383
Приховані міста – шукайте дешеві рейси в алгоритмах авіакомпанії
Будь-яка сучасна авіакомпанія займається управлінням доходів - управління прибутковістю. Для цього використовуються комплексні програми. Для збільшення прибутковості кожного пасажира встановлюють ціни на рейси, використовуючи складні алгоритми. Іноді це призводить до смішних “блискавки” – квиток з точки А до точки Б коштує більше, ніж рейс з точки А до точки С з передачею в пункт Б!
Таким чином, з'являється феномен літаючих до Прихованого міста. Так нам необхідно летіти з A до B. Купити квиток з A до C з передачею в B (якщо це дешевше, ніж прямим - це трюк) і залишити в пункті B - тоді літак летить без нас.
Чи дійсно це просто? Не точно. Ми порушуємо правила авіакомпанії, не залишаючись на зазначеному пункті. Найголовніше не сховати, що ми збираємося вийти в пункт B – інакше компанія має право звинувачувати пасажира у шахрайстві з додатковими штрафами. Ще одна незручність: багаж не можна приймати, інакше він буде літати в точку C без нас. Нарешті, квитки можна приймати лише один спосіб: не з'являються на одному рейсовому сегменті, авіакомпанія має право позбавити вас від польоту до всіх інших сегментів.
Я думав ці життєві хакі тільки для американських і європейських напрямків. Але їх можна використовувати тут.
Приклад. Ми літаємо з Новосибірськ до Москви 10 лютого. Ми йдемо на нашу улюблену авіалінію і шукаємо найдешевший авіаквиток. 7966 рублів, а приїзд в аеропорт не схожий на Внуково. Це дешевше?
Прямий рейс Новосибірськ-Москва
Що, якщо ви намагаєтеся літати в Санкт-Петербург з переказом в Москві? Ух, 7768 рублів. І з висадкою в Шереметієво:
Рейс Новосибірськ-Москва-Санкт-Петербург
Різниця невелика, менше 200 рублів. Але все ще! І якщо ви літаєте тільки певну авіалінію (Я намагаюся літати з Aeroflot, всі інші речі рівні, адже вони об'єктивно вище якість їжі, я люблю Airbus, я брав участь у програмі Aeroflot Bonus), то користь стає ще більшою. Прямий рейс від Aeroflot коштує 9462 рублів:
р.
Прямий рейс Новосибірськ-Москва
Для американських авіакомпаній зазвичай працює на одному або двох-трьох. Подивіться, що я знайшов на Каякі на тій же дату, 10 лютого. Політ з Бостона в Сан-Франциско вигідніше не прямо, але за допомогою «приховане місто», до Сіетла з передачею в SFO:
Відмінність десяти доларів. Трохи змін, що приємно.
Щоб використовувати або не використовувати «приховані міста» при плануванні поїздки особиста справа. Знайте своє існування, будь ласка, будь ласка,.
Джерело: lifehack.ru/archives/2011
Як приховати від загального нагляду: 8 стратегій від художників і дизайнерів
Дети: Любовь без условий