Чому стоячи занадто багато, як шкідливість, як сидячи

Седентний спосіб життя впливає на здоров'я і зовнішній вигляд не найкращий спосіб, факт. Але останнім часом вчені знайшли, що стоячи дуже погано. Щоб зрозуміти цю ситуацію і зрозуміти, як жити, сидіти до початку. А потім читайте статтю автору фітнес-журналу Anna Maltby.

«Ви можете сказати, що я здорова людина. Але я маю одну з шкідливих звичок, що я не можу позбутися від. Я впевнений, що у вас є одна. І це те, що ми робимо прямо зараз, сидячи на протязі тривалого часу. Чому я думаю, що це шкідливе місце? Вчені довели, що малорухливий спосіб життя можна сміливо назвати вбивцем. І неважливо, що саме ви робите одночасно – працюючи, переглядаючи наступний епізод «Гама престолів» або поспілкуватися з подругами для чашки кави – все це значно підміняє Ваше здоров’я. Я буде більш специфічним. Дві години на добу, проведений на стільці, диван або в будь-якому місці ще підвищує ризик ожиріння (23%), рак (8-10%), цукровий діабет (20%), хвороба серця (15%) і ранньою смертю (13%).

«Справа людини не змінилася в останні кілька сотень років, що не так ми живемо», – Джеймс Левін, MD, автор Get Up! Отримати Що Ви можете зробити про це "Наші предки витрачали більшу частину дня на ноги і тільки сиділи протягом декількох годин. Тепер сидимо на 12-15 годин на добу. й

«Якщо перспектива отримання хворого з чимось дуже серйозним не переконує вас, то тут є ще кілька наслідків малорухливого способу життя: втома, атрофія м'язів, зниження рухливості в суглобах і, нарешті, прокидка алета», – говорить Джил Міллер, творець Йога Туна, що покращує поставу і знімає біль у спині. Але це просто так буває, що людина є істотою, чия звичаї не стояти весь день (чоловіки, я все ще в стільці, хоча я пишу про те, чому це погано). Якщо, читаючи все це, ви вже почали думати про те, як кинути роботу, яка змушує вас сидіти так багато, не поспішайте до висновків. Будь-який офіціант, який змушений витрачати багато годин на ноги, розповість вам, як така робота вичерпається, скільки болю вона викликає і зазвичай несприятливо впливає на здоров'я. «Якщо ви витрачаєте багато часу на ногах, ваша кровоносна система, ноги і назад мають дуже важке навантаження», - розповідає Алан Хейдж, Ph.D., завідувач лабораторії людських і ергономічних факторів в Кунельському університеті.

Так що якщо сидять багато і стоячи багато погано? Експерти радять використовувати пару стратегій, які будуть обговорюватися пізніше. Легко слідувати. Я спробував себе першим. Сісти менше, стояти більше.

Звичайно, спочатку потрібно знайти баланс. Якщо робота змушує вас витрачати багато часу на ноги (одноразово ви є педагогом, кур'єром, офіціантом, консультантом в магазині, будь-яким), спробуйте взяти перерви під час якого ви посидите. Це розслабить спину і ноги. Якщо ви є сидячим, отримайте кожну годину і пройдіть протягом 10 хвилин. За цей час ви можете легко взяти документи на інший відділ, залити воду, спілкуватися з колегами, зателефонувати батькам. Найголовніше, нехай не сидить щодня. Найпростіший спосіб зробити це, щоб встановити таймер на комп'ютер або телефон і записувати час. (Для комп'ютера можна заблокувати екран протягом декількох хвилин, тому не потрібно ігнорувати таймер.) "Шаленгер." І це чудово нормально. Нагадуємо мені, щоб пити воду. Я також маю на увазі, коли я перевіряю свій графік на завтра, читати новини або перевірити свою електронну пошту. Я збираю кожну можливість І цікаво, коли мої колеги побачили нові звички, вони сказали, що вони хочуть почати робити те ж саме.

Стійка і сидить прямо. Пост дуже важливий. Якщо ви почуєте спину, то вона починає боляче, і ваші легені не працюють над своїм повним. Ваше шия простягається. «Чи не захопили тебе, тим більше ваша головка нахиляється вперед. І це дуже напружено для хребта. Щоб бути точним, кожен сантиметр зміщення голови збільшує навантаження майже на 5 кг, говорить Miller. Ваша активність також вирішує багато проблем. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу! Спробуйте змінити стілець кожні 15 хвилин. Якщо ви стоячи, рухайтеся з стопи до стопи, прогуляйтеся.

Я не зможу сидіти на стільці. Але кожен раз я сидю до роботи, я знайшов собі кричу перед монітором, як знак питання. Тенісні кулі дуже корисні з цією проблемою. Я просто кладаю їх між спиною і спиною стільця. Вони приємно масажують спину, при цьому змушуючи вас тримати поставу.

Виберіть те, що ви дійсно хочете зробити. Звичайно, гаджети можуть мотивувати вас бути активними, але найчастіше вони досить тільки вперше - багато в першу чергу дуже люблять щось, але є можливість швидко "згорнути". Ви можете скористатися лише якщо вам подобається ходити, бігти, їздити на велосипеді. В іншому випадку це не працює. Я повинен визнати, за останні кілька місяців я міг би бігти на біговій доріжці або їздити на велосипеді без оплати за це, але я важко коли-небудь використовував його. Я просто захоплюю ці машини. Особисто я люблю стояти, розтягувати, перерву і пересуватися протягом дня.

Перемістити, навіть якщо ви їсти. У нас є сніданок, обід або вечеря. І ми можемо сидіти після їжі протягом декількох годин. За словами д. Левіна, це різко підвищує рівень глюкози крові. Але якщо ви приготуєте після їжі і прогуляєте протягом 15 хвилин, рівень глюкози занурюється. Я не знаю, чому, але знаю, як глюкоза є старінням в крові, змушує мене піднімати свої дупи після їжі. Після сніданку я відразу поїду на роботу, після обіду я поїде на прогулянку, після вечері я промив посуд, і не сидіти пізно ввечері, як і раніше, залишаючи брудні пластини вранці.

Грати спорт. Багато досліджень зарекомендували більше одного разу, коли спорт допомагає боротися з негативними наслідками малорухового способу життя. Однак не всі вправи однаково корисні. Наприклад, якщо ви тільки курсуєте, ви не зможете використовувати всі м'язи тіла. Просто поставте, підійдіть заняття мудро. Функціональна підготовка (кватки, вправи з вагами і т.д.) є кращим рішенням. «Якщо ви робите стоячі вправи, ви робите більшу частину роботи вашого тіла», - розповідає Адам Борштейн, окремий тренер Денвера та засновник Клубу «Народний фітнес-клуб». «Якщо ви робите кардіо, спробуйте поєднувати бігову доріжку з стрибками, причалом і веслами. Також не забудьте про йога. Це допомагає вам краще зрозуміти ваше тіло і змушує вас запам'ятати вашу поставу протягом всього дня. й

Я недавно почав робити хрест двічі на тиждень. Я йду до йога. Я не можу кардіо, але я все ще використовувати додаток Fitbit, який я намагаюся приймати принаймні 10 тисяч кроків на день. Тепер я не сидю стільки, скільки я звик, і мій тіло виглядає фантастично.

З повагою, Анна Мальтбі, опублікована

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: challenger.ru/sos/pochemu-mnogo-stoyat-tak-zhe-vredno-kak-sidet/