Лі Куан Я б: Як перетворити країну в одну з провідних світових

Лі Куан Я був першим прем'єр-міністром, потім старшим міністром, а потім міністром Сінгапуру. Під його керівництвом держава з третьої світової країни стала однією з найбільш розвинених. Він був міцним, цілеспрямованим політиком, який, однак, стверджує його методи дуже переконливо. З’ясуйте погляди і з’ясуйте, як досягти економічного дива в одній країні.

9 серпня 1965 р. Сінгапур звернувся з Федерації Малайзії та здобула незалежність. З новим статусом було багато проблем: відсутність ресурсів (навіть свіжу воду з Малайзійського міста Йогора), внутрішні конфлікти (на третину населення симпатізовано з комунікаціями), непристойні сусіди, різноманітне населення. З 3 червня 1959 року обіймав посаду прем'єр-міністра країни. Він мав блискучу кар'єру - перше навчання в Кембриджі, потім практикуючи право та участь у профспілках. У 1954 році був обраний генеральним секретарем Народної партії дій, яка 5 років пізніше стала ухвалою. Під його керівництвом країна з мільйонами жителів, площа 718.3 квадратних кілометрів і страшна корупція з околиці світу перетворилася в розвинену державу, другий у світі з точки зору економічної свободи і з ВВП в п'ять разів більше, ніж Росія.

Не варто корупції в конкурентній країні.На момент незалежності Сінгапур від корупційних злочинів недійсним. Лі Куан Я не сказав, що після того, як він був схожим на встановлене замовлення речей: люди відкриті допущені хабари, це був частиною їх життя. Він негайно прийняв дію: процедури прийняття рішень були спрощені, всі неоднозначності були вилучені з законів та конкретного покарання за кожного злочину. Скарги судді різко піднялися, досягаючи більш ніж одного мільйона доларів на рік у 1990-х роках. Створено незалежне антикорупційне тіло, яке досліджено навіть діяльність родичів самого Лі Куан Ю.Ю. За словами Лі Куан Ю, все це було необхідно, тому що в іншому випадку Сінгапур не стане конкурентною нацією.

Коли ми прийшли до влади, ми вирішили поставити кінець до нього, інакше ми не змогли пережити. Наші сусіди мають величезні ресурси – масло, газ, дерево, ріки та гідроелектричні електростанції. Ми просто невеликий острів. Як ми вижити? Ми повинні почати жити за різними принципами: ви хабарництво і я не, ваш економ неефективний, і наш навпаки. Головна Починаємо висаджувати три ваших друзів. Ви точно знаєте, чому Площа: 718.3 кв. км

Населення 1965 р.: 1 млн.
Населення в 2012 році: 5.3 млн.

ВВП за капіта в 1965 році: приблизно $ 500
ВВП за мита 2014: $ 78.8 тис. (для порівняння: ВВП США - $ 52.4 тис.; ВВП РФ - $14.7 тис.)

420 виконання з 1991 по 2004
140 місце в Індексі свобод Преса з 167 (Репортери без кордонів, 2005)

Не забудьте про освіту, адже без неї суспільство не буде розвиватися.

Лі Куан Я розумію, що не вдалося побудувати економічний стан на плечі тільки одного покоління. У 1960-70 р. було реформування системи освіти. Українська мова стала обов’язковою, у викладанні вищих навчальних закладів було проведено навчання. Уряд проводить великі суми з підготовки студентів Сінгапуру в кращих університетах світу.

Коли всі ці події відбувалися, я ще не розумію важливість талановитих людей, особливо підприємців, або того, що освічені, талановиті люди є дріжджами, що робить суспільство рости і трансформує його.

Сінгапур 1941 р.

Вам потрібні інвестиції.Сінгапур є дуже невеликою країною. На її території практично немає корисних ресурсів. Відповідно, для того, щоб вижити, країна повинна стати привабливою для інвесторів. Єдиний, простий і зрозумілий податок на доходи компаній з розрахунку 17% було введено, незалежно від того, чи була вона іноземна організація або ні. Існує повна або часткова система звільнення від оподаткування як для нових, так і для існуючих компаній. Для постійного проживання в Сінгапурі є інвестор і його сім'я. В результаті, за рахунок американських багатонаціональних корпорацій, фундамент високотехнологічної промисловості був закладений в Сінгапурі, а зараз країна є одним з лідерів в галузі електронного виробництва.

У звіті до уряду я скаржав: «Одіння і розмова одночасно під час обіду, не дозволяючи собі пити, щоб не втратити свій вік, досить складно, але це ціна, яку ми платимо, щоб отримати американські інвестиції. йКонтроль і суворі закони не так погано.Лі Куан Я зумів побудувати дуже добре структурований, жорсткий, але одночасно дуже ефективною системою. У Сінгапурі є один з найбільш суворих законів, що діють, з 420 виконанням для зловживання наркотиками між 1991 та 2004 року, одним з найвищих ставок у світі, з деякими злочинами, покараними палицями. Стан контролює життя своїх громадян, але в той же час має репутацію чесної системи, результати яких говорять самі: низькі ставки злочину, якісна охорона здоров'я, один з кращих систем освіти в світі. Для міждобрення у житті громадян, Сінгапур був названий «ненанною державою». Не звучайте занадто приємним, проте, сам Лі Куан Я не мав нічого проти такої етикетки.

Я часто звинуватив у зв’язку з конфіденційності громадян. Якщо я не зробив, що ми не досягали того, що ми досягали цього часу. І я кажу без натяку, що ми не робили такого економічного прогресу, не заважали в особистих справах. Хто ваш сусід, як ви живете, чому ви робите шум, як ви споїти і яку мову ви говорять – ми вирішуємо, що це право. Неважливо, що люди думають.

Сінгапур, Марина Bay Sands Готель, 2014

Нації повинні жити гармонійно в одній країні.Сінгапур є дуже багато-етнічною країною. Коричневе населення є лише невеликим відсотком, відпочинок є китайськими, індійськими, арабськими та іншими переселенцями. У 1960-х роках був представлений принцип гармонії, який стверджує, що всі народи повинні співіснувати без втручання між собою. У 2005 році інтернет-користувач був засуджений до місяця в ув'язненні з метою створення рикіста коментарів. Так, Лі Куан Я зумів не тільки зберігати фахівців своєї країни і забезпечити стабільну культурну взаємодію різних етнічних громад, а й залучити величезну кількість яскравих розумів з інших країн.

Не всі лідери поділяють свої погляди на негативні наслідки еміграції.

Коли я розповів Малайзійська прем'єр-міністр Tan Razak на початку 70-х років, що Малайзія страждала від абразивного зливу, втратив багато високоосвічених китайських і індіанців в Австралію і Нова Зеландія, він відповів: «Це не браїновий злив», але «бразиновий злив».

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: apparat.cc/world/lee-kwang-yun/