Метод Шерлок: Як розробити спостереження, зменшення та гнучкість

7767661

Огляд фільму: Sherlock Holmes і Dr. Watson

Найсвіжіші відповіді на питання про те, як стати Шерлоком: «Купити собі чорний пальто першим». Для використання термінології американського психолога, лауреата Нобелівського лауреата Данила Кагнемана, який опублікував книгу «Тожина повільно ... вирішується швидко» в 2011 році це реакція так званої «спасного мислення» – системи, яка відповідає за мимовільне визнання світу та каталогу інстинктивних відчуттів. «Рапідне мислення» відповідає обставинам, що миттєво і дуже прямо, часто викликаючи нас, щоб зробити ірраціональні рішення.

Але думати, як Sherlock Holmes, ви повинні використовувати різні системи, повільна система. Вона, згідно з Кахнеманом, несе відповідальність за свідоме та свідоме формування думок, рішень, висновків та оцінок. Як і будь-яка функція мозку людини, повільне мислення може бути розширена і розроблена.

Як і в спорті, підготовка повинна починатися з легких вправ в невеликій кількості, поступово пересуватися в більш складний і тривалий термін. Для початку можна запозичувати з друзів кілька навчальних посібників з різних дисциплін: математика, фізика, хімія та інші дисципліни, які передбачають розв’язання проблем. Це допоможе не тільки навчати систему повільного мислення (після того, як він використовується в процесі інтелектуальної діяльності), а й розширити свої горизонти, відновлювати знання, втрачені з шкільного виховання та висвітлення цікавих наукових напрямків для вивчення.

Атласність є ще однією якістю, яка вимагає майбутнього майстра з видалення. Щоб вирощувати його самостійно, потрібно знайти ділянки, які дійсно хвилюють виразність. Що саме вони будуть, і великими, неважливо: емоційна відповідь завжди підштовхує людину до глибокого вивчення суб'єкта, змушує його постійно збільшувати кількість знань, і з ним довжина межи контакту з невідомою, існування якого незмінно підкаже розум на нові пошуки.

Коли розум підготовлений і насичений різними корисними даними, можна приступати до вправ для розвитку логічного мислення: дедуктивний і індуктивний. Після того, як характер Conan Doyle використовується як методи, які, alas, показано в серії BBC Sherlock дещо слабкий, ніж у книгах Артура Conan-Doyle.

Зниження – це метод, в якому специфіка логічно виводиться з загального: «Всі метали проводять струм. Золота - метал. Таке золото веде струм. Я Мусковіт і пам'ятаю, що сніг впав кожну зиму. Ми завжди сніги в Москві взимку. Шерлок Холмс, огляд злочинної сцени або оцінювання інших, часто пішли від приватної до загального і навпаки, вільно рухаючись в обох логічних напрямках: «Джон має військове випрямлення, засмаги на руках тільки до рукавів, психосоматичних ламелей, потім він був у війні. Де раніше були військові операції? В Афганістані. Так війна в Афганістані. й

Його основні висновки, однак, були дедуктивні і прийшли в розум великого детектива, коли він був торментувати його скрипку або мислення під час куріння труби. У цих моментах Шерлок Холмс перетворився на свої феноменальні знання історії та судової експертизи та класифікував справу на основі «сімейного дерева злочинів». Він приписав йому місце в групі: «Зроблено через спадкування», «Зроблено з ревнощів», «Після заповіту» і т.д. Подарував мотив, і мотив дав підозру. Це була суть дедуктивного способу Sherlock Holmes. Індукція дав йому харчування для думки, в той час як дедукція дав йому відповідь.

Є багато вправ для тренування логічних мислення. Наприклад, «концепції в порядку», в рамках якого необхідно влаштувати кілька слів з особливо до загального значення або навпаки. Шахи або покер також можуть бути корисними. Крім того, важливо навчитися уникати логічних помилок в судах, вивчення їх, наприклад, в книзі Авенір Уемова «Логічні помилки». Запобігти нам від мислення правильно. й

Щоб дізнатися подробиці, правильно інтерпретувати їх і не відволікатися під час спостереження і аналізу, вам знадобиться вправи на розвиток добровільної і мимовільної уваги, а також гнучкість навчання мислення.

Мимовільна увага – це система реакції на стимули, різновид «стороннього бачення» з точки зору сприйняття реальності. Щоб розробити його, можна зробити це правило, щоб спостерігати знайомі предмети і місця з відсутністю освітлення і різним звуковим фоном (в природних умовах, при приємній музиці і суворих неприємних звуках), а також дізнатися деталі, які привертають увагу при переході від одного виду діяльності до іншого. Це дозволяє вирощувати чутливість до коливань реальності і дізнатися не пропустити цікаві деталі, які можуть бути запорукою ситуації або характером людини.

До уваги, або, просто, концентрація, також грає величезну роль у розвитку здатності мислення чітко. В середньому, за рахунок міцних зусиль, людина може зайняти увагу на об'єкті всього за 20 хвилин. Для збільшення цього показника підходять тренування з так званою «Розвагою столу» і його аналогами. Кожен такий стіл є структурою з випадковим чином розташованим і різним чином зображеним числом від 1 до 35 або від 1 до 90. Завдання полягає в тому, щоб знайти всі цифри шляхом збільшення або зменшення, витрачаючи найменшу кількість часу.

Ви також можете навчити увагу деталях, зробивши звичку дивних людей: на роботі, на вулиці, на соцмережах. У цьому випадку важливо оцінити людину з різних кутів, надати кілька варіантів відповіді на питання про те, яка професія, яку він може займатися, що його сімейний статус, характер і звички. Це дозволить вам розвивати гнучкість мислення і зупинити зміст, що відповідає одній відповіді, яка може бути некоректним з більшим ступенем ймовірності.

Однак головний секрет діаболічного спостереження, здається, не в кількості тренувань, але при наявності сильного інтересу. У зв'язку з підвищенням емоційного значення предмета дослідження і появою достатнього досвіду роботи для автоматизації дій, людина має так звану післяплатну увагу, фокус якого не може ослабнути протягом годин. Це була післяплатна увага, яка дозволила Шерлок Холмса вирішувати злочини. Допомагає науковцям знайти кращі рецептури та ін. Крім того, наявність післяплатної уваги ще приємна: вона знімає психіку, так як мозок перестає витрачати енергію на підтримання фокусу і може кинути сили для вирішення завдань.

Марія Коннікова, автор Outstanding Mind. Думка, як Sherlock Holmes

Шерлок Холмс не тільки повільно думають, він розуміє необхідність окремого об'єктивного мислення. Коли ви бачите людину, ви неминуче мають асоціації з ними, і ви швидко вирішуєте, чи є вони добре або погано. Вправа Шерлок буде використовуватися для боротьби з цим, щоб запитати, "Що мій суб'єктивна оцінка того, що я думаю і відчувати?" Я дам це на мій подарунок. й

Крім того, якщо ми хочемо оцінити навколишню реальність більш об'єктивно, необхідно зрозуміти, чому ми зробили це або таке судочинство, і перевірити себе, знаходячись від людини, його знайомства або в Інтернеті, чи ми були правими або ні. Це не завжди можливо, тому ви можете використовувати відеокурси, розміщені на сайті для навчання. У своїй рамках ви можете спостерігати учасників спеціальних сцен, оцінити, чи вони лежать чи ні, а потім дізнатися правильну відповідь.

Лікарі та юристи використовують навички логічного мислення та звички, орієнтовані на весь час, але такі здібності корисні в будь-якій професії. Навіть для письменників, важливо розуміти людей і вміти зосередитися на роботі без постійного перевірки електронної пошти або соціальних медіа. Наприклад, коли я працював над Розумом Outstanding, я зрозумів, що я не мав звички зберегти мій фокус. Я спробував змусити себе не відволікатися від Інтернету, але це було неймовірно важко. Так я встановив Freedom на своєму комп'ютері, який блокує глобальну мережу за вказаний час, від двох хвилин до восьми годин. Допомогло мені багато. Ми можемо згадати, що Шерлок Холмс також навмисно створив умови для думаного процесу: він грав скрипку, копчену трубу, і навіть експлуатував доктор Ватсон, щоб він не заважав.

Але що робити, якщо ми не можемо Conan-Doyle може допомогти відповісти на це питання. Багато людей кажуть, що Шерлок Холмс був холодним, але це не вірно: він має всі однакові емоції, як і будь-яка інша людина, але він знає, як поставити їх в сторону і сприймати ситуацію без суб'єктивної оцінки. Ця навичка повинна бути навчена спеціально. Для цього можна мати блокнот з двома або трьома стовпчиками: «Об’єктні спостереження», «Суб’єктивні оцінки», «Що може бути предметною оцінкою». Холмс зберіг все в своєму розумі, але нам потрібно взяти ноти перед тим, як вона стає звичкою.

Я думаю, що в сучасному світі розслідувань Шерлок Холмс, є менше через домінування технології. Замість того, щоб зрозуміти логічно, чи є підозра, ми намагаємося оцінити швидкість свого серця або проаналізувати мозок. Проте, на мій погляд, ми знаємо занадто мало про мозок, щоб повністю реагувати на існуючі технології для аналізу його реакцій. Видання

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: теоріяandpractice.ru