330
Чи вигідно вирощувати ягоди в нестандартному вигляді?
Інтернет вже давно став майданчиком для любителів садівників, де вони діляться секретами вирощування садових і фруктових і ягідних рослин. Іноді запропоновані поради, які видаються як інноваційні, викликають суперечки і незгоду серед садівників і садівників. Наприклад, вирощування плодових і ягідних рослин на шпалері і у штампованому вигляді. Я не розумію, чому люди, які використовують декоративні форми вирощування рослин для оформлення дачної ділянки, намагаються пояснити свої дії новими технологіями, говорять про збільшення врожайності.
Випробування будь-яких корисних властивостей з вашого інноваційного життя. Наприклад, вирощування ягідних культур у вигляді штампу, що значно здійснюється для декоративних цілей.
Пропонується вирощувати смородину, агрусу, інші ягідні рослини у штампованому вигляді і говорить про суттєві переваги, що складаються з у сприянні догляду за рослинами і збиранням, які нібито посилюються через різні винайдені фактори. А також з цим методом вирощування є кілька бур'янів, захворювань та інших неприємностей. Для початку тут необхідно уточнити, що штамп є дерево, а ягідна рослина зазвичай утворюється кущ з декількох гілок. І хоча одна з цих гілок, перетворена в дерево, подарує ілюсію підвищену врожайність за рахунок представлених «набухів», в цілому врожай ягід, отриманих з куща кілька разів більше, ніж з однієї гілки.
Ботанічні властивості і біологічні особливості рослин не дозволяють збирати всі ягоди на одній гілці в кількості більше, ніж очікувана природа, а тривалість плодоношення одна гілка обмежена 4-5 років. Традиційні технології вирощування рослин, адаптовані до різних кліматичних умов протягом тисяч років, що не має сенсу нехтувати. Різні технології можна використовувати в різних регіонах Сибіру. Поки в Новосибірську я розповіли співрозмовникам про способи вирощування фруктів і ягідних культур в Перебайкалії. А садівники з Новосибірськ не змогли зрозуміти, чому величезні трудові витрати необхідні для заглиблення плодових дерев, вирощених у вигляді хребта і бутонів в землі на зиму. А потім на весні, копати все назад вгору.
І ми повинні зробити це, тому що у нас є сухий район і сніг практично нестійкий, і це не достатньо для укриття рослин на зиму. І для збереження коренів рослини, і себе від заморожування, їх потрібно закопувати в грунт. А в тому ж Новосибірську бутони покривають снігом. Смородинне формування куща, наприклад, відбувається таким чином, що, в середньому, карантинний кущ має, наприклад, три гілки нульового порядку, три однорічні, три дворічні, три три три трирічні і три чотирирічні гілки. Якими є взаємозамінні залежно від їх стану. І в цьому випадку говорити про переваги вирощування чорної смородини у вигляді штампа, щоб збільшити врожайність нереально.
Я спробував в один раз, щоб уникнути трудових витрат у вирощуванні великої грейпфрутової смородини, яка похована на зиму, намагаючись виростити її на шпалері, але не вдалося. Родзинка зазвичай вирощується на скотчах, перекопуючи її навесні і підв'язуючи її до шнура або дроту простягається на кілках. Деякі любителі, восени вирізати старі малинові стебла, і викинути їх разом з шнуром, до якого вони пов'язані. Використовуючи ті ж технології, стрічковий метод, на трелісі, я хотів виростити смородини, яку я закопував на зиму, щоб не мусити з кущами, утворюючи їх і закриваючи їх щороку. Він розмножив свій стрічковий ряд смородини з литками, які він занурився в траншею, а навесні з цих виливок з'явився навіть ряд нульових смородних пагонів, радуючи око, але не даючи ніяких культур. Я зіткнувся з проблемою заміни, коли один кущ повинен мати два гілки, виготовивши плодоно-зварювальну гілку восени і залишивши запасну гілку. У той же час, якщо квітуча бордюрна гілка, підключена до транзистора, була в строгому вертикальному ряду, то в будь-якому напрямку росла друга заміна гілка, що робить мес в ягідному ряду, заплутаючи гілки, прив'язані до транзису.
Інновації в галузі вирощування ягідних культур, зокрема, вищезгаданий варіант з вирощуванням смородини на трюлі, не дав очікуваний ефект, і мені довелося повернутися до традиційного способу. Для того, щоб повернути всі смородини кущі на їх місце і сформувати їх відповідно до діючих вимог, закриваючи кущ навесні, виріжте зайві гілки і зимівляючи її на зиму. На дачній ділянці родичі у штампованій формі вирощують медоской формі, яка після поділу батьківського куща не хоче формувати власний кущ. Так вирощують три окремі дерева, але таке вирощування більш вимушене, ніж бажання інновацій. У вигляді штампа зазвичай вирощуються червоні смородини, які найбільш підходять для цього способу вирощування і не вимагають зайвого догляду.
Пригоди вирощувати у вигляді дерева таку культуру як агрусу, асоціюється більше з процесом збору врожаю, а не з деякими «розчинними» міркуваннями декору і стилю садівництва. Гороха є досить скрабом. І збирання з агрусу завжди пов'язана з отриманням подряпин варіюватися в глибині, коли пікір приносить його жертву «крови», збираючи ягоди, пробиваючи гострими гілочками. Не дивно, мабуть, гусячий варення відноситься до такої частини виробів ягідної обробки, які мають категорію «роял» варення. опублікований
Автор: Сергій Пузрев
Джерело: shkolazhizni.ru/archive/0/n-71651/