Порада Warren Buffett

Фінансовий інвестор Warren Buffett зустрівся з студентами програми МВА бізнес-школи Richard Ivey та дала їм деякі життєві поради. Ось вони:

Ключ до успіху – емоційна стійкість. Вам не потрібен високий IQ для отримання багатих.

Інвестувати в себе, розвивати свої таланти і працювати на слабких сторонах. Інвестування в себе не завжди означає оплату за коледж. У мене є два ступені, але я не вішлю їх на стіні - Я не знаю, де вони є. Джон Меллор провів навчання: одна група студентів вирушила в університет, інший витрачений час на пляжі. Їх результати не відрізнялися. Вони завжди залежать від того, як студент працював над розробкою навичок.

Це більш важливо, ніж гроші. Знайти пристрасть. Ви точно знаєте, що це коли ви бачите його. Я не знаю однієї людини, яка дотримується своєї пристрасті і не є успішним і щасливим. Моє батько розповів мені, що дуже важливо мати внутрішню «весельну» і перевірити її в житті. Це допоможе вам зробити те, що дійсно приносить вам задоволення.

Подивитися на своїх однокласників. Виберіть один, який ви хотіли б "купити" - які якості вам подобається, і ви хотіли б "продати" - не звертайтесь до вас. Написати свої якості на шматку паперу. Ви побачите, що всі вони не з'являються на пологах, але були розроблені в період життя. Запишіться на те, що ви привернете до списку.

Якщо ви змогли взяти один автомобіль, який ви обрали? Але це буде ваш єдиний автомобіль для життя. Так ваше тіло. Подбайте про це, поставте в неї гарне паливо, лікуйте його добре – у вас є тільки одне тіло для життя.

Я дійсно вірю, що найважливіше рішення, яке ви можете зробити в житті, щоб вибрати хорошу дружину. Пам'ятайте, що ви пощастили народитися в Америці.

Виберіть роботу, яка відповідає вашим принципам. Ви не хочете адаптуватися до культури, що робить вас хворими. Вам необхідно знайти роботу, яка надихне вас ентузіазмом. Важко, коли мова йде про першу роботу в житті. Не робити це за гроші. Ви повинні працювати з людьми, які ви шукаєте. Ми живемо один раз. Уникайте роботи для людей, які підпадають під стільки тиску, що вони повинні адаптувати результати та придумати спеціальні стимули для покращення річного результату. Ви не бажаєте судити за результатами кожного кварталу.

Трохи про економіку:

США – це безпечне місце, що не є ЄС. Економіка США значно краща форма, ніж Європейський Союз, який зіткнувся з кризою ліквідності до кінця цього року. Звісно, рано чи пізно Європа побороть ці проблеми – люди та їхні бажання не пішли. У 10 до 20 років вони знову починають споживати.

Не сумнівайтесь, що долар втратить свої покупки. Найкращий спосіб захопити його падіння - взяти 30-річну іпотеку на 4% і купити будинок. Так ви ставите на падіння долара.

Дивитися компанії, які завжди будуть такими як Coca-Cola. Коли мова йде про більш серйозні інвестиції, зробіть їх, коли ви можете і якщо це гарна ідея. Якщо ви не бачите хороших інвестиційних можливостей.

По дорозі, як Bloomberg нещодавно повідомив, що інвестиції в фонд легендарного інвестора Berkshire Hathaway за період з квітня 2011 року по травень 2012 року принесли втрати 2,4%. Інвестиції в індекс S&P 500 троянд 2.8%. За третій рік поспіль компанія Buffett втратила індекс. Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: Slon.ru/money/sem_sovetov_baffeta_studentam-784888.xhtml