5+5+5 книг для себе, роботи та життя, які потрібно прочитати до 30 років

На мій погляд, успіх полягає в тому, що людина усвідомлює свої мрії і досягає своїх цілей, що вони роблять його відповідно до себе і світу навколо нього. Але щоб бути в змозі зробити це, потрібно зрозуміти себе, зрозуміти інших людей і як працює світ навколо вас; придбати звички, які допоможуть вам пройти через життя, дізнатися, як побудувати свою стратегію життя правильно. Правові книжки можуть допомогти у всьому. Я зробив підбір 15 книг, поєднавши їх на три напрямки, які важливі для переміщення вперед і вгору: Я себе, мій бізнес/догляд/робота і мій життя/стратегії, переконання і звички. Походимо.

Книги для самостійного відкриття

Час між 20 і 30, про який автор пише, коли ви хочете піти і насолоджуватися життям. І в той же час він є періодом при звичаях, переконаннях і значеннях, які будуть визначати решту життя. В цілому, якщо ви витрачаєте час корисно в цьому ключовому декаді, ви будете вдячні за себе за решту вашого життя. Я хочу, щоб я читав цю книгу, коли я був 20, але ще багато пізніше, це було корисно. Для початку можна погуляти разом з автором трьома основними напрямками: робота, любов, розум і тіло, а потім розвивати цю систему, як ви бачите fit.

Найгірша невизначеність – це прагнення до чогось, не знаючи, як його досягти. Кен Робінсон, "Клуб" Як знайти те, що ви створили для вашого елементу Ця книга тут, не в розділі Професійне зростання, оскільки мова йде про розуміння себе, ваших бажань та ваших можливостей. Відомий кліше: «Зберігати роботу на лижах, і ви не повинні працювати один день у вашому житті» Особливо важко реалізувати це у віці 30+, 40+, 50+. Ми думаємо про наш виклик, краще. Робінсон – визнаний фахівець з розвитку людини, а його книга – це надихаюча збірка оповідань про людей, які знайшли своє покликання і, через це, змінили своє життя. Важливо: ця книга не про способи і кроки, за якими прагнула бродіння, це про душевну розмову з людьми, які змогли знайти себе і про те, що допомогли їм на цій подорожі.

Tal Ben-Shahar «Як бути щасливим» – це, мабуть, стільки фрази як «Як бути успішним». Однак, це те, що ми любимо і бажаємо один одному на святковому столі. Я вибрав цю книгу з величезного масиву щасливих навчальних посібників не тільки тому, що він був написаний Гарвардським професором, курс якого на щастя приваблює понад 1000 студентів щороку, а виступи яких транслюються на національному телебаченні. Книга виділяється за свій підхід: разом з студентами, професор на практиці досліджує, як коригувати своє життя так, щоб відмовитися від трьох поширених поведінок - гедонізму, ніхилізму і трахань - і навчатися жити одночасно в сьогодні і завтра. Ви дізнаєтесь про різні види щастя: у вашій кар’єрі, у Вашому особистому житті та в навчанні, а також які форми можна взяти. Найголовніше книга навчає розуміти, як індивідуальне щастя і як знайти власну модель щастя.

Щастя не є досягненням в кінці дороги (приз як гроші на роботу, просування в кар'єрі, виграш гри). Щастя – це сам спосіб. Знаючи, що ви живете, як ви хочете, і зробити те, що ви хочете. Девід Макрані, Психологія сучасності. Поглиблення, що запобігає нам жити Навіть трохи знань в галузі психології іноді значно полегшує життя і контакт з іншими. Ця книга є тут, тому що це чудовий спосіб, щоб підкреслити наші ілюзії про себе, розповісти про прояви ірраціонального мислення, як ми регулярно проявляємо себе, тому що ми не хочемо, щоб визнати деякі непорозуміння, які ми комфортні.

Український переклад І. Огієнка Як ви читаєте, ви постійно зловите себе мислення, О, це про мене! Про Миша! І це виглядає як Маша! Використовуйте його для хорошого, і мотиви власної поведінки, а також деяких людей навколо вас, стануть трохи чіткіше.

Боб Deutsch, "Знайди себе". Як вийти за межі стереотипів і знайти свій шлях У цій книзі я люблю структурований підхід Deutsch для розблокування потенціалу через п'ять внутрішніх ресурсів. Завжди простіше їздити на дорозі, яка позначена прапорами. Вони цікавість (бажання вчитися і навчатися), відкритість ( готовність зустрітися і приймати зміни), чутливість (можливість випробувати і аналізувати власний досвід), парадокс (можливість дивитися на світ по-різному) і самоісторію (то, що приводить вашу власну «Я». Важливо: Боб не тільки розповідає про ресурси з пучком прикладів, але і показує, як їх використовувати.

Якщо бути цікавим, щоб стегняти і розвивати свій розум, зв'язавшись з новим, то відкривайте, щоб дати несподівану можливість впливати на перебіг вашого життя.Книги для бізнесуСтівен Ковей та Дженніфер Колосімо, Правила зовнішньої кар'єри, є дуже надихаючим, красиво структурованою та приведеною книгою з автора 7 Habits високоефективних людей. Ця книга навчає вас створювати можливості для вашого просування, перетворювати будь-яку роботу в видатні, виявляти переваги та зрозуміти, які потреби ринку вони відповідають, будувати відносини з ключовими людьми.

Багато способів, це типова інструкція книжки про те, як виділятися з натовпу, отримати роботу / навчання / стажування ваших снів, стати затребуваним спеціалістом. Але що мені подобається, що книга не просто диктує кроки, пояснюється тим, чому ви думаєте і намагаєтеся на інших діях людей, а також розробляє власну версію запропонованої базової методики.

Reed Hoffman і Ben Casnocha, Життя як стартап На мій погляд, не тільки кар'єра, але життя в цілому може вважатися стартапом. Це дозволяє не просто реагувати на обставини, але діяти вперед, не плавати з потоком, але в ряд в правильному напрямку. У книзі ви можете ознайомитися з бізнес-проектом: оцінити свої активи, цілі та реалії ринку та розробити власну стратегію.

Уважно, автори чітко показують, що досягти успіху, потрібно вміти швидко адаптуватися до обставин і змінити стратегію, якщо вона виходить безпрограшним. Книга допомагає зрозуміти, що ринок праці є одним економічним ринком, як і інші, і ви можете використовувати бізнес-моделі і тактику різних успішних стартапів для побудови персональної кар'єри.

Йош Кауфман «МБА самостійно. Самоосвіта на 100%» Знання, отримані в університеті, розширюють горизонти. Це точка. О, добре, вони також дають скоринки, які дозволяють застосувати до кваліфікованої роботи. Безперервно працюючи знання, навички та навички повинні навчатися в процесі, на прикладних курсах, читаннях та ін. Я маю на увазі, навчаюся себе.

Кауфман розповідає про те, які ресурси ви можете отримати самоосвіту, перевершити якість до інших МВА. У той же час, вона забезпечує найважливіші основи практики бізнесу, які можна відразу застосувати в галузі. В принципі це бізнес-підручник для тих, хто не має бізнес-освіти, але хочуть зрозуміти, як механізми ведення бізнес-праці і як ці знання можуть використовуватися для власної вигоди.

Тіна Челіг – це книга з титулом розмови з професором, який навчає підприємництво та інновації в Університеті Станфорда. Тим не менш, це не тільки для підприємців, але й для всіх, хто починає життя. Що таке точка? Як дізнатися проблеми? Що ви відчуєте час і енергію? Але найголовніше, Sealig відштовхує вас з власних обмежень. Ви можете і повинні дивитися на світ в новому шляху, експериментувати, не захопити свій власний шлях і перевірити межі ваших можливостей. Я дуже пропущений, що в моєму 20-ті роки.

Є багато порад, прикладів і вправ, але головне значення для мене полягає в тому, що Тіна видаляє обмеження мислення, страх «якщо це не працює» і дає розуміння, що є більш ніж одним (і більше 101) способом вирішення ваших проблем.

Джеремі Донован TED Розмова: Цей момент настає в житті кожного. Якщо вам необхідно переконувати рекрутер, проектний партнер, щоб пройти непростий конкурс, щоб надихнути команду – в цілому, дати виступ, який підкаже вам. І знову є багато книг про те, як зробити різні інтерв'ю і говорити, але вони в основному одновимірні і показують світ очима фахівця в одній професії: рекрутер, HR, менеджер.

Донован відкриває всю перспективу того, як ви можете використовувати коротке мовлення для досягнення цілей, як за 18 хвилин ви можете переконувати аудиторію, залучати їх до ваших ідей і знайти однодумців. Вивчаючи цю книгу, ви будете керівником вищевказаних конкурентів, які навчились мистецтву письмових виступів на книжках, як «Як отримати інтерв’ю для роботи мрії». Великий бонус - посилання на найкращі презентації TED. Як поспілкуватися!

Книги для особистого розвиткуУ віці 30 років ви розумієте, що за зовнішніми атрибутами успіху, нещасливих людей часто приховують. Це саме те, що Clayton Christensen відкрився на зустрічі випускників Гарвардської бізнес-школи. У них є успішні компанії, але збої в інших сферах. Тому не використовувати відомі теорії управління для побудови життєвої стратегії, а не просто компанії?

Це не книга для топ-менеджерів. Для всіх, хто хоче довгоочікуваних цілей не перетворитися в розчарування, стосунки щасливі, і успіх був радісним, не катуванням. Історії та приклади Christensen зібрані в своїй книзі дозволяють нам виглядати в ситуаціях звичайних вибірок, які ми зіткнулися з різними перспективами і бачити, як наші рішення визначають наше майбутнє.

Джек Канфілд, Лес Гейтт, Марк Віктор Гансен, Кайл життя. Якщо «Фінансова стратегія життя» є книгою для розробки правих переконань, «Чого життя» розвиває правильні навички, починаючи від цілей-навиків до повсякденних корисних звичок. Ймовірно, це буде право назвати його навчальною програмою. Система представлена в книзі охоплює всі ключові теми особистісного розвитку: пошук вашого бізнесу в житті, формування бачення, налаштування та досягнення цілей, фізичного здоров’я та духовного розвитку, розвиток фінансової дисципліни. Ви можете зробити щось для себе.

Після цієї книги стає зрозуміло, що майбутнє не визначено нашими цілями та можливостями, але простими щоденними звичаями. Не принесуть негайні винагороди і ефекти, але вплине на ваше майбутнє.

Павич провокує, і провокація завжди викликає реакцію: думаю, сперечатися, спробувати. Ця книга хороша, тому що з першого розділу ви хочете діяти, автор не залишає іншого вибору. П'ятий півень короткий, парадоксичний і дія-фокусований. Він вніс моду 30-денних експериментів, і намагаючись зробити щось на місяць не так страшним, правим?

Стів Павліна не пропонує ще один ловий метод особистісного розвитку, він показує основні принципи саморозвитку (тут, любов, сила, єдність, авторитет, мужність і інтелект) і дає дуже цікаві приклади того, як ці принципи можна використовувати в побудові власної, індивідуальної системи розвитку.

Ron McMillan, Al Switzler, Джозеф Гренні та Керрі Патерсон, диффікулт Діалоги. Що сказати, коли ставки високі Ця книга навчає діалогу. Не переговори, коли потрібно натиснути на протилежну сторону, не виступаючи на презентації, але діалог, коли потрібно розуміти інші, щоб ви зрозуміли і погоджуєтесь. Нехай люди можуть це зробити. Але це дуже важливо. Чотири автори представляють собою чотири різні напрямки і показують, як ви можете мати розмову з босами про виплату, з сердитися "друга половина", або з вашими партнерами проекту, які виходять з контролю. Уважно, автори показують, як працювати з собою, коли ви сердитися, рубати, пережити і т.д.; і як працювати з іншими, як бути персуазивним, але не деструктивним, як правильно реагувати на складний співрозмовник. В кінці існує безліч корисних інструментів для практики.

Маршалл Goldsmith "Mojo." Як отримати його, як зберегти його і як його повернути, якщо ви втратили його. Це стан потоку, викривлення, це коли ви на купі. Ви можете попасти від нещасного випадку, а потім у вас є незабутня презентація або ви перебуваєте на вечірці. І ви можете дізнатися, щоб ввести його особливо, коли майбутні завдання не надихає / відлякування, то сміливість дуже необхідна. Це в основному книга про енергоменеджмент. Але якщо більшість цих книг важко для нетреного зчитувача читати, то Goldsmith, до речі, є одним з найвідоміших бізнес-тренерів, пишеться легко і чітко.

Mojo грає важливу роль в нашому виконанні щастя і сенсу, оскільки він досягає двох простих цілей: вам подобається те, що ви робите, і ви транслюєте, що любов зовні. Mojo - це позитивна енергія, яка виникає в нас і поширюється навколо нас. Привіт, люди, які знають, як це зробити, дуже цінуються іншими!

Автор: Elena Asanova

Джерело: znaki-v-puti.ru/2015/03/555-knig-dlya-sebya-dela-i-zhizni-kotorye-nu/