Чим менша дитина висихає, тим більше слізує батьківські овець.

«Що менше дитячої кішки, чим більше сльозить батьківські кіски». Від лекції Нейфельда на адаптивному процесі

Нижче наведено чудовий обліковий запис про прийом матері власної імперфікації, як досвід матері власної родючості може допомогти їй зміцнити зв’язок з дочкою. Якщо у дитини виникають труднощі з процесом адаптації, зламаним вкладенням, батько має торкнутися набагато більше сліз про те, що він не здатний дати дитині можливість вижити непристойність своїх аспірацій. І це не про те, щоб піклуватися про себе в першу чергу, і це не про можливості неконтрольованої занурення власної гнівки у дитини, це про можливість слухати себе, приймати свої емоції і дізнатися, щоб висловити їх екологічно в відносинах.

Я збираюся терапія за останні два місяці, і копаючи причини проблеми, що я прийшов, ми говорили через так багато аспектів мого життя. І за перший місяць ми говорили про мій зв'язок з дочкою майже весь час, тому що проблема була такою, що я не міг говорити про що-небудь ще.

Дочка 3.2 років, вона не проста дівчина - Я шукаю дітей друзів і див., що більшість з них набагато спокійніше, більш збалансований, більш слухняний. Я завжди був важко з дочкою, тому я прийшов до альфа батьківства, коли вона була близько однієї і половини. Ми приїхали до дуже гармонійного існування, потім молодої дитини народилася, а на наступні 9 місяців я жив тільки на межі морального напруження.

Я намагався дуже важко бути хорошою матір'ю для обох дітей, щоб дати кожен раз якісно, не спілкуватися з ними механічно, бути контейнером для їх негативності (про дочку в першу чергу, звичайно, і вона також в кризі трьох років, а в кризі відносин з татом, і з схильністю до гістеричних реакцій). І кожен день здавалося мені, що я був драгінувати камені, незалежно від того, наскільки важко я спробував, але майже кожен день я зламав і розтушився, або попсував свою дочку, або, не знаючи, як досягти бажаної поведінки, погрожав її з деяким покаранням (ми не будемо йти на прогулянку, не буде солодким), а іноді приймав її іншому кімнаті в абсолютно неальфовський спосіб і forbade мені піти за пару хвилин, тому що я вже так сердився, що я боївся, щоб змащувати її ас. І кожну ніч, я б скажу, лушпи, і поцікавити себе для сну мій маленький ангел, так тонкий, настільки чутливий, так що при необхідності любові і приймання, і ось її мами, які не можуть впоратися зі своїм поганим темпом і її затишними двома дітьми.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Відчуття провини, що, як джерело, збочений з кожним помилкою, тільки зробив його гірше. І я спробував відпустити речі йти.

Я вирішив «відновити» і не дотримуватися будь-яких теорій виховання батьків і дозволити собі діяти не в рамках теорії, але природно. Перші два тижні були досить турбулентні і голосні, але хоча я був кричущим і сніжним, не було такої хвилі емоцій всередині, я не хочу лякати і покарати, я просто хотів відпустити пару. І мій дочка відчував його і відреагував на мій кричу набагато більш спокійно, ніж раніше. І через кілька тижнів я раптом зрозумів, що я майже припинив кричу, що моя дочка стала набагато краще прислухатися з меншими зусиллями, що я більше не відрахував годинник до кінця дня, що я мав силу, як моральний, так і фізична. І найголовніше, я нарешті відчував свою дочку, з сином він пішов з народження, і вона завжди була над головою. І даваю з цього «Я повинен бути, як це, але ні в якому разі», що він виходить, я був дуже важким, знімаючи напругу, я раптом знайшов себе набагато ближче до того, що вирощений «альфа».

Я бачу так багато слів в постах і коментарях про провину, втоми, наскільки важко слідувати теорії, і я розумію. Можливо, що я написав очевидний ззовні, і я не відкриваю будь-яку Америку, але за стільки місяців це життя було отруйовано і переповнено мене і, якщо не для зовнішнього вигляду, я б катування тепер. Я вирішив поділитися цим досвідом, якщо хтось буде корисний.

Автор: Аліна Шур

Джерело: alpha-parenting.ru/2015/03/12/podelitsya-myislyami/