UMTS в умовах поля та домашня антена на 2GHz

Інколи Я збираюся подорожувати по місту і залишитися там протягом декількох днів. Так, тут і, нарешті, перейде ближче до природи задуманий восени. Інтернет не те, що ви хочете, це просто необхідно для роботи. 3G покриття на віддалених ділянках нашого регіону поступово покращується, але це ще довгий шлях з Китаю. Вбудовані антени USB-"whistles" працюють категорично незадоволені. Тому я почав звичаї до «колгоспу».

Короткий огляд ситуації з 3G

Переважна більшість готових 3G пристроїв працюють тільки з їх вбудованою антеною і не мають можливості підключення зовнішньої антени. Ті, які мають таку, по-перше, вдень з вогнем ввечері, не можна знайти, а по-друге, це з'єднання в переважній більшості випадків ненадійна і має погані характеристики з точки зору слаблення сигналу / відбиття і отримання додаткового шуму. Назва порослі, прийнята в довідці на такі кабелі-трансмітери, дуже точно описує цю ситуацію.
Якість вбудованих антени прийнятна для міських середовищ, де BSKIs побили через крок. Для польових умов така умовно непряма суперкорочена антена не підходить.
Однак багато 3G модемів, навіть без видимого роз'єму для підключення зовнішньої антени, мають точку з'єднання антен на дошці, очевидно, для діагностики. Нерідко в цій точці пропалюється навіть роз'єм.
Без «хірургічного втручання», таким чином, не обійтися.

Хірургічне втручання в модемі 3G

Модем може бути будь-яким. Мій вибір впав на Huawei E1550, тому що це Старе, що сталося, щоб мене на копнік у задніх дверях тепер ви можете купити своїми руками за 100 рублів - зіпсувати не життєздатність. Детальніше про його модифікацію в Інтернеті за допомогою будь-якого популярного пошукового двигуна.
В цілому необхідно:

• видалити або вимкнути вбудовану антени
  • Знайти точку діагностичного з'єднання, якщо роз'єм вже пропалюється на ньому - видаліть (виходить добре з феном)
  • припашний шматочок відповідного коаксіального кабелю до нього, не забуваючи, що він ще є мікрохвильовою піччю (розрахований двома точками на обох сторонах центральної вени, конфігурація контактів на дошці це передбачено).
Так як штифти точки з'єднання так близько, популярний кабель, як RK-50 або RG-58, безумовно, не вийде. Я особисто трохи шматок цього кабелю з брухтованого ноутбука, який підключений до антени Wi-Fi. Його діаметр не перевищує 2 мм, що відмінно підходить для таких маніпуляцій з модемом.

Ось що я отримав (фото на фоні відбиття антени описано нижче):

148025

На додаток до всього іншого, модем був «заданий», щоб він міг перевірити різні оператори.

Чому антена Харченко? Dipole або GP трохи слабкий тут. Хвиляний канал і логперіод, крім складності ручної роботи на таких частотах і, в результаті, «фрагмальність», мають дуже вузьке основне локони спрямованої діаграми. У польових умовах дуже важко точно «анім» на базовій станції (БС) і надійно зафіксувати таку антену.
Зігзаг антени Харченко – це час намагатися. Його основна ложка діаграми досить велика не страждати дуже багато з мішеней BS, в той час як антена досить проста для виробництва і має порівняно гарну швидкість отримання (6.9dB).

Антена Харченко модифікація антени досить широкосмуговий, але при цьому частотні групи передач "з МТ до BS" (1885.2025 МГц) і "з BS до МТ" (2110.2200 МГц) в стандарті UMTS досить далеко. Як я згадував в коментарях до попередньої статті, BS майже завжди має достатню потужність до «відштовху» до мобільного терміналу, але мобільне термінал (МТ) потужність недостатньо (особливо USB «вішалка»). Звичайно, ви можете зробити антену, яка працює оптимально в групі частот передачі "з МТ до BS", і бути змістом з середньою фуршецією, але я хотів вичавити максимум з цієї технології.
Я дізнався, що антена Харченко може бути виконана ще більш широкосмуговим шляхом перетворення на кілька вібрацій антени паралельно в тій же площині в точці живлення. Однак розраховані розміри цих вібраторів для груп частот UMTS у складі «короткий руки» відрізняються менше половини міліметра при необхідному діаметрі провідника 0,8-0.9 мм. Таким чином, не вдалося поширити «короткий плечі», зберігаючи площину вібратора.
Я не збираюся зробити це правилами і побачити, що відбувається. Звідси деякі недбалості при виготовленні перших версій антени: Я просто не вірю, що це буде "зняття".

Перший варіант вібратора, складеного на папері, виглядає так:

Для «малого» контуру центральна частота була обрана до 2145 МГц, для «великого» - 2010 МГц.

Переривник вирішив зробити доступний фольгований склотекстоліту з наступним рясним настоєм.

Будівництво контурів антенного вібратора повторилося на текстоліті:

Це спричинить сакрий жах для багатьох студентів:

Однак, я не працював скляним ріжучим виробом, тому я залишаю проміжні етапи:

В цілому, звичайно, ви можете зробити це принаймні відомим Edding 404 маркером, якщо у вас є knack, але з якоїсь причини я хотів, щоб це, в старомодному шляху, з теплою лампою запонлака.

Вперше спробував метод офорту мідь в розчині композиції «Кітрієва кислота + сіль столу + перекис водню». В першу чергу були труднощі, пов'язані з низькою якістю (демп) гідроперітом. Що було питання, я розумію, кидаючи в розчин пара таблеток з нової упаковки (модельки гидроперіту гомілки, розсипані, зернові - ні використання з них; таблетки кошер щільні, мають чіткі форми і не розсипаються в руках). Мідь очищається і дуже швидко, акуратний і надзвичайно дешевий.
Тепер я думав про те, куди покласти кілька кілограмів хлориду, колись купили «за запас».

р.

Оздоблений вібратор після подачі:

694280

Я пайка. Так, так, ніжки м'які піни. Я повторю: Я не вірю, що це займе і лівий номер для маневрів у вигляді регульованої відстані між вібратором і рефлектором.

Ось тут. Роз'єм USB клеєний двостороннім скотчем до рефлектора. Рефлектор вставляється в гніздо з половиною пластикової пляшки - настоятися без рук.

Результати випробувань тестової версії

Максимальні параметри були приємно: з стандартним антенним модемом більше 83% не показали.

Speedtest є неоднозначним, але це не здавалося б, є радіоканалом проблеми (тести повторилися багаторазово, кожен тестовий сервер мав власний "півніки"):

(поганий пінг)

(не дуже швидко, хороший пінг)

Усі права, місто. Ви можете зловити ніготь, так як вони колись сказали. Я вказував цю антену на підлозі і навіть забравши деякі лунки сигналу.

Тепер час виїхати з міста. Я в дерев'яному салоні з металевим дахом. Телефони зловити так погано, Інтернет - на швидкості GPRS. Я зловживаю найближчими BS.

Не здаватися щільним. Але Інтернет, і це UMTS (і це буде намагатися бути різними з такою і такою антеною!) Давайте спробуємо Speedtest ...

Що це? Майже мегабіт!

На цьому етапі я зрозумів, що антена в цій конфігурації працює. Ви можете приступати до захисту від механічних впливів, забруднень і вологи.

Спочатку я хотів поставити антену в спеціалізованій коробці для зовнішньої проводки. Тим не менш, мій друг шкода запропонував набагато простіше, дешевше і більш міцного рішення: мікрохвильова піч пластикова ємність. Дійсно, поліетилен більш міцний і, безумовно, прозорий до частот, які ми зацікавлені в. Крім того, такі контейнери доступні практично в будь-якому магазині обладнання, а коробки з ущільнювачами слід шукати для спеціалізованих.
Недолік такого рішення полягає в тому, що нам необхідно колективних ферм. Але це, як всім знає, не страшно мене.

Для того, щоб завершити будівництво, мені не потрібно повертатися до міста. Я знайшов майже все, що потрібно зібрати в місцевій сальпо, відпочинок (в тому числі інструмент) з мене:

Для початку я вставляв USB-кабель всередині контейнера (У мене було вирізати його і паяти її знову, щоб уникнути виготовлення величезного отвору):

Потім я кладаю паяльника і взяв один з моїх улюблених інструментів: клей «гарячий китайський атлас» клейовий пістолет. Ми ущільнюємо кабельний запис:

Виправлення антени всередині, крабові клеї краплі критичні місця так що нічого не заплутується при носінні:

Запобігаємо двох потворних пучків не дуже акуратних ніжок, щоб антена може бути розміщена на більш-менш плоскій поверхні:

Після того, як всі ці вправи, антена, звичайно, все ще працює, тому що нічого не змінилося в РФ частини, і USB - це "реальний номер без душу", який набагато простіше і спокійніше, щоб витягнути і re-seal. Наступним етапом буде спроба підняти його на горищну або мансту, де зараз повіска TV, але це п'ятниця вечір і я дуже лазити, щоб це зробити, особливо в цій погоди. Я краще включити його, заповнивши залишилися фотографії пристрою і закінчити цю статтю.

р.

(тільки нагадує деякі фірмові маршрутизатори)

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: habrahabr.ru/post/257357/