Як зробити фруктово-овочевий сушарка в 11 кроках

Якщо ви ви вирощуєте органічні продукти, фруктово-овочевий сушарка - незамінна річ у вашому господарстві. Пропонуємо Вам схему складання електросушильної шафи від Ілля Третнікова

Найголовніше завдання – зрозуміти принцип висихання. Без цього розуміння не можна переміщати. Я не пропоную повторювати після мене і я не вірю, що мій метод є найбільш досконалим, але після розуміння процесів сушіння ви дізнаєтеся, які завдання необхідно вирішити.

7040134

1,1 км Їжа висихають випаровуючим водою з їх волокон. Це вимагає двох факторів:
тепла, яка виведе вологу з центру виробу і піде до периферії,
- продувка, яка випустить стіни виробу зі скупченої вологи і взяти її за межі простору сушильної шафи.

1990Р. 2199Р.

Для вирішення цієї проблеми потрібен електричний вентилятор і електричний нагрівач, його ще називають TEN. Вам не потрібно забувати про колесо, але потрібно взяти велосипед і перейти в найближчий магазин побутової техніки і купити неускладнений додаток, люди називають його «дутиком», тобто теплоелектричним вентилятором, звичайно, пластиковим і китайського виробництва. Він вже має TEN і вентилятор, а також важливий, по суті, вільний, частина - висушний чохол.

2. Вологість збільшує не тільки на стінах виробу, але і в самому шафі. Це означає, що шафа повинна бути вентильована, тобто мати отвори, так що накопичений вологий повітря може вийти за межі місця сушіння шафи. Для цього достатньо просто зробити отвори в тілі. Дірочки можна розмістити на сушильній покрівлі (як в Ezidri) або на протилежній стороні вентилятора (як в Excalibur). Я використовував останній варіант і зробив отвори свердлити прямо в двері.

3. У Температура в середині шафи повинна контролюватися.Так що продукт не кипить і залишається живим.
Оптимальна температура для сушіння 40 С.

Щоб вирішити цю проблему, потрібно пристрій, який називається термостатом. Є багато варіантів. Наприклад, можна придбати термостат для домашнього інкубатора, він не тільки регулює тепло, але і має електронний дисплей, який показує температуру. І все набагато простіше і нічого не потрібно нічого не загадати, знову: «дутік», диво китайської техніки, вже обладнаний термостатом, а особливою запобіжкою проти перегріву, якщо гвинт не скручує. Отже, пристрій є досить безпечним.
Продовжити і відповісти на запитання:
(1) не боїться, нічого не загорнеться;
2) що якщо пластик не є екологічно чистим? Екологічність і не існує, різниця тільки в якості.

р.

4. У Продукція повинна бути висушена на таріЦе дозволяє провітрювати через те, що вона повинна бути сіткою. Варіанти переглянуті багато, але найдешевший і найнадійніший - дерев'яний каркас (як фоторамка) і москітна сітка.
Що стосується навколишнього середовища замаскованої сітки: я не мав скарг, і якщо є сумніви, є компанії, які продають ту саму харчову мережу, особливо для цього.
Підвіска з'єднана саморізами і двома стійками «в хвостик». Нетмовірно збивається до чаші з звичайним ручним меблевим степлером.
Зверніть увагу:
  • сітка на місці проникнення кронштейна необхідно скласти кілька разів, щоб не піднятися;
  • Спочатку нігть одна сторона з степлером, а потім, щільно розтягуючи, навпаки. Так потрібно спочатку робити по ширині приманки, а потім по довжині.
  • Ні в якому разі не використовуйте нігті - він ненадійний, тільки гвинти.
, Україна

5. Умань Піднос повинен бути комфортним для в'їзду і безпечного висихання в сушаркі. Для цього використовують дерев'яні рейки ширину бічної стінки сушарки і товщиною рейок - квадрат близько 1 см. Я використовував товщину 5х8 мм. Щоб корпус стіни закріпити короткі тонкі гвинти. Наприкінці рейки можна покласти вертикальний лімітатор з тієї ж рейки, якщо конструкція є виключно квадратом, щоб підстилка не входила в шнек нагрівача.

6. Жнівень Місце прискорення повітря Це відстань від теплового вентилятора до краю застібки. Ця дистанція необхідна для рівномірного удару всіх тар, як на висоті, так і на ширину. Ця дистанція повинна бути принаймні 20 см.
7. деревно-сухий корпус Це найдоступніший, дешевий і незрівняний матеріал. Я використовував старий радянський гардероб, який був сумний на балконі. Дрібна дошка, з якої складається шафа і формальдегід, тому додатково використовується внутрішні стіни з натуральною фольгою без ламінування.

Також для цього використовується харчова кухня, але вона не зручна і недовгова. Є також самоклеючі фольги, приклеїті до паперу - це найзручніший варіант, але я не знайшов тут. Виготовлено наступні моделі виключно з натурального дерева, адже перші спроби були експериментальні. Дерево радять використовувати відмінно висушені, а перед установкою його слід олити оливковою або лляною олією і сильно висушувати. Ці заходи для того, щоб висохнути було міцним і менш всмоктувати вологу.
8. У Маленька творчість. Цей принцип допоможе вам розпочати обробку. Уявіть все на голові спочатку, а потім починайте створювати імпровізацію. Не може бути запланованим, не хвилюватися, тому що цей результат може стати кращими очікуваннями.
Власне, це основні принципи роботи та оформлення сушіння.
Наша перша домашня сушка з 12 кг фруктів. На верхніх стійках EZIDRI на 5 кг фруктів.

Я зробив все інтуїтивно зрозуміло, без чітких обчислень і планів. Перш за все, уроки геометрії та математики – це щось дистанційне і неприпустимо, і по-друге, я не знаю, що буде відбуватися. Тому ми не будемо звертати увагу на розрахунки і схеми в цій статті, крім того, опис займе багато місця. Я пишу лише кілька базових принципів, які достатньо:

1,1 км Не використовуйте нігті. Це ненадійний матеріал для цього дизайну, тільки гвинти різного діаметра і довжини. Перед закручуванням шурупа зробіть отвір меншим, ніж діаметр шнека, потім це гарантує цілісність частини і запобігає розтріскуванню.

999 р.

р.

2,2 км Ось два сушильні конструкції.: один за 13 кг - має квадратну форму, другий за 40 кг - має квадратний корпус для сковороди і пірамідальний префікс для вентиляторів тепла і прискорення повітря. Останній дизайн має певні переваги, тому що пірамідальна форма префіксу краще розсіює повітря і вона не "місна" в кутах, а також слугує своєрідним напрямком повітряних потоків.
3. У Один вентилятор досить висихати глибиною 57 смШирина внутрішньої робочої поверхні (В.Р.П.) - 41 см, висота - 39.5 см. Відповідно, розмір деко: 41х45 товщиною 1,7х7 см.
Так, від 57 см від загальної глибини віднімаємо 45 см від довжини бляра, отримуємо 12 см для прискорення повітря. У моєму випадку досить квадратне сушіння 13 кг.
Два вентилятори надають сушарку пірамідальним префіксом цього розміру: глибина - 42 см, ширина В.Р. - 61 см, висота В.Р. - 83 см. Відстань від прискорення повітря від консольної стінки до основного тіла (респективно і в резервуарі) становить 23 см. Розмір вультури: 41.5x60.5 см.

4. У Електроенергія та термостат. Я не знаю, як малювати, я спробую пояснити. Покупка «дутика» ви надаєте собі пучок корисних деталей, наприклад, перемикач вентилятора, лампочка світла, термостат і пучок дротів.

р.

Сам термостат вже вбудований в вентилятор і вручну регулюється. Ручка регулювання розташована на передній панелі вентилятора поруч з перемикачем швидкості OFF / 1st / 2. Термостат тюнінгова ручка - термостат, який знаходиться в середині корпусу. Цей простий металевий пристрій буде потрібно розмістити всередині робочої камери сушарки. Ручне використання термометра для налаштування та калібрування термостату - звуки розумного, але все дуже просто.

Тепер великий момент! За замовчуванням (тобто, в заводській збірці), термостат, коли досягнута дана температура, відкриває весь вентилятор нагрівача, тобто вимкнений вентилятор і TENG. Ми не потребуємо цього результату. Для цього потрібно переставити контакти таким чином, що термостат відокремлює тільки TEN, тобто відключає спіралі, коли температура досягає максимальної допустимості, при цьому вентилятор продовжить обертати, а при перепадах температури термостат знову повернеться на спіралі і нагрівається. Цей метод набагато більш економічний, навіть у порівнянні з Ezidri. Звичайно, фахівці використовують сім-реставруючі ключі до «не клацання» відкриття та закриття мережі, оскільки це має певні негативні наслідки для життя TEN, але ми тільки любителі, тому цей варіант задовільнить нас.
5. Умань Ми залишаємо тільки одну спіраль.З тієї, яка краще зануритися, другий повинен бути вимкнений з мережі.

р.

6. Жнівень Сухий перемикач Краще розподіляти наступним чином: вимкнено / вимкнуто тільки вентилятор / вивертають на вентилятор і нагрівають спіраль.
7. Про нас Ми використовуємо дві лампочки: Один показує, що висихання, як правило, на (все на першому або другому положенні, крім "off"), і другий обертається, коли TEN працює, і вимикається, коли термостат відключився TEN і вентилятор працює.

8. У Якщо ви зробите варіант для двох "дотика", необхідно також залишити в кожному "дотиці" тільки одну спіралі.й Я з'єднав "дутік" послідовно, але є підозра, що в цьому випадку напруга на другому менше - це буде нерівномірно висихати, тому я раджу з'єднуватися паралельно. Термостат повинен відкрити ТЕН на обох "дутиках" одночасно. Ви можете перевірити однорідність температури і продування за допомогою двох термометрів - один на нижній частині іншого поверху. Звісно, термометри вимірюють температуру зовні закритими дверима, так як вентиляційні отвори в наших дверях.
9. Навігація Сушильні ніжки Обов'язково підійміть її поверхом.
10. Використовуйте фільтр для мережі з вбудованим запобіжником. Розрахувати, що максимальна потужність включених двох «блуків» з вказаними спіральми досягає 2 кВт.
11. Використовуйте "Блуги" з плоским тіломбез хвиль і застигання, інакше ви не зможете викрутити половину тіла електро вентилятора до сушарки.

Таке висихання можна використовувати для всіх видів фруктів, ягід, трав, овочів і насіння. Ви також можете зробити пастки тут.

Джерело: Natural-Farm Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишити коментарі.

Джерело: www.natural-farm.com.ua/натуральнийфарм/content/%D1%8F%D0%BA-%D0%D0%D0%BE%D0%D0%B1%D0%B1%82%D0%B8%D0%B8%D0%B5%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%BE%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%B%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D1%%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D