301
Раціонально-інераційні
Я починаю з оповіданням. За допомогою семінару в Єкатеринбурзі чоловік запитав мене за допомогу. Він не був йому, що потрібна допомога, але його дружина. У віці 40 років. Відразу після весілля вони запозичили машину від батьків і пішли на медовий місяць на Чорному морі. Не закрити.
На шляху вони періодично зупинилися в різних населених пунктах. Коли ми просто відпочивали, коли ми пішли в магазин, щоб отримати крупу. У одному селищі вони поспілкувалися місцевими жителями і дізналися про те, що знаменита відьма жив в цьому селищі. Вона зацікавила і попросила на зустріч з відьми, щоб дізнатися її майбутнє. Під час бесіди вона зробила кілька прогнозів про те, що чекає її в майбутньому, і слід сказати, що в цих прогнозах немає нічого трагічного і драматичного. Вона подякувала відьму і про те, щоб залишити, коли відьма нарешті сказав: «І ви будете вмирати на 60 років». Коли чоловік прийшов до мене за допомогу, його дружина була 59 років.
Жванецький має коротку історію: Ми всі сміхалися, коли він запросив його на день народження в два роки. А тепер ми збираємося завтра. Коли ви прогнозуєте, щоб померти в 40 років, це свого роду далеко. Але в деяких випадках пройдуть 40 років. Згідно з чоловіком, минулого року дружина жила в депресії, постійно говорячи про смерть прогнозувала її в рік. Чоловік вдалася до різних способів, намагаючись довести безземність такого прогнозу. Неймовірні медичні дослідження показали виняткове здоров’я для свого віку. І ще вона вважала прогніченню відьми набагато більше лікарів, чоловіка та інших людей.
Чоловік просить поговорити з дружиною і переконувати її, що прогнозування не є вироком. На жаль, мені довелося відмовитися. Але я сказав, що потрібно зробити, щоб виправити ситуацію. Чому я не сказав?
Виявилося, що жінка завжди вірувала в надприродному. Сорцери, магії, вудони. вона була захоплена гороскопами, але в останні роки вона активно взяла участь у храмі і навіть мала негативне ставлення до заспокійливих, саркерів і слонів. Тому я раджу, так як вона занурилася в віру, що батько говорить жінці. Я поясню, чому.
Кожне явище в нашому житті можна пояснити раціонально і швидко. Раціональне пояснення має наукову основу, експерименти, докази. Не має доказової бази. Не можна підтвердити, не заперечувати. При роботі в медицині він часто стикався з ситуацією, коли людина знизилася з чимось і призначалася медикаментами. Паралельно, для страхування людина перетворюється на шляп. Він також прописує лікування конспірацій і деяких коренів. В результаті людина відновлює і одночасно багато вірять, що це заслуга зцілення.
Велике число людей вірять в об'єктивні пояснення для багатьох явищ у нашому житті. Багато людей вірять в гороскопи, які є прикладами ірраціональних пояснень і не вірять дослідження вчених, які довели дослідження, що доля людини залежить від його поведінки і його зусиль.
Яке пояснення сильніше?
Якщо ви вважаєте, що в об’єктивному роз’ясненнях, не можете бути аргументованими аргументами. Насамперед, він буде прагнути вірити вам, але він продовжить слідувати його променевим переконанням.
Правило полягає в тому, що об'єктивне пояснення не може бути видалено раціональним поясненням. Це може бути видалено тільки іншим irrational поясненням. Саме тому я проконсультував чоловіка, щоб вирішити свою проблему своєму батькові, бо він є повноваженням про роздратування. І його пояснення може видалити ірраціональне прогнозування відьми, зроблені 40 років тому.
Що ще може бути корисним?
Будь-який irrational пояснення можна давати і ви будете залишити позаду. Наприклад, друзі або родичі запитують вас про ваші плани. Вони зацікавлені в тому, що у вас є особисте життя, кар'єра, бізнес. Ви не хочете надати цю інформацію. Ви можете пояснити вашу небажаність, щоб поділитися планами з раціональної точки зору, або ви можете надати irrational пояснення: "Я не буду сказати нічого, щоб не jinx". І диво таке пояснення повністю задовольняє співрозмовника і відстає за ним.
Ви можете звернутися до поганих знаків, стрибків і багато іншого. Люди часто вірять в об'єктивні пояснення. Видання
Джерело: www.cross-club.ru/library/article/ratsionalnoe-i-irratsionalnoe