264
Другий стакан чаю або погляду на старому пристосуванні з нового кута
Нездатність багатьох людей з пристрастю до “перетворення особистості” полягає в тому, що для того, щоб “перетворити” людину, вони намагаються відмовитися від цієї людини. Не було 20-30-40 років минулого життя, необхідно забути все, як страшна мрія, а потім нова, чиста свідомість припаде на нові, красиві знання. Я часто цитую цей примарний мис, який вже почав подразнити мене. Про нас
Зен-професор прибув до знебарвленого монка, щоб пояснити, що Зен був. «Покажіть мені, дорогі, про суть Зена», - просив професор. «Все право», – сказав мон, «але п’є чай вперше». У монах приніс чашки, кладуть і почали залити чай для професора. Чашка заповнюється хабаром, але ченці зберігають заливку. Чай вже над краєм. «Що ж ви залите,» закріпили професора, «мій чашка повна!» «Ваша чашка повністю», - підтвердила монах, «як я можу пояснити вам суть Зені? й
Не дивно, що ця пристрасть любиться різними гурусами. Приблизний хороший, якщо він звертається увагу на необхідність критичного свого останнього досвіду, але коли він починає називати для повного самовизначення, для забезпечення шляху життя, це прямий шлях до стиглості і екстремального, доходячи до абсурду, кридулії (що таке гуру і всілякі вчителі «правого життя» необхідно). Ось як я розгорнувся.
«Професор, шукаючи чай, що тече з чаші, вивів ще одну чашку і поклав її поруч з ним. "Залийте його, пн!" «У нас є тільки одна головка!» витерла монаху в розмаїті, так як званий патрон. «У мене є одна головка і я можу пити з різних чашок з цією головою?» Тут ви залилите мене зеленим чайом, і я в моєму термальному колі чорний завар.
Не перекреслити минуле життя і особистість, щоб не заплітати чашку, але розширити межі вашого досвіду, включати нові стратегії, нові враження (забудь нові чашки). В іншому випадку ми ризикуємо неодноразово залишатися людьми з єдиною стратегією поведінки, весь час перебування в майже нестійкому стані (це «чистий шифер!»), з утрудненням майстерності нових речей, не маючи підтримки в минулому. І перетворюються на застрахованих людей. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. йЦе нагода, що Зен монах від Причі не хочу залишити до професора.Опубліковано: Ілля Латипов
Джерело: tumbalele.livejournal.com/tag/ %D0%B0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD1%81%D0%BD0%BD0%BD0%BD%D0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%B2%D0%BYBYB8D1%BD1%BD1%BD1BD1BD1BD18BD1BD1BD1BD1BD1BD1BD1BD1BD1BD1BD1BD1BD1BD1BD1BD1BD1BD1BD1BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%BD0%B%D%D0%B