Генетикіст Bruce Lipton: Потужність думаних змін генетичного коду людини

американський генетик Бруце Липтон стверджує, що за допомогою віри віра тільки влада думки, людина дійсно здатний позбутися від будь-яких захворювань. І не існує міфізму в цьому: Дослідження Липтона показали, що спрямований психічний вплив може змінити генетичний код організму.

За роки роботи Брюце Ліптон спеціалізується на генетичній інженерії, успішно захистив докторську дисертацію, став автором ряду досліджень, які принесли його в акадмію. У своїх словах, всі разом, Ліптон, як і багато генетиків і біохіміків, вважали, що людина є різновидом біо-робота, життя якого підпорядкована програмі, написаній в генах. Гени з цієї точки зору визначають практично все: особливості зовнішнього вигляду, здібності та загартування, схильність до певних захворювань і, в кінцевому рахунку, тривалість життя. Не можна змінити свій особистий генетичний код, який означає, що в довгостроковій перспективі ми можемо прийняти лише те, що схильне до природи.

В кінці 1980-х рр. для вивчення поведінки клітинної мембрани. Перед тим, як наука вважала, що це гени в ядрі клітини, які визначали, що пройти через цю мембрану і що ні. Тим не менш, експерименти Ліптона показали, що різні зовнішні впливи на клітинку можуть впливати на поведінку генів і навіть привести до зміни їх структури. Чи можуть бути використані такі зміни психічними процесами, або просто влада думки.

? «Я не хочу нічого нового, – каже доктор Ліптон. ХVІІІ ст. лікарі відомили ефект плазу – коли пацієнт пропонував нейтральну речовину, стверджує, що це дивний препарат. В результаті речовина фактично має цілющий ефект. Але, дивно достатньо, справді наукове пояснення цього явища ще не було. Моє відкриття дозволило надати таке пояснення: шляхом бджільництва в цілющій потужності лікарських препаратів, людина змінює процеси, що відбуваються в організмі, в тому числі на молекулярному рівні. Ви можете вимкнути деякі гени, зробити інші, і навіть змінити його генетичний код. Тоді я думав про різні випадки рясного загоєння. Лікарі завжди відпустили їх. Але насправді, навіть якщо у нас була тільки одна така справа, вона повинна зробити лікарів чудеса про свою природу. І запропонувати, що якщо вдалося досягти успіху, то, можливо, інші будуть.

Вчена наука, звичайно, взяла цей вид на Брюс Ліптон в дисаррай. Тим не менш, він продовжив свої дослідження, під час яких він послідовно доведений, що без будь-яких препаратів цілком можливо впливати на генетичну систему організму.

Включаючи, до речі, за допомогою спеціально підібраного раціону. Таким чином, для одного з його експериментів Ліптон породив жовтий мишей з вродженими генетичними дефектами, здолаючи їх потомство до зайвої ваги і короткого життя. Тоді, за допомогою спеціальної дієти, він досяг, що ці мишей почали віддавати відчай від своїх батьків, звичайного кольору, тонкого і живого, як і інші родичі.

Все це, ви погоджуєтеся, дає Лисенко, і тому негативне ставлення вчених до ідей Ліптона не складе труднощів. Тим не менш, він продовжував експерименти і довів, що подібний ефект на генах можна досягти через, скажімо, вплив сильної психічної або через певні фізичні вправи. Новий науковий напрямок, що вивчає вплив зовнішніх впливів на генетичний код, називається епігенетика.

І ще головний вплив, який може змінити стан нашого здоров'я, Ліптон вважає це влада думки, що відбувається не навколо, але всередині нас.

? Там нічого нового про це, теж, Липтон сказав. Довгий відомо, що два люди можуть мати однакову генетичну схильність до раку, але має захворювання і інші не мають. Чому? Так, бо вони жили різними способами: один частіше відчуває стрес, ніж другий; вони мали різну самооцінку і самооцінку, надаючи підйом, відповідно і різні способи мислення. Сьогодні я можу сказати, що ми можемо контролювати нашу біологічну природу, ми можемо впливати на наші гени за допомогою думки, віри та прагнення. Чудова відмінність людини і інших істот на Землі полягає в тому, що він може змінити своє тіло, відздоровити себе від смертельних захворювань і навіть позбавитися від спадкових захворювань, даючи це психічне ставлення до організму. Ми не повинні бути жертвами нашого генетичного коду та обставин. Поведінка, що можна вилікувати і ви будете залікувати будь-яку хворобу. Ви можете втратити 50 фунтів і ви втратите вагу!

На перший погляд, все дуже просто. Але тільки на перший погляд...

Якщо це було те, що більшість людей легко вирішувати проблеми здоров’я, говорячи про прості мантри, такі як «Я можу зцілити з цього недуги», «Я вважаю, що мій організм може зацікавити себе. й

Але ніхто не буває, і, як пояснює Ліптон, не може статися, якщо психічні ставлення проникають тільки в область свідомості, яка визначає лише 5% нашої психічної активності, не впливаючи на решту 95% підсвідомості. Простіше кажучи, лише деякі з тих, хто вірить в можливість самозбереження за допомогою свого мозку насправді вірять в це – і тому вдасться. Більшість підсвідомо заперечують цю можливість. Точно, їх дуже підсвідомий, який, власне, автоматично контролює всі процеси в нашому тілі, відхиляє цю можливість. У той же час, це (згідно з рівнем автоматизації) зазвичай керує принципом, що ймовірність того, що щось позитивне буде до нас значно менше, ніж подальший курс подій у найгіршому сценарії справи.

За словами Ліптона, це таким чином, що наша підсвідомість починає налаштовуватися в ранньому дитинстві, від народження до шести років, коли найпримітніші події, слова, покарання, травми, свідомо або випадково витерті дорослими формують «підсвідомий досвід» і, як наслідок, особистість людини. Крім того, дуже природа нашої психіки влаштовується таким чином, що все погано, що відбувається до нас, набагато простіше пам'яті приємних і радісних подій. В результаті «підсвідомий досвід» в переважній більшості людей складається з 70% «негативних» і всього 30% «позитивних». Таким чином, для того, щоб дійсно досягти самозбереження, необхідно принаймні змінити цей співвідношення до точного навпаки. Тільки таким чином ми можемо розірвати бар’єр, встановлений підсвідомим розумом проти вторгнення влади нашої думки в клітинні процеси та генетичний код.

За словами Ліптона, робота багатьох психіків полягає в тому, щоб зламати цей бар'єр. Але він пропонує, що подібний ефект можна досягти через гіпноз та інші методи. Тим не менш, більшість цих методів все ще чекають бути відкритими. Або просто широке прийняття.

Після ідеологічного загоєння Ліптона про чверті століття тому він продовжував дослідження в галузі генетики, але водночас став активним організатором різних міжнародних форумів для побудови міст між традиційними та альтернативними лікарськими засобами. На з’їздах та семінарах, організованих ним, відомі психологи, лікарі, біофізики та біохіміки, які сидять поруч з усіма видами народних цілителів, психіки та навіть тим, хто називає себе магіями або саркерами. У той же час, як правило, демонструють свої можливості, і вчені мозкового штурму намагаються пояснити їх науково. І в той же час майбутні експерименти думали, що допоможуть визначити і пояснити механізм прихованих запасів нашого тіла.

У цьому симбіозі есотеризму та сучасних методів лікування з основною релікцією на можливості психічної психіки пацієнта або, якщо ви будете, магія та наука, Брюс Ліптон бачить основний спосіб подальшого розвитку медицини. Якщо він правий чи ні, час розповість. Видання

Джерело: ruslekar.info/Sila-misli-menyaet-geneticheskiy-kod-cheloveka-3139.html