Профора. Що таке антидор?

Prosphora (Greek “offering”) - літургійний хліб, який використовується для скраплення евчарства і для зведення під час проскомедіа життя і мертвих.

Профоруси в Православній Церкві, на прикладі перших християн, випікають з листяного тіста, що складається з кращих пшеничного борошна, без будь-яких домішок, змішаних в чистому воді з додаванням солі, дріжджів залишають і святої води.

Профор складається з двох частин, які виготовляються з тіста окремо один від одного, а потім разом. На верхній частині є ущільнення, що зображує чотирикутний рівнокутний хрест з написами над перехрестя ІХ і XS (Jesus Christ), під перехрестя ІКА (Greek win) або (як виняток, за особливим дозволом) образ святого.

Прософор складається з двох частин, щоб пам'ятати два природи Ісуса Христа, божественного і людини.

Симеон С. С. Салоніки на злиті хліба сперечається наступним чином:
Вишуканий хліб хліб - це хліб, а якщо анімовані через квас і справді досконалі. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Він був втілений без зміни його природи, і з дієсловою і розумною душею він отримав людство; він був і ідеальним Богом, і він підніме всіх речей. У висушеному хлібі є три речовини, адже наша душа тричаста і на честь Трійці. Борошно і віддане позначення душі, вода визнає хрещення, а сіль визнає розум і викладання Слова, який сказав дискрипсам, «Ви сіль землі». Його допомога і допомога, особливо, що Він все об'єднаний з нашим характером.

Прософор його походження переходить в давні часи.

У Старому Завіті, було наказ про жертву хліба: «Нехай йому принесуть його відданий хліб як пропозицію, з мирною і вдячною жертвою». (Левітик 7, 13).
Походження двосторонньої профори також міститься в Старому Запові.

Симеон Салоніки: «Щоб мишей влаштували всередині скинії, а особливо арк і стіл, який утворився Незаймана, був названий Святою Володарями». У скинії також були пропозиції, які в їх двох композиціях визнають живий і небесний хліб, тобто два природа, божественний і людський.

Профор у давні часи називають жертвами хліба, вина, олії, воску для свічок, з якими прийшли перші християни до храму до літургії. З цих добровільних пропозицій, частина хліба і вина була відокремлена для урочистості Сакрамента евчариста, інша частина була з'їжена на братській їжі.

Ця пропозиція (у грецькому – профорі), або пожертвуванні, прийнята деаком; імена тих, хто приніс до складу спеціального переліку, які проголосували молитвою під час освячення подарунків. Від імені родичів та друзів загиблих, а імена загиблих, включених до спеціального списку, також привітали до молитви.

Згодом профора була названа тільки хлібом, що використовується для свята Літургії. Згодом вони почали спеціально випікати профору в храмі замість звичайного хліба, беручи гроші в якості пожертвування, крім звичайних пропозицій.

Профор можна отримати для свічок після літургії, подавши замітку «Про здоров'я» або «Про відпочинок» перед початком обслуговування. Назви, надані в примітках, прочитаються в вівтарі, і для кожного імені, знімається частинка з профори.

Prosphorus є святим місцем, і віруючих, щоб їсти його до їжі будь-якої їжі. Батьки повинні навчити своїх дітей лікувати профору з відродженням, харчувати її правильно і запобігати крихтам від падіння на підлогу.

Профор зберігають в холі куті біля іконок, в чистому посуді, не разом з іншими харчовими рецептами.

Пошкоджена профора повинна бути спалена (або прийнята до церкви).

Молитва для отримання профори і святої води

Господи мій Бог, може Ти святий і холі вода буде вашим подарунком для освітлення мого розуму, для зміцнення моєї духовної і благородної сили, для здоров'я моєї душі і тіла, для занурення моїх пристрастей і невідповідностей через нескінченну милосердя Щастя Чистої Матері і всіх Святих Святих. Амен.

Що таке антидор:

Наприкінці літургії антидор поширюється на богослужіння - дрібні частини профори, з яких на проскомедіа вийняти Святе баранину. Грецьке слово антидор походить від слова анти – “замість” і di oron – “гіфт”, тобто точний переклад цього слова – замість подарунка.

«Антидор», – розповідає Святий Симеон Салоніян, «Старий хліб, який був привезений в пропозицію, а середній в якому був виведений і використовувався для сакрального сервісу; цей хліб, як ущільнений скопією і отримав божественні слова, навчається замість страшних подарунків, тобто Мистерій, тим, хто не складав їх. й

Призначений для того, щоб забезпечити деяку консолідацію і освячення тим, хто не складав літургії. Замість Святих подарунків вони почали розподіляти ті хліби, які залишилися від безкровної жертви.

Перші докази дозування антидорових частинок тим, хто не взяв участь у святих Мистерій датується VII ст. і містяться в правилах IX кам'яної ради в Гаулі.

У Східній Церкві найстаріша згадка про антидору можна вважати свідченням «Розпланування на літургії» Германом Константинополя на списку XI ст. Далі слід вказувати на свідчення Валсамона (XII ст.) в 15-му відповідь на Патріарха Олександра Марка.

Згідно з Nomocanon, з недостатністю частинок профори для антидекору, з якого знімається сяйво баран, можна скористатися профорою на честь Пресвятої Богородиці за її приготування. Згідно з інструкцією освічених, антидор не навчається непідготовленим і тим, хто під ручкою.

Антидор повинен отримувати відроджено, складаючи руки хрестоподібної форми, прямо зліва, і поцілунаючи руку священика, що дає цей подарунок. Згідно з правилами Церкви, Антидорус повинен їсти в храмі, на порожньому шлунку і з відродженням, адже це хліб, хліб від вівтара Божої, частина пропозицій до вівтара Христа, з якого він отримує небесну асцинацію.
Конспірантура для профори з будь-якого захворювання :

« » » » » » » » » » » » » » » Для заспокійливості і загоєння може бути цей подарунок,
По словах Божественного князь може бути загоєний,
Вони зникнуть і зникнуть всі болі і біль.
Може цей подарунок служити для божественного загоєння,
Реліф і регенерація.
Ісус Христос:
Я правду, роду і життя.
В ім'я Отця і Сина і Святого Духа.
І тепер і назавжди.
Амен. "
Прочитати сім разів і їсти. Вони п'ють святої води. Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.verapravoslavnaya.ru/? Просфора-альф