405
Фоли – головний ресурс сучасної капіталізації
й Ненсі Fouts
Я запросила на конференцію на факультеті економіки Московського державного університету, в складі урочистостей Ломоносова. бесіда буде зосереджена на розвідці – інтелектуальної економіки, розвідці як фактор розвитку, економіки знань тощо. Ця тема дуже близько до мене. Що я хочу розповісти про це надзвичайно інтелектуальне зібрання.
Ignorance and obscurity - двигун сучасного розвитку
Професор Катасонов розповів ЛГ. Яким є основний ресурс сучасної економіки? Відповіді різні: масло, гроші, знання. Це все пішли. «Державний ресурс сучасної економіки», професор урочисто проголосував, «і фольгою». Все може бути продано до нього. У номері.
Смішні, це не так? Насправді це не жарт, але, як Ostap Bender використовується для того, щоб сказати: «Медичний факт». Двигун сучасного розвитку є неординарністю і несупроводом.
Припиніть його і запитайте: Як ви прийшли до життя, як це? ?
У 60-х роках ХХ ст. досягла максимальної наукової та технічної потужності. Після цього нічого радикального відбувалося в галузі науки і техніки. З боку водіння за цим розвитком був ракетний ракетний гонщик. Символом і апотезом наукової та технічної потужності був запис людини в космос.
У цей час наукову професію було наймоднішим і престижним, ведмедим фізикам були герої книг і фільмів, вони любили дівчатам, імітували «молоді чоловіки мислення про життя». Я пам'ятаю, як модно космос був в дитинстві - в 60-х роках. Ми знаємо для пам'яті всіх астрономів, я пам'ятаю, я видала газету з заголовком, що я був дуже гордим: «Новий вершник космічного віку – радіограма від далекої Венери. й
Відбувся величезний попит на фізико-математичних У той час, як сучасна версія «доброї роботи». Кожен епох виробляє власну версію героя нашого часу, тому це був вчений. Найрозумніший вступ до материнських шкіл, а потім в деяких МЕП або МРТ. Очевидно, що для одного, щоб стати чемпіоном світу, тисячі повинні почати грати в футбол у дворі. Таким чином, для того, щоб зробити світ відкриттям, міради повинні початися: він гідний навчати фізику і математики, зморщувати голову над проблемою з журналу Quant, прагнути до перемоги в районній олімпіаді. І всі ці класи повинні бути модними, поважними, престижними. Далі. Розглянуто модно. У моєму дитинстві був альманак "Я хочу знати все!" - вони писали переважно про науку і технологію. І діти дуже хотіли знати.
Уже в 70-х роках, це було, якби паливо в ракеті вибіглися, і це вводило балістичну орбіту. Все здавалося б йти до, але це інерція, душа світу залишила цю сферу життя. Натяг ядерно-опалювального забігу почав згасати. Поступово ядерні суперсили перестали боятися один одному і очікувати ядерних ударів один від одного. Побоюючись ставати більш обрядовим: радянська загроза виборцям і з'їздам в Америці, і «підробки імпералізму» в СРСР. Що ж, гонщики продовжували: великий бізнес в цілому має колосальну інерцію, ви просто не можете зупинити його: наше радянське життя ще не повністю згорнеться. (Я маю на увазі як технічну інфраструктуру, так і броделіан «структури повсякденного життя».
Продовжуємо гончарство, але в США секретар оборони стрибнув з віконного шаутінгу, «Руси йдуть!» З часом гонщики загубили свій привід, стали не бойовою справою, але все більш бюрократичним.
Відхилено науково-технічні вимоги до їх наукових громад. Політичне керівництво більше не говорить науковцям, як Comrade. Берія Т.В. До Корольова, сидячи в притулку на місці ядерного випробування: «Якщо це не вибухне, я буду вирвати голову!»
Відповідно, наукову професію, в той час як і раніше престижну, стала більш просто однією з професій.
З аналісу нашої історії сім'ї. Моє батько і дядько на кордоні на початку 50-х рр. вступили інститути: мій батько-в-право в Бауманському, і його брат в МГМО. Так, той, хто увійшов до Бауманського, вважається в його оточенні більш успішним і, щоб говорити, охолоджувач, ніж той, хто увійшов до МГІМО. Вже в мій час, в 70-ті, вага престижу змінилася в зворотному напрямку.
Проявом цього нового духу був знаменитий Детенте Тенсії, під знаком якого пройшли 70-ті роки. Немає одного серйозно вірили в воєнну загрозу, не збудували брекети в саду, не складалися на газових масках. І сказав, що це справжній кінець Другої світової війни, справжній перехід до миру. У духовно-психологічному розумінні це саме те, що сталося.
Відповідно, мода для науки, для натурально-технічних знань, для наукового способу мислення поступово відхиляється. Наука не може розвиватися самостійно, від себе. Завдання завжди ззовні. У більшості випадків це завдання підвищення військової техніки. З самого себе наукове співтовариство може генерувати тільки те, що називається «заспокійливою власної цікавості за рахунок публічних витрат. й
У 60-70-ті рр. науковий шлях мислення (тобто віра в знахідку світу, в експерименті і його логічній інтерпретації) все частіше дав шлях до різних видів есотеричних знань, міфізму, східних викладаннях. Раціонізм, властивий науці, почав активно підірватись. У Радянському Союзі це не було офіційно допущено, що тільки застрахований інтерес. Великий письменник радянського суспільства Юрій Тріфонов захопив цей перехід у своїх оповіданнях. Інженери, науковці – герої його історії – раптово впадуть в міфізм, езотеризм, організовують духовні засідання. У Заході одночасно мода для буддизма, йога та ін. викладає, далеко від раціоналізму та наукового підходу до реальності.
Про що сталося далі. Були інші потужні передумови.
Життя стає краще, життя стає веселим.
Навколо 60-х, прогресивний людство наділяє свого роду атаки.
У 60-х і 70-х роках щось відбулося в провідних країнах- капіталістами, які людство не відоме з часів його вибуху з раю. Той факт, що ніхто не трубився або прокинувся про це ще раз підтверджує нездатність: як в їх невеликому житті, так і в загальному житті людства, люди лущуть дрібниці, а велика і найголовніша – не помічати. Що сталося?
страшна річ сталася.
Задоволено основні потреби великої більшості жителів.
Що означає, що ви? Це означає природний і розумний. Потрібні для належної і здорової їжі, нормальної і навіть не позбавленої певного одягу краси в сезоні, в досить просторому і гігієнічному корпусі. Сім'я мала автомобілі і побутова техніка.
Назад в «50-ті рр. і «60-ті рр.» була американська мрія - мрія в сенсі, що не доступний кожному. У Англію 50-х років народження навіть слово підтопії – приклеїли разом з двома словами «підурб» (підурб) і «утопія»: мрія власного будинку в передмісті, оснащених усіма сучасними зручностями.
П'ять років тому блогер Ділов опублікував цікавий предмет на тему в своєму журналі. Це переклад фрагмента спогадів про життя в Англії, у провінційному гірничому містечку повороту 50-х і 60-х років. Так було одна (!!!) ванна для всього міста, всі мешканці мали «конвенції» на дворі, вміст нічних горщиків покривається льодом вранці, мама промивається в кашлі, плоди купували тільки тоді, коли хтось хворий, а квіти – коли загинув.
Так, достатній комфорт життя і безпека були доступні близько двох третин населення наприкінці 60-х - на початку 70-х років. З натяжністю, зі скручками, але - доступні. Звичайно, ми говоримо про «золотий мільярд».
Ніщо перед історією або в будь-якій точці світу! Перед тим, як норма поширених була бідністю. І щоденна інтенсивна боротьба за шматочок хліба. Це була справа у всіх – Я стрес – країни світу. Читайте реалістичну літературу з Гуго та Діксена до Ремарка та Дреайзера з цього кута, читайте романські казки 50-х по італійському письменнику Альберто Мораві та все стане чітким для вас.
І це чудово відрізняється. Нормальний, середній робочий лежак отримав крутний корпус, обладнаний сучасними зручностями і побутовою технікою, він почав їсти гідно, почав купувати новий одяг.
У мене були розмови з старшими європейськими країнами, які пам'ятають цей тектонічний зсув, цей епохальний перехід, це -- Я не знаю, що його назвати, це епохал перед. Я пам'ятаю італійці, що після війни він мав сни: їсти велику пластину славно розмащеної пасти. І в 60-х роках він раптом виявив, що «не мій манка ніндзя» - буквально «Я нічого не відсутній». Що страшно! Що відбувається? Людина витягне за собою пластину і каже: "Дякую, я повністю"? Що далі?
Іншими словами, модель розвитку на основі задоволення нормальних потреб зароблених людьми. Люди не мали і не завадили будь-яке збільшення готівки або зростання потреб. Бізнес може вирости тільки з зростанням населення, яке також, незважаючи на, припинили зростання в розвинутих країнах.
Достоєвський в “підлітку” пропагував. Людина буде їсти і запитати: що далі? Подаруйте йому сенс життя. Або деякі інші цілі.
Але в реальності це не чоловік, який запитав. Вони б'ють його. Керівник глобального бізнесу. Він був першим, хто запитав, «Що буде далі?» і першим, щоб знайти відповідь.
капіталізм не може існувати без розширення. Глобальні підприємства потребують нових і нових ринків. І були знайдені ринки. Вони не знайшли в морях, але в душі чоловіків.
Капіталізм більше не задовольняє, але створює нові та нові потреби. І торкнувшись їх. Так, мобільні оператори створили необхідність постійного спілкування на телефоні, фармацевтичних корпораціях – необхідність постійно ковтати таблетки, виробники одягу – змінити його практично кожен день і принаймні кожен сезон.
Також можна створити нові небезпеки – і захистити їх від відповідних продуктів. Вони оберігають вас від усього: лупа, проростки в туалеті, стільниковий телефон випромінювання. Як маркетолог, я можу сказати, що на російському ринку, найкраща модель є «безпекою».
Маркетинг прийшов до тебе. Що таке маркетинг? Суть, це викладання про те, як піднести непотрібність. Це, як зробити непотрібний здавалося б, і купити його. Чому не було маркетингу в ХІХ ст.? Бо не потрібно. Зустрілися необхідні товари і реальні потреби. І коли ви повинні були вдаватися до помилкових потреб, це коли маркетинг був необхідний. Це роль загальної реклами.
Маркери відчувають професійний гордість: ми не задовольняємо потреби, створюємо їх. Це дійсно є.
Для того, щоб люди купити які-небудь обґрунтовані аргументи скасовані. Так як ми говоримо про накладні та помилкові потреби, це небезпечно для обговорення їх раціонально. Це може дуже легко зрозуміти, що вони помилкові, і що вони кажуть, що не існує в природі і не може існувати взагалі через закони придушення. Задоволення потреб відбувається строго на емоційному рівні. Рекламні звернення до емоцій – це нижній шар психіки, ніж розум. Нижче наведено емоції. Сьогодні реклама все частіше звертається до них.
Для того, щоб отримати більш енергійно, необхідно зняти перешкоду у вигляді раціональної свідомості, звички критичного мислення і наукових знань, поширених в масах. Дуже добре, що ці звички і знання почали розбиратися на попередньому етапі. Все це захопило глобальне розширення капіталізму! Запобігає вам від продажу гір непотрібних і порожніх речей.
В цілому не потрібно включати критичне і раціональне мислення сьогодні. Не модний, не сучасний, не модний. SG Kara-Murza постійно розповідає про маніпуляції свідомості (актуально книга однойменної назви принесла його популярність). Не вірно. Глобальний капіталізм – це завдання більш амбітним, ніж маніпуляція. Маніпуляція свідомості все ще плямистості, одноразовий шахрай. І зараз ми говоримо про глобальне формування ідеального споживача, повністю позбавленого раціональної свідомості та наукових знань про світ. Відомий філософ Олександр Зінов'єв прямо сказав, що ідеальним споживачем є те, що, як труба, в яку товари перекачуються з одного кінця, а з іншого, вони літають з шортом на полігон.
Хто є ідеальним споживачем? Це абсолютно ignorant, життєрадісна Джерк, живе з елементарними емоціями і спрагою для романтики. Ви можете сказати, що не джрек, але більш делікатно - шестирічна дитина. Але якщо у вас є психіки шестирічного тридцяти, ви ще є ранньою щедрою, незалежно від того, наскільки ніжний. Він має гладку, не відхиляється непотрібними думками, особа, поголені бритею «вечі», біло-зубну посмішку, оброблену відповідною зубною пастою. Він веселий, позитивний, динамічний і завжди готовий. Консум. Що це таке? Що кажуть. Він ідеальний споживач. «Я не хочу нового iPhone, коли я не опанував старий?» Я не хочу, щоб. Він повинен бути, що це. Він повинен негайно кинути старий.
Він повинен постійно перекусити, переживаючи «парадне задоволення» і одночасно героїчно боротися з зайвою вагою. Ігнорування ідіозії їх поведінки. Він повинен постійно спілкуватися на телефоні, а в той же час бездоганно зберігати на клітинних сервісах. Він повинен постійно захищати своїх близьких від проростків, які насправді абсолютно непотрібні і навіть шкідливі. І найголовніше, він повинен вірити – вірити все, що він сказав, не вимагає доказів.
В цілому, дуже феномен раціонального доказу, який колись був великим досягненням давньої цивілізації і був незрівняний від мислення людства, захоплюється перед очима і загрожує зникненню. Люди більше не потрібно.
Медіа: Віртуальний острів Фолс
Щоб виготовити позитивний гедоніст – ідеальний споживач, який постійно радує себе покупками, з'їдає і при цьому активно втрачає вагу, не зважаючи на абсурдність його поведінки, щоденна цілеспрямована робота повинна викопувати маси.
Головною роллю в цьому випадку є телебачення як найбільш споживане медіа, але це не обмежується.
Витрата не полягає в тому, щоб сказати «східний», але сказати: «віртуальний» продукт повинен бути необов'язково, будь ласка, або, при будь-якому курсі, не знижувати труднощі, неприпустимості, складність. Все повинно бути радісним і позитивним. Будь-яка інформація про що-небудь повинна зменшити все на рівень базової гумки. Наприклад, будь-які великі люди повинні бути представлені як предмети кухні gosip, так і простим і привабливими як самої аудиторії, а не навіть самої аудиторії, але як і ті ідеальні споживачі, які планується піднятися з аудиторії.
«Я не розумію це», або «Я не розумію». Що б бути розчаруванням і не позитивним.
Горький колись писав, що є два види підходів до створення літератури і преси для людей. Підхід буржуазу – спробувати знизити тексти до рівня читача, а другий, радянський підхід – підняти читач до рівня літератури. радянські письменники та журналісти повинні підняти читача на рівень розуміння реальної літератури та серйозних текстів загалом. Сучасні медіа не миються на рівень готівки читача – вони активно перетягують цей зчитувач вниз.
Картини викладають, не на три роки, так як вони завжди були, але для дорослих. Наприклад, успішне видання цього типу є останнім періодом сучасної історії СРСР та Росії у фотографіях від телеведуча Парфенов.
Насправді, сучасні медіа – це віртуальний острів Фолів, блискучо описаний Н. Носова в Незнаїці на Місяці. Здавалося б, що в цьому атласі автор піднімається до Свіфтійського висот. Це чудова книга, яка забута. На острові є бездомні люди. Тут вони постійно розважальні, показові детективи та мультфільми, їздити на карусельах та інших атракціонах. Після деякого часу вдихання отруєного повітря цього острова нормальні шорти перетворюються в овець, які засихають, отримують дохід від продажу вовни.
Наші ЗМІ регулярно постачають клієнтів овець для стрижок.
Клієнти в вузькому розумінні є рекламодавцями, і клієнтами в широкому розумінні є світовим бізнесом, який вимагає достатніх контингентів споживачів. Так само, як радянська преса, спрямована на комуністичну освіту працюючих людей, тому сьогоднішні медіа спрямовані на освіту ідеальних споживачів. Тільки повністю заховані громадяни здатні розглянути мету життя безперервної зміни телефонів або безперервного витрачання грошей на зменшення дрібниць. І якщо це так, громадяни повинні бути ввезені в належну форму, тобто
Учні починаються в школі, з дитячими журналами з комами, які можна придбати всюди, а більш чутливі журнали розподіляють тільки підпискою і не рекламуються в будь-якому місці. Я себе здивував дізнатися, що газети та журнали нашого дитинства «Піонер Трут», «Піонер». Але вони не проявляються в будь-якому місці, школярі не знають про них, це щось схоже на підземну газету Іскра. Ці публікації (якість яких також не ідеальні, але досить толерантні) не є в бібліотеках або kiosks, вони не використовуються взагалі. В результаті більшість дітей читають тільки фантазію, яка готує їх до сприйняття гламурного преса, дамських і детективних романів і т.д.
Результатом цієї навмисної політики є неможливість і неприпустимості будь-якої серйозної дискусії в ЗМІ, будь-якого серйозного обговорення. Якщо хтось починав таку дискусію, то це буде просто не розумітися і підтримуватися ким-небудь. Американські експерти виявили, що нормальний дорослий американський телевізійний глядач не здатний сприймати і відслідковувати послідовний розвиток будь-якої теми більше трьох хвилин; потім він втрачає нитку розмови і відволікається. Немає даних про нашу аудиторію. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Потім вони можуть слухати не протягом трьох хвилин, але наприклад, шість. Що? Що таке серйозне обговорення?
Характерно, навіть люди з формально високим рівнем освіти (тобто ті з дипломами) не відчувають необхідність раціонального доказу будь-якої претензії. Не потрібно ніяких фактів, ні логіки, вони потребують достатнього хаманічного шауту, як універсальний метод аргументації, який нещодавно став поширеним: «Це так!»
У своїх класах з безпосереднім продажем продавців (найбільше всіх з вищою освітою, отриманими в радянській епоху – викладачі, інженери, економісти, лікарі) Я неодноразово переконаний, що люди не потрібні аргументів. Займає час і відходи. Промовна мова сприймається як нудно. «Ви сказали мені, як це і це над.» По-справжньому краще, ніж будь-який аргумент, який називається «емоційні кришки» і приписується до передісторичних засобів.
У зв'язку з розширенням улюблених телеведучих формують ідею (відповіді несвідомо): головне не те, що говорить, а головне - хто каже. Якщо людина поважала, кохана, мила, говорить все, що береться за правду, «Піпле скеп». На телебаченні дуже складно побачити «загальнююча головка» Не дарма того, що багато моїх слухачів будуть придбати відео моїх виступів, хоча це набагато простіше (від традиційного точки зору) читати їх.
Що навчає школа?
У своїй простоті Міністр Фурсенко заявив: мета освіти – виховання культурного споживача. І сучасна школа – середня і вище – поступово підтягається до цього завдання. Не відразу, але витягується.
Що навчається? Як поводитися в суспільство, як вписати в команду, як зробити відео-презентацію або написати резюме. І фізика з хімією є нудистський, сов, останнє століття.
Не так давно, на шосе Enthusiasts вішали в білборді, зображуючи мило «сильне молекулу», що міститься в якому – я думаю – дезодорантний антиперспірант. Ідіоцикли цієї реклами серед робітників моєї компанії помітили тільки одну літню жінку – хімічний інженер передреволюціональної професії. Потім було вилучено білкову дошку.
Зрозуміти, в розумінні, навчити нас, не потрібно. Ви можете побачити все в Yandex. Це дуже продуктивна точка зору. Якщо людина не знає нічого, то він може продати все. Порожня голова дуже хороша для перекачування в ній деталей тарифних планів або властивостей різних сортів туалетного паперу.
У зв'язку з цим, існує величезний прогрес. Хочу поговорити з молодими людьми, які приходять на роботу. Непристойно проводяться, непристойно виглядають, мають деякі навички самопромоції і в той же час є ідеальними засобами: вони не мають уявлення про історію, географію або основні закони природи. Так, у нас був викладач історії, який не знав, хто більшовиків.
Що таке? Ви повинні знати щось абсолютно різне. Після того, як я взяв тест на Інтернет для знання різних модних речей, характерних, відповідно до організаторів, способу життя середнього класу. Я не змогла перевірити, і відповідь, це дивний, що у вас є комп'ютер і Інтернет, щоб пройти тест.
Саме на формуванні таких експертів розроблені сучасні навчальні заклади та сучасні навчальні технології.
Окупантизм і недоторканність – це останній недолік сучасного капіталізму. Це не просто дефект сучасного суспільства, це його найважливіший компонент. Не існує сучасного ринку.
Логічне питання: хто в цьому випадку створить нові продукти для ідеального споживача «парку»? Хто буде вести людський годинник, який буде пасту? Очевидно, що для цього не підходять ідеальні споживачі. У сучасному Сполучених Штатах ця роль грає переселенці з третього світу, колишнього Радянського Союзу. Що буде далі важко сказати. Сучасна капіталізація, сучасна Західна цивілізація в цілому, не дивиться вперед, головне - сьогодні розширення. Це досягається шляхом загальної дебіляції населення. Це головний ресурс сьогодні. Видання
English, Українська, Français...