298
Триптих-Second Habit, які змінять життя
Ця порада не була навіть народжена в нашій епоху цифрового зайвого і загального розпаду. У XIX столітті його підліток онука, яка зараз в п'ятий декаді.
Сьогодні цей чоловік - сірий кардинал ділового світу, один з найцікавіших людей, які я коли-небудь зустрівся. Він допоміг розробити пристрої, які зараз продаються під відомими брендами. Сьогодні він працює тільки тоді, коли він відчуває, що він пропонує інші. Він занурюється в спостереження за цінними запасами, загрожуючи виникнення корпоративних криз. Іноді, коли він зацікавив, він пише виступи для CEOів найбільших світових компаній та політиків, його слова, які судять шістьма фігурами. Він добре читає багато і пише. Ножі. Але тільки для задоволення: в кінці він знімає їх. Побачає, що жодна точка публікується і не шукає публічності в цілому. Серед своїх друзів найбільш впливові люди на планету – від бізнесменів та політиків до акторів та інших митців. Але якщо ви google його ім'я і ви тільки знайдете кілька рядків.
Я вперше зустрів його над каву в своєму будинку під час обговорення стратегії політичної неприбуткової організації в Африці. На столі була нагріта дискусія. Власник будинку, роблячи каву, сказав майже нічого. Але з декількох випадків він приєднався до розмови, його коротке питання або зауважити, варіфіковано точно те, що було дійсно важливо, чистка стороні зайвих перешкод, які захоплювали обговорення. Це була справжня майстерність, як перегляд диригента Лондонського філармонічного оркестру, що сформує маленько-таунний студентський оркестр.
Так, коли він поділився мною кращими порадами, які я коли-небудь отримав, я був на борту.
Якщо ви можете зробити лише одне, зробити це.
Він був хлопчиком і був просто до школи. Його дід, говорячи з онуком, сказав наступне:
Після кожної лекції, зустрічі або будь-якого іншого важливого досвіду, зробіть тридцять секунд, не менше — і напишіть найважливіші моменти. Якщо ви завжди робите це, - сказав він дід, "це один, без будь-яких повторень, допоможе вам запам'ятати і засвоювати все.
Порада Гранпа не була відведена. Наш герой використовував його у всіх його справах і прагнень, і він все одно мав достатньо часу, щоб відчути життя найсвіжіших. Він пізніше поділився цими порадами з синами, які також досягали успіху.
Я спробував цей метод протягом декількох місяців. І ось що я знайшов:
Це не резюме. Я не думаю, що якщо ви берете ноти під час зустрічі, вам потрібно тридцять секунд. Цей досвід повністю відрізняється від звичайних нот, які ви робите, щоб зберегти важливі точки на увазі. Скоріше, це переклад, налаштування пріоритетів та рішень.
Це важко. Вирішуючи, що є дуже важко. Це дуже легко сказати себе, що ви запам'ятовували все, щоб знайти прикус, щоб уникнути цього короткого спринту мозку, сортування стометра для вашого мозку.
Деталі пастки. Ми часто думаємо, що ми пам'ятаємо все. І це важко для нас, щоб вижити додаткові деталі, щоб визначити елементи, які дійсно важливо. Шлях до досконалості через мистецтво видалення зайвих.
Ви повинні діяти швидко. У парі годин ви зможете запам'ятати факти, але пропустити нюанси. Без них ви можете зробити помилку, яка дійсно важлива. Це може бути тон голосу твого співрозмовника, або на перший погляд, просте припущення, що запалить іскра у вас, або тінь чужої ідеї, яка вплинула на ваші думки.
Ви навчитеся слухати краще і запитати питання краще. Після того, як ви навчили себе до тридцятисекундного правила, ви зможете краще зосередитися на темі розмови або обговорення. Так можна вивести чистий мелодія в какофонії звуків. Як ви починаєте слухати з великою увагою, ви запитуєте правильні питання, які дійсно призводять до правих відповідей, роблячи ваш тридцять-секундний огляд ще більш корисним.
Ви зможете допомогти іншим. Оскільки тридцять-секундна узагальнення допоможе вам отримати гість, ви можете побачити, що важливо для інших людей. Це правило допоможе вам зрозуміти точку зору вашого супротивника і вирівняти ваші інтереси. Це не дивно мене: коли я інтерв'ю різних благодійних людей, я був вражений, що багато з них були несвідомо, використовуючи тридцять-другу техніку огляду, щоб зосередитися на тому, як зробити свою допомогу більш ефективним.
З досвідом стає легкою. Кожного разу це стає трохи простіше для того, щоб ізолювати головне, ви знайдете його більш корисною і навіть починаєте насолоджуватися процесом збирання зернових зрубу.
Робін Скотт, громадський підприємець і письменник
Джерело: interesno.co/myself/9987f46a01d0
жива вода доступна всім
НаталРμР»РμлалалалалалалалалРμРNoталРμР»РμР»РμР»РμР»РμР»РμР»РμР»РμллРμллРμР»РμР»РμР»РμР»РμР»РμллРμллРμллРμллРμллллллллллллРμлллллллллллллллллллРμРμРμРμлллРμРμлллллллллллРμлл