379
Алекс Гарланд: Це люди, які викручують речі; машини мають досить хороший рекорд треку в порівнянні з нами.
Олексій Гарланд має одну думку, коли мова йде про штучну розвідувальну революцію: зроби її. Усвідомляючи себе як новиністом (« Пляж») і сценаристом («28 Днів пізніше», «Дредд»), він вирішив спробувати себе як режисера з фільмом «Осінь машини», що проявляється на екранах і піднімає багато питань про штучний інтелект і етику.
технік (Oscar Isaac) таємно розвивається робот, названий Ава і просить одного з його співробітників (Domhull Gleeson), щоб оцінити свої здібності за допомогою тесту Турінг. Скандали, інтриги, розслідування, небезпеки – все як звичайні, але на відміну від тиснених андроїдів, які живуть за принципом «так, вбити», Ava розумний, навіть вид, і може бути набагато більш підходящим спадкоємцем цього світу, ніж людина, яка її створила.
«Осінь машини» - незвичайний фільм про штучний інтелект. Де починають вашу фосцинацію з мисленням комп'ютерів?
Я 44 і я вирощував розробку відео ігор і комп'ютерів. Коли я був 12 або 13 домашніх комп'ютерів, ваші батьки купили їх, сподіваючись, щоб дізнатися від них, але все, що ви були грати в відеоігри. Я зробив трохи програмування в Basic. Я зробив прості програми, такі як Привіт світ, що дав автомобіль почуття чутливості. Я пам'ятаю досить добре, що ви відчуваєте себе як автомобіль був живим - навіть якщо ви точно знали, що це не було.
Через рік я потрапив в довгий аргумент з другом шахти, яка була серйозною про неврологію. Він вважає, що комп'ютери ніколи не стануть інтелектуальними, і він має хороші наукові аргументи для цього. Але на інстинктивному рівні я просто не погоджуюсь з ним. Я почав читати багато про AI, розум і свідомість.
Ви працюєте над складними темами до того, що ця територія не є чимось новим для вас.
Навіть в "Біч" є теми теорії багатостороннього і такого плану. Я працював над фільмом Sunshine, який був про теплову смерть Всесвіту. І в той час були деякі науково цікаві теми, для того, що вона була бульщіткою - вона зробила стільки сенсу, як бородавка в Star Trek. Це розчарування. Я не говорю, що фільм погано - є речі, які я люблю про це - але щось не так. І коли я почав працювати над цією темою, я думав, що це почуття.
Що таке навчання в AI?
На що я можу зрозуміти. Частина це інтелекту, розуміння частини математики; коли вони співають, непристойні цегляні стіни форми для мене. Але що я можу прочитати і зрозуміти, є філософські ідеї, які їх об'єднують.
Зокрема, я прийшов у книгу Мюррея Шанахана, професора когнітивної робототехніки в Імперському коледжі, британської версії МІТ. Я хотів його аргумент, коли я прочитав книгу. Я хотів, щоб читати сценарій важко і переконатися, що він провів.
Що сталося?
Ми діяли переважно двічі. По-перше, вони створили інтелектуальну машину, і по-друге, вони придбали робототехніку вкрай високого рівня, що дозволило інтелектуальній машині мати обличчя, мати функції. Це майже невірно, і ви можете помітити, що це еквівалент приводу. Але це наукова фантастика, і хоча ми аргантні, я спробував бути дуже важкою.
Яка наукова фантастика про штучний інтелект ви зосереджувались під час малювання самостійно?
Ви можете припустити рівень грамотності аудиторії кіно, але не книгами. Люди можуть або не можуть читати Серце темряви, право? Але вони, ймовірно, бачили "Апокаліпсе зараз". Якщо ви працюєте на сценічному кінофільмі, який буде виглядати штучним інтелектом і роботами, ви можете бути впевнені, що люди знають щось про HAL і 2001. Ви навіть можете бути впевнені, що вони знають про бігуни бритви та репліканти. Таким чином, ви можете зацікавити літературу, адже це майже напевно буде.
І вони, ймовірно, візьмуть ваш фільм.
Тут може бути проблема. При проектуванні роботи я не хочу людей думати про інший фільм, коли він на екрані. Якщо вона золота, ви майже відразу думаєте про C-3PO, і жіночий образ не змінить. Ми не залишимося з іконописними роботами: з фільму Метрополіс, з відео Bjork, виготовленого Крісом Ченнінгем (Все Повне кохання).
Люди, здавалося б, хочуть порівняти "Одіння машини" до "Ши" - AIs відрізняються, але ви зраджуєте з темою створення "ефектної жінки".
У цій плівці є два абсолютно окремі ланцюги, оскільки я можу розповісти. Про AI і свідомість, другий про соціальні конструкції: чому б цей хлопець будував машину у формі дівчини в своїх тендіях, щоб показати цю машину молодим хлопцям для тестування?
Яким був дизайн Ава до загальної картини фільму?
Дуже дивний, але залишається абсолютно унікальним. Там може бути трохи мегаполісу Марія, але нічого більше. Дуже важливо. Це критично, тому що вона повинна виглядати красиво в особливому вигляді. Вона повинна виглядати дуже красиво і візуально ефектно.
Коли Натан пояснює, чому він зробив Ава, як вона, це свого роду хрипи.
Я, але це саме те, що нам потрібно. Ви повинні подумати, що це маленька крихка. Ви повинні відчувати себе, незручно. І ось чому вона повинна бути збережена.
Натан багато способів архетипала Кремнієва долина хлопець. Чи є свого персонажа звістка цих чуваків?
Це більше, коли альфа-чоловіча зустрічає не альфа-чоловічого. Я люблю суміш тих, хто неймовірно агресивний і бульбашковий, але говорить панібратно, так як якщо викладати щось до свого брата-дого, навіть якщо це щось поза його окупацією.
Ви повинні бути наступні останні AI і етичні дебати?
Це велике питання. Я думаю, що якщо ви говоримо багато про неінтелентні AIs — доповнені версії того, що ми вже маємо — це, що потрібно турбуватися про те, що потрібно враховувати. Не важко уявити штучний дрон, який є більш ефективним на полі бою, ніж безпілотні дрони і не страждаючи від PTSD, як люди. Ви буквально довіряли машину, щоб зробити рішення про життя людини і смерть. Етичні проблеми, пов'язані з ним, очевидні.
Але, як правило, кажучи, якщо ви створюєте нову свідомість у вигляді машини, це не те, що відрізняється від двох дорослих створює дитину, в мій погляд. У вас є проблема з новим автомобільом, який розумний, ніж його батьки, але знову, ми дізналися трохи про це. Ви можете мати два батьки, які створюють Ейнштейн та інші два, які створюють Сталін.
Так ви не хвилюєтеся про Skynet.
Я вітав його. Люди збираються вмирати на цій планеті. Це може бути пов'язано з екологічною катастрофою або змінами в сонячній системі або сонцем. Але коли це сталося, ми не змогли проїхати через гель для іншої галактики і знайти стару планету. Це просто не буде. У нас є тільки AI. Це не проблема, це, навпаки, щось прагнути.
"Од автомобіля," Я відчуваю, що з цим розумом.
Я сподіваюся, що це ясно з фільму. Цей фільм був задуманий спеціально для підтримки ідей AI. Це люди, які викручують речі; машини мають досить хороший рекорд треку в порівнянні з нами.
Ви здавалися щасливими зірками, особливо Оскар Ісаак і Домнел Глісон.
Як вони в Star Wars?
Я.
Коли я почав вилити з машини, єдине, що я знав 100 відсотків, було те, що це не варто тягнути зірки фільмів. Вони можуть мити весь бізнес з легкістю. Ми просто повинні знайти хороших акторів. Ми не можемо зрозуміти, хто буде добре, але ми взяли їх, тому що були інші люди, які бажали їх. опублікований
Джерело: hi-news.ru