334
Як правильно доглядати за дитиною – 4 способи
«Чому діти відвертаться, коли я чую їх?» Я кажу дочку, вона смарт, і вона каже, "Ні, смартнер Ліза". Я сказав, що вона красива і вона каже, "Я жир." Я скажу, що вона чудова старша сестра і подарунок художника. І дочка відразу ляпас її молодшого брата і каже, що вона не може малювати. Іноді я думаю, що вона хоче довести мене неправильно.
Це ще гірше з диким сином. На практиці він кинув м'яч в кошик і нарешті потрапив. Я жив, "Я!" Великий Ви справжній баскетболіст! Він кинув м'яч і зліва. Я не отримую. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. й
Чому деякі похвали тільки гірше
Багато батьків стикаються з цією проблемою. Як правило, негативна реакція дитини на похвалу виникає, коли людина отримує позитивну оцінку, а не їх дії. "Ви справжній баскетболіст!" або "Ви так добре!"
Також уникайте узагальнення слів, таких як «смарт», «красивий», «красивий». Їх використання не тільки робить вас фокусом на власних недоліках, але і відштовхує вас, щоб зупинити спробу. Якщо я вже красива, то немає необхідності спробувати і приймати ризики. Що, якщо наступний раз я не можу відповідати?
Що потрібно знати про дитину?
Як вам подобається? Правильна похвала дає впевненість, прагнення зберегти роботу. Якщо ми хочемо допомогти дітям вірити в себе, ми повинні забути такі слова як «добрий», «експерт», «фантастичний», «бест».
1,1 км Опишіть свої почуття та відчуйте задоволення? Опишіть, як ви відчуваєте: «Я бачив, що ви спробували вирішити проблему багато способів». Я люблю тебе.
Я! Яйця вдарив кошику. Що таке точний постріл! Я хотів, що ви це робили. й
«Я оцінив свою допомогу. Дякуємо за те, що ви залишаєте свій бізнес. Це задоволення.
«Я люблю цей живопис. Пташка виглядає як це живо!
"Що я пам'ятаю, що жарт, я не можу допомогти сміятися. й
Коли ви описуєте дитину, що ви бачите або відчуваєте, вона має практично магічний ефект на них. З вашими словами, ви не тільки підтверджуєте значення зусиль вашої дитини, але і даєте йому впевненість. Це мотивує його продовжити свої зусилля.
Після цієї правильної хвилі дитина почне думати: «Так, я не тренувався, поки не вдалося кинути м'яч в кошику...», «Що я малю, краще я...», «Я можу бути добрим», «Я можу жарт...»
Не помилуйся! Опишіть свої почуття і враження дитини. Таким чином, ви не тільки покажете йому, що ви дійсно любите результат, але ви також зможете консолідувати його впевненість у собі і свої здібності, а також культивувати почуття відповідальності.
2. Summarize і список того, що ви бачите трирічний хлопчик, який працює до вас і сміливо руки з картини. Блакитно-блакитні на невеликих зелених ніжках, тут і є плями менші, жовті. До тих пір, як ви оцінюєте, що це може бути, дитина чекає на вашу оцінку.
«Так, красиві, добре зроблено». Але дитина не очікує слів від тебе.
Ви також можете сказати: «Ще дивне». Хіппо? Хтось не схожий на це, давайте показати вам, як його пофарбувати. Але навіть це буде неправильно. Відчужний штамп замінить своє бачення дитини.
Що таке? Дитина все ще стояча і тривожно чекаю на вашу реакцію.
Візьміть картину і подивіться на неї акуратно, а потім, з погодженням в голосі, скажте, «Ви звернули щось велике і синє... Я бачу маленькі зелені ніжки... і жовті крапки. Ще є порожнім місцем...
До переліку деталей ви показуєте зацікавленість у них, а не оцінюючи роботу, яка хороша. Ви помітили, що дитина працювала важко, не як він зробив його. Як правило, цей підхід відразу встановлює правильний контакт – дитина, підбираючи слова дорослого, захоплено продовжує себе: «Це хіппо! Я хотів пофарбувати слон спочатку, але я не міг. Жовтий тут квіти. А потім буде ще одне дерево, тепер я буду малювати.
Ви відчуєте, як змінюється настрій дитини. Тепер дитина займається спілкуванням, він більше не піддається авторитетній думці і здатний оцінити свою роботу. На початку залежить оцінка. Але під час бесіди малюк отримав бажане затвердження і відчував справжній інтерес до своєї професії.
Ось приклади проведення підсумкової оцінки діяльності:
«Я знаю, що ти переповнився. Ваші пальці запам'ятовують весь шматок до останньої замітки. Я б сказав, що наполегливість. й
"Я помітив, що ви залишили останній шматок торта для сестри. Це буде! Я радий вас думав Марус. й
Ви промиваємо всі страви! Як чистити! Це відповідальність. й
Що робити, якщо нічого не може похвалитися? Це теж буває. Уявіть: вранці ви пізно для роботи, і ваша дочка ледь зв'язує її взуття. Або це пізно вночі, і ваш підліток сина ще не думав про прийом уроків.
Якщо батьки хочуть розповісти дітям, які вони думають.
Чому ви робите все так повільно? Скільки я можу отримати плаття!
«Якщо ви захотіли після школи, замість того, щоб грати до відеоігри, ви зробили свою роботу зараз!» Ви завжди залиште все в останню хвилину!
Не робити це: робити це мудро. Як говориться казка, «Подивитися до тих пір, поки ваші думки не будуть цензуровані і етичні». Зробіть глибоке дихання і намагайтеся дотримуватися наших порад: опишіть досягнення дитини в голосі. Відчуйте все, що він вже зробив:
«Так, ви вимитий, одягнені, все, що ви повинні зробити, це зв'язувати ваші бузки і – ви готові! й
«Подивитися разом... три математики завдання... yeah, непросто. Я бачив, що у класі. Якщо ви починаєте зараз, ви можете це зробити на півгодини. У вас буде питання – запитати, я допоможе вам.
Таким чином, ми відзначаємо прогрес, досягнутий (навіть, якщо це невелике), нейтралізуємо можливу конфліктну ситуацію, уникаємо взаємовідновлень і дотримуємося впевненості у собі дитини і прагнення продовжувати намагатися.
Якщо дитина є гіперчутливим? Деякі діти з'являються дуже сильно, коли вони роблять щось неправильно. Вони дуже чутливі до коментарів і власних помилок. Одна мама описала, як її трирічний син, коли попросила, випадково зливається сік з чашки на сорочку і на підлозі. Дитина почала кричати гістерично.
- Коля! – урочисто і спокійно сказав мати, – ви зробили відкриття!
Хлопець припинив кричу і дивився на її дивовижному. Мати продовжується в одному тону:
- Ви просто виявите, що коли ви стукли чашку, сік може сплести!
Після того, як мій бабуся прийшов до відвідування. Вона покладає її гаманець і окуляри на столі. Потім вона пам'ятала, що вона повинна взяти ліки. Я отримав за мій гаманець і скинув окуляри. У моєму серці мій бабуся сказав,
- Там!
Коля урочисто сказала:
Ви просто зробили відкриття!
до Що це таке? жінка дивилася.
до Якщо ви помістили окуляри на вашому мішку, то вони можуть пасти!
- Ну, naaado! - милуючись відповіли бабуся і поцілунав малюка. - Я пам'ятаю це!
Підсумок
Ми поділимося з вами базовими методиками похвали, які ви можете безпечно використовувати у своїй батьківській практиці. Прості правила:
1,1 км Опишіть свої почуття:
до Чи подобається твій малюнок?
- Я бачу, що ви працюєте!
2,2 км Summarize what you see:
до Чи подобається твій малюнок?
- Я бачу будинок, бур'яни, трубка, але що це?
3. У Опишіть все, що вже було зроблено:
- Я набридла з обробкою цієї картини.
- Ви вже пофарбували будинок, бур'яни, трубу, і залишилося всього трохи простору.
4. У Яй, відкриття!
- Я випадково зламав отвір в моєму малюнку... (три, фрустрація)
- Вася! Ви просто зробили відкриття, що якщо ви потерти вологий папір з серветкою, папір може зламатися. Видання
Джерело: mamsy.ru/blog/article/539?utm_source=fb&utm_medium=smm&utm_campaign=loyaltycontent&utm_content=profilepost%2Fmamsypink
Сепаратор: Як вирощувати теплолюбні рослини і плодові дерева в суворих кліматах
Як прикрасити дачну ділянку світлодіодними світильниками?