Психологічні диски або людина водіння

В цілому, після автопсихології впало в поле інтересу, я вперше вирішив дізнатися, як навчалася ця галузь психології в нашій країні. І, на мій великий шкоду, величезна кількість досліджень на заході, досвід і знання, які вони мають, ми майже нічого не відповіли. І здається зрозуміло: в другій половині 20 століття автомобіль був розкіш для нас, починаючи з 1900-х, автомобіль був засобом перевезення. Але за більш ніж 20 років моторизація нашої країни займає стрибки і межі, тому чому вона все ще там?

Катастрофічна статистика смерті в ДТП розповість нам, що щороку майже 30 000 людей гинуть на дорогах Росії, а близько 200 000 поранених і поранених. 30 000 людей! Це трохи більше міста, де я живу. Зрозуміло, більше 80% випадків, викликаних людиною. Чому порівнювати статистику ДТП в Росії і Швеції, пропорційнорівнявши її з точки зору населення, ми отримуємо різницю більше 5 разів не на користь нашої допомоги?

І тут виникає питання безпеки флоту в Росії і Швеції. І я можу відповісти на це. Природно, кількість застарілих автомобілів, які не вписуються в будь-який стандарт безпеки набагато вище. Однак, доведено, що активні пристрої безпеки стимулюють водієві більш розслабленим, але агресивним і небезпечним способом водіння і ще не менш важливим питанням є те, чому водій, що потрапляє в автомобіль з дуже слабкою пасивною безпекою, дуже швидко забуває про це.

Що відбувається людям, коли вони приводять? Чому ми часто забуваємо про це, коли ми працюємо з великим транспортним засобом. Відповідь на це питання проста: ми люди. З усіх питань, які ми приносимо з нами під час руху. Наш настрій, характер, фади та комплекси. Для більшості нас водіння – найнебезпечніша активність, яку ми робили. І, можливо, що ми (найбільше нас) підтримуємо себе, враховуючи наші навички водіння вище середнього. Це явище називається «оптимістичне спотворення», я можу запевнити вас, в реальності ми набагато гірше, ніж уявляємо, а середній бал викликається тим, що немає чітких критеріїв оцінки навичок водіння. Але трафік просто як фізичний, так і механічний. Трафік – жива лабораторія людських відносин, де здавалося б невидимі сильні сторони і слабкі сторони. Ми знаємо і розуміємо їх дуже погано. З деяких причин, автоастрологія і автономерологія набагато ближче і більше знайомі з нашими драйверами, ніж автопсихологія. Полегше пояснювати ваш агресивний стиль управління тим, що ви Aries by horoscope, ніж ваші комплекси і спроби стверджувати себе в цьому анонімному натовпі. А коли ми зустрічаємо неадекватний водій на дорозі, ми дивуємо, куди так багато з них приїжджаємо, адже поза автомобілем ми оточені досить пристойними, спокійними і приємними людьми. Так як водій таксі в Браті 2 сказав: «Це були нормальні люди. й

І виникає, в принципі, одна з основних питань автопсихології, чи людина за кермом така ж людина, як і в побуті поза автомобілем. Дорога більш ніж система правил і споруд. І не існує іншого місця, де так багато різних людей з усіх прогулянок життя, всіх вікових груп, релігій, способу життя, і психологічна належність настільки дивний і спілкується.

Хоча чекати, є одне подібне місце, крім того, що він все ще легше приводити ноутбук, ніж автомобіль. Так, я говорю про інтернет.

І якщо питання невідповідної поведінки в Інтернеті вивчається більш докладно, це може допомогти зрозуміти взаємозв'язок на дорозі як близького середовища духу.

Довгий час, коли я познайомлюся з «прокруткою» в мережі, я став знайомим з терміном «онлайн-розвантажувальний ефект», якщо в нутрішньому шкарпетці, є своєрідним дисінгібіціональним ефектом в мережі, через ослаблення психологічних бар’єрів, які перешкоджають виходу прихованих почуттів і потреб. Цей ефект був відкритий і проаналізований американський клінічний психолог Джон Сулер.
Так Сулер виявляє 6 чинників, які пояснюють, чому ми походимо в Інтернеті по-різному, ніж в реальності, ми спробуємо зрозуміти і перенести ці фактори на трафік.

1,1 км Відносна анонімність. Що ми знаємо про інших користувачів дорожнього руху? Так, абсолютно нічого, ми бачимо "нік" кількість автомобіля і його зробити. Про нас Анонімність – це реальна можливість відкладати себе з вашого реального образу. І в цьому випадку автомобіль "протекторна оболонка", наші кордони, через які в реальну "Я" не можна отримати. І пам'ятаємо Ф. Зімбардо, пам'ятаємо, що сліпа сторона анонімності є агресією. Є дослідження, що підтверджують, що в містах, містах, країнах з невеликим населенням, агресія на дорозі помітно менше, оскільки на дорозі можна легко зустрітися з другом або родичем. Як Д. Кларксон один раз сказав: «Небо в Ісландії п'яні через високу ймовірність того, що вони знають». Навіть якщо ви не знаєте його, ви знаєте його через третіх осіб. До речі, на мій погляд, це через цю анонімність, що різні соціальні мережі та сайти, де можна залишити серйозний огляд про власника не отримувати належну увагу та розвиток. Не хочу бачити відгуки про свій водій.

2. Нездатність. Тут можна додати настоянки в коло та інші атрибути, які додатково посилюють анонімність водія. Ви не можете бачити мене, тому я відчуваю більше вільного і безпечного. Цей водій може легко дозволити неадекватну агресивну та провокативну дію іншим водіям, не відчуваючи винності для нього. Єдиний можливий контакт на дорозі. Розуміння значно підвищує впевненість в собі. Не знаю, що ви вісімнадцяти років, тому що ваш величезний психолог кричить про вашу впевненість. Ваш автомобіль є вашим зображенням. Ти крутий.

3. У Асинхронність. Не все так зрозуміло тут, з одного боку ми переїжджаємо в той самий потік, якщо ми займаємо короткий час. Не врахуйте 8-годинні новорічні джеми в Москві. Тут мені здається, асинхронія розтягується в космосі і часі. На сьогоднішній день ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Займіть повну відсутність будь-якої відповідальності за дії, оскільки ми ніколи не будемо знову зустрітися. На дорозі, де немає зворотнього зв'язку з іншими драйверами, асинхронним зв'язком є відмінний спосіб уникнути будь-якої взаємодії.

4. Суліпсична інтроекція. До тих пір, поки інженери винайшли форму спілкування, що дозволяє водіям спілкуватися дієслово і візуально, ми залишаємо за собою доступ до наших інтродукцій. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. І так, що дуже акт зв'язку створений в нашій уяві, не дуже переконливо до реальності. Як типовий приклад можна розглянути варіант, коли, наприклад, недосвідчений водій регулює вашу смугу, не зберігаючи відстань і бічний інтервал, тобто по суті, зрізи. Заради стереотипів, легше розглядати це, як недосвідченість і недосвідченість, ніж недосвідченість. Ми вважаємо, що такі помилки неприпустимо. Так само механізм інтроекції працює в зворотному напрямку. Водій, який спровокує інших невідповідних дій «помічається» реакції інших водіїв у своїй уяві. Цей водій може легко інтерпретувати зворотний сигнал, не як "Уважно, будь ласка," але як "Стоп і нехай він виглядає як чоловіка".

5. Умань Відносна фантазія. Асинхронність дорожньо-транспортних засобів та інтроекцій формує новий фактор, що посилює «розвантажувальні системи». По суті, більшість з нас, позаду колеса, грають деякі ролі, які приймають. Може залежати від настрою, або може залежати від супутника. Ось галантний джентльмен з красивим супутником благородно переходить всіх і поводиться дуже такно. Але зелений «бой» опинився на «Жігулі», щоб вразити його «Чіки» в наступному місці. Це, на реальність, людина приводить машину від своєї явної реальності і єдине питання, як далеко це від реальності. Так як будь-яка критична ситуація повернеться до дорожньої реальності миттєво, і для своїх дій, що такий водій не хоче зробити.

6 Мінімізація потужності. Зважаючи на те, що всі теоретично рівні на дорозі, крім конкретних випадків, описаних в правилах руху, соціальний статус втрачає своє значення на дорозі. Соціальна ієрархія на дорозі стає все більш нематеріальною, ми несемо відповідальність за дії тільки до поліцейського руху. На шляху до інших драйверів ми змусимо бути більш випередженими і складними. Більш того, в спірних ситуаціях кожен водій вважає себе правою. По суті, навіть бренди і моделі автомобілів все ще намагаються зберегти статус свого майстра, але для них більш складніше впливати на ієрархію з огляду на «демократію» на дорогу. Не невелика роль в цьому грав моторизація середнього класу. Покупка автомобіля є більш доступним і доступним для кожного дня.

Підводячи все, написане вище, варто відзначити, що, звичайно, особисті якості людини мають великий вплив на дію викривлення. Поведінка людини на дорозі залежить від інтенсивності його основних потреб, емоційного ставлення, цінностей. Це, власне, поширення того, як зміни поведінки людини в зв'язку з її викривленням може бути досить великим. Наприклад, драйвери новачків, завдяки їх ненадійності дорожньої ситуації в цілому, відмовляються відмовитися від своїх психологічних бар’єрів в принципі. Правда, як це впливає, наприклад, нещасні випадки, немає точних даних.

У той же час наша країна відставила за умови безпеки дорожнього руху. Все частіше затягуючи «горіхами» драйверам, використовуючи тільки метод збивання і точково-бланк не розуміючи, що за колесом живі люди, не роботи. Статистика показує, що такі заходи не працюють. Незважаючи на всі затягування і збільшення штрафів, кількість нещасних випадків, вчинених водіями під впливом, зросла, а кількість загибель у таких ДТП майже на 50%. Цього року Міністерство внутрішніх справ планує провести 145 млн рублів за сприяння безпечного руху та вдосконалення культури водіїв та пішоходів. Всі гроші підуть на соціальні відео, конкурси на знання правил дорожнього руху і т.д. У найближчому майбутньому не планується жодне дослідження, що дозволяє самостійно розвивати довгострокові програми для підвищення рівня безпеки.
Будьте обережні під час руху і подбайте про себе!

Автор: Кирил Мартинов

Джерело: www.b17.ru/article/psyhologia_rulit_ili_chelovek_za_rulem/