любов'ю полоки, дикої пшениці, яка вирощує дико на півдні нашої країни і не вимагає хімічних речовин, щоб виростити. Недорогий, а тіло сприймається гурою. Будь-який каша з цільних екологічно чистих зернових культур дають енергію, особливо з підвищеною фізичним навантаженням і поліпшенням метаболічних процесів.
З рису, основний інгредієнт страв Ayurvedic можна зробити багато.
цікаво. Ми любимо вегетаріанські суші рулони, виготовлені з рису для суші, водоростей і свіжих овочів всередині.
Не рекомендується їсти кашу на молоці, оскільки молоко в поєднанні з іншими продуктами поглинається дуже важко. Варто пити окремо, особливо добре його використовувати тепло, з шафраном можна додати трохи меду.
Дренаж краще робити на воді або на сої (рис, мигдаль) молоці. Однак це окрема тема для великої статті.
Сировинні цукерки.Я не вірю, що радикальний перехід до 100% сирої їжі повністю виправданий, особливо для тих, хто любить підвищену фізичну активність, в тому числі в природі. Там, парадоксально, не завжди можна в короткий час знайти достатню кількість багатих білками, цукрами, жирами для задоволення потреб організму. Я безшумний про холодну зиму і в цілому низькотемпературне середовище – є потреба в гарячій їжі.
Однак, в той час як ми в парникових містах (або сільських) умовах, у нас є багато різних продуктів під рукою, а також гарячий сезон, сирі продукти, за моїми стандартами, повинні складати 70-90% дієти. З них можна зробити що-небудь: салати, сирі супи в блендері, красиві солодощі, або можна їсти їх так само, як і не «поколювання». Сирий томатний суп з спеціями, зеленню та авокадо
р.
Чудово їсти рослини, вирощені в домашніх умовах. Це, як і у випадку зерен, є навіть морально некомфортний: ви прикріпите до них, сприймайте їх як живу істоту, а не пакет з магазину. У цьому випадку можна апологізувати рослину, акуратно відрізати пару листків і залишити для подальшого росту.
Як для солодощів, це моя улюблена частина обіду. Справжні солодощі виготовляються без цукру, від смачних і корисних продуктів. Це, наприклад, виявилося, щоб бути дуже хорошими підробками. Їхня основа виготовлена з землі в соняшнику та горіхах з бананом та медом. Всередині свіжі, з приємною кислинкою червоних смородини. Зовні вони подрібнюють в каробі - солодкі без додавання цукру і шоколадно-подібного порошку з фруктів каробського дерева.
В цілому очищений і здоровий організм, який не має шкідливих звичок і хворобливих наркоманій, завжди знає, що він дійсно потребує. І ви завжди повинні відрізнятися - від дня до дня, побажання в їжі може змінитися, і це нормально. Ви повинні слухати себе, внутрішні зміни, ваші природні цикли.
Звичайно, необхідно правильно змішати продукти, не допускати змішування несумісних. І найголовніше, необхідно варити і їсти в доброзичливому настрої, не зберігаючи зло або нудні думки всередині, і насолоджуватися кожну хвилину цього приємного процесу. Видання
Автор: Андрій Коробкін
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.
Джерело: Mindness.ru/ %D0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B%D0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B0%B%D0%B0%B%D0%B0%B0%B0%B%D0%B0%B0%B0%B%D0%B0%B0%B0%B0%B0%B%D0%B0%B0%B%D0%B0%B%D0%B%D0%B0%B0%B0%B%D0%B%D0%B0%B%D0%B%D0%B0%B0%B%D0%B%D0%B%D0%B0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%D0%B%