й Анна Радченко Про сини матері ми успішно говорили, тепер давайте прогулятися по дочках матері. Небагато написано про це явище - чи у чоловіків немає звички скаржитися і просто мовчазно залишити, або тому що інші стереотипи та інші значення грають в материнських відносинах. Якщо ви сказали жінці, що син мама, вона, швидше за все, відступає. А якщо ви зателефонуєте дочку матері, вона буде прийнята як комплімент. Цікаво, що це не так? І все, що за замовчуванням, передбачається, що чоловік повинен бути незалежним, і жінка повинна бути відповідальною і підлеглою. І навіть Біблії, якось обходить цю точку: якщо чоловіки даються певними інструкціями, щоб залишити своїх батьків і чіплятися до своєї дружини, то жінки не отримують такого рецепта – виявляється, що вони якось не повинні відірватися від батьківського гнізда.
Всім відомо про дві господині на одній кухні і два ведмеді в одному дені. Для жінок, які збираються разом, і в свідомості кожної дівчини є God-given вектор: створити власну сім'ю, мати власні діти, отримати власну кухню і повісити ваші штори на вікнах. Але будь-яка спроба здобути незалежність – і у спинці лякає відчай матері: «Без мене?» Я не даю !!! ?
Дочка матері, як у випадку синів матері, підняті нещасливими жінками в родинному житті. Більш того, в деяких сім'ях формуються цілі династії мамонтових дочок, кожен з яких піднятує свою дочку. А так само, як і у випадку чоловіків, дочка матері визначається залежність від матері. Метод освіти є прямим. Будь-який вираз власної думки дочки одразу пригнічує, бо «Мати краще, і ви ще не маєте досвіду». Дочка почне цю фразу у віці від 10, 20, 40, і якщо мама живе, то в 60 років. Моя дочка не має достатньо досвіду, незалежно від віку.
Дочка матері в горах різних страхів. Один з способів позбутися від страхів, щоб мати загальний контроль над усім, що ви можете контролювати. Якщо я контролюю, то все буде як мені потрібно. З дня народження своїх дочок ці мами погані до фобій: в місяць вони бояться, що дочка не буде занурюватися діаперами, на 5 років - незалежно від того, як вона була вкрадена, в 15 - незалежно від того, як вона була ріпакована, на 20 - незалежно від того, як вона обдурила, на 30 - незалежно від того, як вона народила без чоловіка, на 40 - неважливо, як вона покинути, не залишила рідних стін ... Займіть щільний контроль кожного погляду, кожен думав. Я хочу все, щоб бути те, що мій мама хоче.
В одному з двох сценаріїв:
Якщо мама є розумною, ніжною і хитрощою жінкою, то вона підкорить дочку з відхиленням. У цей тандем буде ідеальною рожевою атмосферою, матір'ю і дочкою буде «найкращими друзями», не підливаючи воду, а не чоловіка, які не потрібні. Мати підняла супутника у святому спричині протистояння з «христими волохатими істотами» – чоловіки. Дочка, звичайно, одружена, як вона повинна, без цивільних шлюбів: телятина, лімузин і біла голубка, але тільки приховати дитину, і тільки «зростити якось себе».
Син-в-право, як правило, видається з сімейства після народження дитини. Мати не заперечує можливості особистісного зростання дочки, з її благословення, вона може навіть зробити кар'єру, але не знищить їх союз. Дочка зазвичай не відчувається пригніченою, щасливо слідує інструкціям матері, бджільнивши, що вони є пригніченою ниткою, яка призведе до її щастя.
Якщо мати занадто стверджує жінка, бульдозер в спідниці, пригнічує дочку ірделі, в стилі «фіш на столі», то патологічні складні відносини будуть розвиватися між нею і дочкою, суміш залежності і ненависті. Її дочка малоймовірно одружитися навіть за деякий час, тому що похилий мати охороняє її дочку з целом Церберуса. Мати заперечує будь-яку можливість особистісного зростання для своєї дочки, а в цих сім'ях дочки, якщо вони отримують вищу освіту, беруться до роботи в невиліченних роботах, тільки бути якомога простіше поруч з матір'ю, який до цього часу вже "серйозно хворий і потребує догляду".
Але в обох випадках є чітка тенденція: дочка мами може обожнювати або послухати її матері, але вона не може існувати без її принаймні деякого часу. Навіть якщо вона намагається залишити, можливо, піти в інше місто або навіть в іншу країну, вона все ще повернеться під її крилам матері. Це особливо проявляється в тих сім'ях, де мати і дочка мають непрості відносини: вони можуть поцікавити один одного (недбала - для втручання рук у приватне життя, а мати - за "розвиток"), вони можуть не підпорядковані скандали і навіть бореться, але дочка, як вірний собака, проведе своє життя на ногах матері, підкреслюючи всі незрівняні критики, приниження і образи.
Дочка Маменкіна – це жіноча жіноча жінка, яка кинулася всім чоловіком заради своєї мами, яка «подарувала їй стільки». Без особистого життя, без особистих інтересів, катання на зиму в парку, прем'єри в кіно - тому що «маму окремо». Ці жінки, як правило, за допомогою «багатого внутрішнього світу». Вони можуть мати глибокі знання квантової фізики, бути поціновувачами англійської поезії або французького живопису, але, алас, їх енциклопедичні знання залишаються незадовільними.
Але в цілому, є суттєва відмінність в самовідчутті залежних дочок і синів: якщо сини мами бачити себе, як оливи землі, то дочки мами почувають себе як службовець, який «зробиш все», і в першу чергу своєї матері. А тепер ми близько до дуже цікавого моменту: що відбудеться, якщо зустрінеться син матері та дочка матері? Які перспективи такого шлюбу?
Є перспективи такого шлюбу, і вони лежать в особливостях психіки партнерів. Якщо ви пам'ятаєте, тип дочки мами є жертвою і компліментом, тоді як тип сина мами є тиранним. Дочка Маменкіна живе з переконанням, що її багато послуг, син матері – що вони повинні служити йому. Таким чином, відносини в парі сина матері – дочка матері буде сформована за типом садо-масо, і цей тип відносин є одним з найбільш стійких (згадайте, що стабільний не означає щасливих).
Навіть з взаємним втручанням мати-завданням, таке шлюб може прослужити досить довго. Чоловік занурить в неспокійливості і приниження своєї дружини, а дружина буде самовільно відірвати молоток, змішувач, пилку і, найголовніше, її гідність, щоб закінчити підглядання чоловіком. У той же час, як і буде працювати над матір'ю, щоб скаржитися на складну долю. Такий шлюб перестає існувати в той момент, коли один з партнерів перестає грати до нього роль: або дружина більше не хоче витрачати на цю віллу, або чоловік раптом чудесно бере голову і починає виконувати свої обов'язки до сім'ї. У той же час, як шаблон перерву, другий стає незворотним, а з фразою «мамама була правою», подружжя проходять навколо своїх мам.
Як перестати бути дочкою матері? Той факт, що людина думала про це вже 50 відсотків перемоги, які не думають про це не потрібно намагатися. Тепер ви повинні мати відвагу до нового життя. Кращий варіант - отримати окреме житло, де, нарешті, почати жити, як ви думаєте, що це необхідно, де немає мами порад і змащування відвалів: «Я хочу, щоб ви добре!» Але, збиравшись на незалежне вояжіння, дочка матері повинна бути визначена, щоб вирізати всі троси одночасно.
Дещо вам доведеться побороти хістерію і переоцінку вашої матері. Якщо жінка серйозно має намір розпочати незалежне життя, то вона повинна робити це без паніки в душі ("Як буде моя мама вижити це?", без гавкового провини, але з установкою: "Я доросла незалежна людина. Я хочу жити, як я хочу. Комунікація з матір'ю повинна бути зменшена, хоча це важко зробити - по-перше, через звички, і по-друге, тому що мати буде викликати сімсот разів на день і вимагати рахунок для кожного дихання. Не можна відсмоктуватися від спекуляції здоров'я, провини, дочки. Найгірше, що може статися, якщо серце тремтить і непристойний вигляд з винним поглядом. Це безпечно сказати, що кожен такий повернення спровокує новий раунд диктатів: “Ді я тебе каже?” Де ти без вашої матері?
Ви навчитеся будувати відносини з матір'ю в новому вигляді. Так, боляче і болюче для матері, але лікування рідко приємне і наркоманія - це захворювання. І жінки можуть знадобитися бачити психолога. Головне - дотримуватися мети і пам'ятати про те, що людина забуває своє щастя. Так, коли дочка змінюється, мама змінюється з нею, нарешті усвідомлення того, що «дочка» виросла, і є багато інших цікавих речей в житті. Видання
Автор: Лілія Малахова
Джерело: www.matrony.ru/mamockina-docya/