Мед з палуби. Юридична практика

Яка різниця між домашньою яєчкою та інкубатором? Свіже запарене молоко його корова або коза, які його засмачують на чистому і ароматному заливці луків, від чого виходить на ферму, навіть якщо обладнана новітніми технологіями? Морква і яблука з вашого саду і саду з тих, вирощених в колективному землеробстві? Те ж відрізняється і палубним медом з меду в животі, навіть з самим «пропаренням» режимом їх вмісту. І це не казка, а не плоди моєї уяви і уяви, але жива реальність, перевірена мною на практиці.

Перед мною дві баночки меду: один з палуби, інший з живих. Довгий рік, бджільництво і палуба стоялися 15 метрів, але вони є двома різними світами, два різних смаки, два різні аромати. Будь-який, хто спробував на конференції в Гелендикі, цей рік підтвердить.

Все почалося з палуби, але плавно протікає в живу, так як в вільній польоті тепер на великій честь. Поведінка не схожа на цей процес в будь-який спосіб запобігти його, таким чином або іншим втручанням в життя бджіл. Це не вигідно – сім’я збирає менше меду, хоча Буткевич, відомий російський бджоляр, підтвердить неефективність антивоєнних методів, активно використовуючи літаючі лебідки для створення великих сімей «медовиків». Ці сім'ї, в цілому, зібрані набагато більше меду, ніж навіть сильні сім'ї, які переважно намагаються зберегти сучасні бджоляри.

В цілому, після декількох спроб отримати лебідку, мені довелося піти на добре-тродденному шляху: купити бджолику, підняти сім'ю з неї і отримати ковтання від нього - можливо, це, на цьому етапі, один з найбільш оптимальних варіантів кріплення колоди, але ось все, звичайно, залежить від місцевості і "joy" бджолярів навколо вас.

Так, через обставини мені довелося освоїти технологію зберігання бджіл в хіві в класичному варіанті, а також одночасно створити нову сім'ю в першому палубі.

Не було недоліків хороших викладачів: тут були чотири потужні. Краснополянські пасіки знаходяться на Кавказі в Адлерському районі, пасічники є майстрами їх ремесла, багато з них – спадщина. Вони хороші, добро, непристойні люди – щось схоже на їх маленькі, крилаті пальники – але в їх житті є таке слово, як «план», так і для приватного бджоляра – «інтерком» і, найголовніше, певний спосіб мислення, який практично не дає уявлення, що бджільництво можна зберігати в будь-який інший спосіб. У своїх думках було створено ставлення, що наука змісту бджіл майже досягла своєї «високої» і все найбільш раціональної вже досягнуто у формах апірарної організації, які вони використовують. Так, це, але тільки якщо у вас є мета, щоб отримати якомога більше продуктів на "exit", і заробити відповідно.

Що коштує бджоляр? – турбота про рот! Бджільництво є дуже, дуже неприємний бізнес. На технології та маніпуляції проводяться дві третини психічної та фізичної активності.

Що таке вартість бджіл? – у поступовому деградації та дегенерації. Навіть 40-60 років тому ці долини привітали кільцю пісню, популуючих порожнів дерев і скелястих ніш, ковпачок. Це дуже рідко зараз. Відповідає бджолярам – бджоли не те ж, не виживається в умовах «диких» умов.

Дійсно, і як вижити, адже з року до року ми постійно вдосконалюємо дизайн хейму для виключної мети зручності в роботі, максимального повернення, а також лікуванню і транспорту під рукою. Але навіть на світанку живого бджільництва, видатні російські бджоляри рекомендують постійно оновлювати генний басейн пасіаріу «дикими» бджілками, так як навіть тоді помітили, що бджоли в животі і з такою концентрацією вуликів в одному місці, поступово дегенерувати.

Де знаходиться гордість, краса і багатство Росії – Центральна російська бджільниця? Де знаходиться чистокрова сіра гора Кавказька? Штани...

Я не хочу поговорити про те, як це сталося і відбувається - будь-який бджоляр знає це дуже добре. Ідея ще така ж – переплетення скель для отримання максимальної продуктивності на збиранні меду, не думаючи про те, що формування цих властивостей відбувалося більше тисяч років, і що ці якості породи найбільш оптимально підходять до умов навколишнього середовища, де вони існують.

Поставляючи мене добре, щоб моє уявлення про зберігання бджіл в палубі, бджоляри були дуже скептично - памперування. Але наші цілі відрізнялися.

На палубі на сайті є: життя все-переваги життя в літровому і фігурному сенсі слова - вона зустрічає вас і перші сонячні промені з радісною перегною, бджоли, що поспішають до свого бізнесу; це дасть вам, але дивовижна якість меду, перги і воску; це дасть вам, за рахунок свого дизайну, потужного ведмедя аромату під час брюка, з унікальними цілющими властивостями; це зробить ваш урожай набагато багатшим і більш корисним і, і, найголовніше, це не займе ваш час !!!!

Ви приїжджаєте до неї з «робочим» візитом двічі на рік: восени – для меду, навесні – очистити дно сміття і визначити силу сім’ї (якщо занадто багато меду підбирається або взимку було надзвичайно суворим, вам доведеться поділитися запасами навесні). Всі інші вони зроблять для себе, руки і думки будуть безкоштовно!

Але основні заперечення бджолярів здавалося дуже виправдані: «Як ви лікуєте варротоз і як отримати мед?» ?

Так я спробував отримати відповіді на ці питання на практиці, особливо враховуючи, що взимку 2003 року в Росії загинув щонайменше 30-40% всіх бджілкових колоній і всіх з того ж варроптозу, незважаючи на всі сучасні методи боротьби з цією хворобою.

Моє захоплення дала мені дивовижну ламкість - вона була лебідка, майже 3,5 кг., яка прищеплена поруч на груші і вішала на гілці також у вигляді великого груші. Прокинувшись в косу, ми практично відразу ставимо її на палубу, попередньо запечивши проміжок рейсу, частково опинивши бджільницькі каньйони, в яких він сказав, що бажано залишити ковпачок в нічний час, а наступного дня, щоб поселитися в новому «будиночку», щоб вони не втекли звідти. Але наша лебідка втечула і не думав, наступного ранку ми відкрили повітряний проміжок і боби почали розвиватися нове житло.
Трохи про палубу. Я зробив це, звичайно, звісно, тепер є більш «не» варіант, але дотримуючись всіх основних критеріїв і параметрів у виробництві, які вказані в книзі.

Я знайшов дубове дерево в лісі. Він бачив ланцюжок відповідної довжини хребта (як зробити дошки, описані в книзі), а також дві круглі пилки по кінцях хребта, товщиною 5-6 см, для верхньої і нижньої кришки можна тільки для нижньої. Це зручніше «хоза» внутрішня порожнина, коли торці відкриті, і зручно колонізувати бджіл через верхню, добре, потім вже можна забивати верхню кришку щільно, щоб не було спокуси видалити мед з «голови» - Ви не можете! Це зимовий заповідник і бджіл дуже чутливий до його присутності. Результат зимівлі, благополуччя сім'ї навесні безпосередньо залежать від цього заповідника. Вибираємо мед тільки з нижнього кінця, і чому він стане чітким пізніше. Далі діапазон випилюється точно навпіл (сірий - не навіть два, щоб підняти всю) і бензопили, Стемська, спеціальний інструмент вибирається в кожній з отриманих половинок. Раніше вони не побачили, а з тривалим «боравом» висвердлили центральний отвір, а потім відвертають серцевину навколо пилкою. Потім половинки регулюються один до одного і кріпляться (можна болти), попередньо по одному з швів, що робить один довгий рейс або ряд мух, як написано в книзі. Тепер необхідно висихати в з'єднаному стані, так як, незалежно від того, як висохнути її, вона буде усаджена. Після того як ще раз ретельно впишуться і зробіть торцеві чохли з пильних кіл - або всередину або перекриття, зберігаючи розміри, зазначені в книзі по довжині колодки. Верхня кришка може спочатку бути заготовкою стінки, але потім коли оплачена лева, палуба повинна бути нанесена на кінець і засипати ковтання через нижню кришку. Нижня можна зробити на петлі, але обов'язково ущільнювати і обрізати тканиною, так як вона написана - це так, щоб вони не ліпили до неї медом, або навіть не відкривають рік так в два. Тепер робимо підставку так, щоб кут нахилу по відношенню до горизонту становить 20-30 градусів і встановлюють на ділянці, але так що в середню спеку (до південних регіонів) він був в тіні, але протягом дня він отримав якомога простіше, тобто під дерево флером на південь, а також краще на другому поверсі будинку. Чому?

Тому що в природних умовах бджоли воліють поселитися у живих порожнях дерев у верхній частині 1 / 3 частини, так як є поганий повітря! і взимку краще.

Так де мій маленький робітник починав свій будинок Від перепланування вашого нового будинку. Зима не далеко - як швидко і ефективно вони роблять це і як підходять умови для свого житла будуть залежати від життя і долі їх маленького Роду.

Перше, що необхідно очистити і відшліфувати гнізда і особливо мухів (Я зробив один довго). Вони покрили все, зробивши для себе по всій довжині круглих отворів - це їх "санпролетник" (прополіс потужний антисептичний) і, кожен бджіл проникаючи на палубу через це "отримка" повернення будинку, проходить первинну "санітарну і гігієнічну" обробку. У походах вони роблять те ж саме, але бджоляри намагаються періодично звільнити простір пілота від «необхідних перешкод», особливо навесні, для того, щоб регулювати її люмен, як вони потрібні.

На основі поточної ситуації в пасіці. На палубі самі бджільниці регулюються люменями своїх «неспів» – збільшенням або зменшенням кількості «холів» – як вони потребують.

Завдяки цій роботі стало зрозуміло, чому палуба повинна бути нахилена на 20-30 градусів відносно рівня горизонту. Все геній простий. Основна проблема зимових бджіл в животі - проблема свіжого повітря. Що робити бджільництва взимку?

Заповнити центральні отвори, залишаючи їх відкритими тільки в нижній і верхній частині літа. Так, шановний читач і майбутній бджоляр, ви вже здогадували – різниця у висоті між верхнім і нижнім «холами» створює умови для гарної вентиляції потоку, а це фундаментально важливо, будучи поручителям і умовою для безпечного зимівлі, так як на відміну від «живого» дерева натурального порожня, що поглинає надлишок вуглекислого газу, на палубі, а також в хтиві, взимку має бути хороший повітряний обмін.

Продемонстровано точність та краса думки дизайнера та знаходить підтвердження серйозності та практичності!

Крім того, будь-ласка, що бджоли починають будувати «мові слова», або ж, медові вузли – основа фундаментів їх внутрішнього будинку. І тут ми також зустрінемо відмінності, пов'язані з живим. У більшості сучасних походів медові комбінезони по відношенню до полиці розташовуються "в кінці" (на холодних лижах), які диктують бджоляру дуже дизайном живого - вони ніде не підуть. Тут будують медові комбінезони по відношенню до мухів «альон» (на теплих лижах) - це їх природа. Вони також знаходяться в порожні, і вони знаходяться в палубі. Якщо в кінці палуби, вони будуть будувати медомани не уздовж, але по всій палубі.

По-перше, в Україні та Північному Кавказі були досить поширені такі конструкції «деки – сонячні колодки», що складаються також з двох «порожених трюбів» з кінцевим пілотом та трохи піднятою «головою» та опущеною «п'ятою», але пілоти були в кінці та меду виводили, піднявши верхню частину з медом, розкроювши надлишки. Дизайн даної палуби утворився на основі сучасного хейму - на сонці, проте все в одному "розкритому" вигляді.

Чому ми не використовуємо цей дизайн? Але, по-перше, тому що він практично горизонтальний, і, отже, не існує ефекту від крапель висоти і потоку вентиляції. І, по-друге, відкликання меду, бджоляр може, якщо він хоче, взяти його з будь-якої частини гнізда - ла бджоли життєво важливо, щоб запаси меду і загиблого над клубом взимку були незрівняні. Постійна присутність цього «верху» постачання меду протягом усього сезону – бджоли добре знають, де і як кожен краплин лежить в їх будинку – необхідно, перш за все, для їх психологічного здоров’я. Вони спокійні і впевнені в їх майбутньому, їх королеви працюють нестопно (в залежності від потреб і ситуації в сім'ї).

Що відбувається на нашому майданчику? Виявлено точність та краса думки дизайнера та знаходить практичне підтвердження у вирішенні цього питання.

Внутрішня логіка розташування меду, заги і броду в гнізді не змінюється і відповідає їх внутрішнім потребам. Створювалася думка Creator, але що це призводить до залежить від конкретних умов їх існування, тобто від будівництва будинку, в якому вони живуть. Вони намагаються будувати все самостійно, але адаптувати свій спосіб життя до зовнішніх умов. Так, як ми бачимо з фігури, в медокомбах, побудованих по довжині колоди, бджіл розташуватиме брод - навпроти пілота, перга - ближче до броду, і меду - по всій решті простору медового комб: вище, вище і нижче. Що таке в «голові» і вище – їх «безкоштовний резерв», який обговорювався вище. Що таке в «п'яти» твої, тільки вам не потрібно вітати, броду зашкодить, якщо він ще є часом вибору.

Ті дуже 30-40 см, на які флаєр не досягається нижнього чохла - це "солодкий медовий простір" - з'являються бджілки складуть тільки мед, немає мух! І смак вашого меду буде унікальним, адже він буде поліфлером (багатокомпанентом), а також «клітинним», тобто ущільненим, ціна якого на ринку становить 2-3 рази більше, ніж зазвичай. А також витриманий - люмінар вітчизняного бджільництва Прокопович, вважається найціннішим, зрілим і корисним медом - медом, знайденим в медособах не менше 2-3 років. Не в кількості меду Ваше щастя і здоров'я, але в його якості.

Я починав свою історію про палубу.

Що про вароз? Варротоз - це захворювання бджіл, що залежить від ступеня інфекції бджіл у вашій області з варроа-Джакобсоном, яка атакує бджіл під час своєї роботи безпосередньо на квітках. Сік бджіл переносить його навколо навколишнього простору, а з щільністю бджіл, що знаходиться на сучасних пасіках, цей процес стає авальанчем. Вони паразитують бджіл, але основну шкоду доставляється до броду, викликаючи значні пошкодження сім'ї.

Але мій салон не виняток. Але що сталося на практиці? Зима, моя родина в палубі була дещо меншою, ніж в животі. Я лікував бджіл в животі для варратозу восени спеціальними дерев'яними паличками, просочені антиварратозним препаратом. Я не зробив нічого на палубі - ви не будете ставити палички там. Навесні співвідношенні міцності сім'ї залишався таким же, але при старті весняного розвитку, палуба швидко зловила і переповнена сестрами з живого. До головної медичної колекції вона перетворилася в велику і міцну сім'ю, майже повністю перебудована її гніздо, незважаючи на те, що бджільці регулярно продовжили «згорнути» «згасити» пошкоджену варротом.

Що говорить? У той факт, що міцна, здорова і гармонійна родина набагато ефективніше у боротьбі з таким сильним ворогом, як вароз, досягаючи певного рівня рівноваги між хворобами і здоров'ям, що дозволяє родині в цілому отримати достатню міцність для її розвитку. Хоча, згідно з прогнозами наших бджолярів, моя родина на палубі повинна загибла весна, без осіннього лікування.

Але, якщо ви і ваша ситуація все ще мають потребу в обробці бджіл, то ви можете використовувати досвід одного з моїх других бджолярів. Він сказав мені, як на палубі ви можете допомогти бджоли боротися з цією хворобою.

Виявляється, згідно з сучасними дослідженнями, основною шкідливістю, викликаною бджілками, ця хвороба асоціюється не так багато з кліщом, як з патогенними мікроорганізмами, які живуть на кліщах і проникають в організм бджіл або на зовнішній кришці пупи, через наявність кліща. Тому мій друг використовується для лікування бджіл у своїх походах від варротозу з розчином EM культури, тобто однакових мікроорганізмів, але креативних властивостей (20 мл. розчин 1:250 на вул.) Результат навіть перевищив свої очікування!

Таким чином, при бажанні ми відкриваємо нижній чохол і за допомогою шприца випускаємо струменя розчину разом з медокомбами в верхній частині їх, вздовж кожного «сумка», дотримуючись часу обробки.

Тут ви йдете - екологічно чистий і безпечний!

, Україна

Що стосується меду і як його отримати, коли прийшов час (в кінці наступного сезону), я відкрив низову кришку в певній плутанини. Бджоли повністю перебудували внутрішній об'єм колоди з медом і вичавили в 12 мм простір між медом, на самому початку медового вибору здавалося дуже складне завдання. У порожнистому, медові комбінезони розташовані трохи по-різному, тому їх легше «зламати». З цієї ситуації було дуже просто. Я зробив простий пристрій, який використовується російськими бджолярами для чорносливів у дубаках. Це невеликий довгий металевий стрижень, розтоплений і злегка зігнутий в кінці у вигляді пелюстки, заточений по обидва боки. Після того, як покласти ручку на неї, я ріжу необхідну кількість меду з невеликою кількістю загиб досить швидко.

Звісно, це не так добре.

Бджоли в палубі у мене є більш "запалений" характер, ніж в животі - родичі, але той факт, що ніхто не постійно завадив їх всередині. У животі вони поступово приходять до умов з наявністю бджоляра, і це стає помітним, коли є щось порівняти з, і охороняти їх дім меншою мірою і ефективністю.

Природно, я був в «купі» і з курцем, тому що, очевидно, ступінь чистоти моїх Думок не дозволяє мені здійснювати цю процедуру без захисного обладнання, але все тут знаходиться в «на руки» і, можливо, ви, і я в подальшому все буде різним. Мед протікає руками і медом, приваблюючи його ароматом до місця «вторгнення» більш і більш крилатих пальників. Дихати, чорнослив, видалити з ламаних медиків бджоли самостійно було дуже важко. Краще два: один дим, інші роботи, і ви можете зробити ще одне. Перед тим як приступати до процедури, почекайте час, коли основна маса рейсу буде в поле, візьміть палубу 10-15 метрів в сторону і вже потім запустіть курити. Ви можете натиснути трохи на нижній, відкритий кінець - це було зроблено раніше, коли ви взяли бджіл з колоди до колоди. Що ми виходимо з неї? Більшість бджіл буде літати на місце колишнього «покриття», польотні бджіл також полетять там, а решта бджіл з маткою зросте до верхнього кінця. Робота буде легше.

Але це моя ідея, і там можуть бути інші варіанти, які ви придумаєте, і я просто хочу, щоб якомога менше бджіл якомога простіше вмирати в результаті цієї операції, оскільки вони прилипають до поточного меду і медом, які зламаються.

По закінченню наступного дня, не було слідів моєї інвазії. Зібрані бджолині все.

Тоді ви можете залишити його в медовику, або ви можете натиснути його назад, що я зробив. Вони використовуються для того, щоб зробити це таким чином - вони кладуть косу каву з отвором нижче, кладуть сіно в неї, кладуть медомани зверху і замішують їх руками. Мед протікає в встановлену ємність, і вони назвали його «зав'язаними». Я використовував звичайний садовий шнековий прес, попередньо зшивши полотнище на внутрішній діаметр. Я помістив медом там і вичавив їх – майже 100%!

В результаті я отримав чистий мед і хорошийсолодкий, тонкий вісковий торт з невеликою кількістю загиб – це замість Орбітів і Чупа для вас і ваших дітей. Ви розбиваєте шматочок і киньте його до тих пір, поки у вас залишиться один віск. Я скажу вам секрет: Я кинувся кожен день, він закінчується дуже швидко. Решта воску можна розтопити і використовувати як призначення.

А ще одне, що раджу мені палубу стала можливою транспортністю!

Наша дорога - 50 кілометрів скелястих від заїзду до моря, тільки проїзд СУВ. У зв'язку з обставинами, доводилося пересуватися колоду. Звісно зафіксував палубу в задній частині мого «всеводного транспортного засобу», попередньо збитого весь рейс з тонкою металевою сіткою, я встановив на дорозі... Я поїхав на ніч, повільно, всього за сім годин, навіть довелося перемістити новостворений обвал.

Який сюрприз був, коли я відкрив бджіл і виглядав всередині і побачили, що не було пошкоджено жодного меду.

Вірші Росії, думають про те, які цілі ви встановили для себе і що ви отримуєте в результаті!

«Що потрібно прочитати з літератури про бджільництво, щоб зберегти бджільництва на палубі?» – Я тепер відповіла з впевненістю – Так, можливо нічого! Прийміть як болгарний лов ...

У вас є хороший старт, і весела вечірка з вашим ароматним і здоровим медом!

Автор: Сергій Циганов

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: life-move.ru/myod-iz-kolodi-praktika/