Як створити сад на піску без лопатки

Про 5 років тому, коли мій молодий онук був чотири роки і середина була в першому класі, діти допомогли мені подбати про рослини в саду. «Кілл!» припинив менше, звертаючи увагу на старше. - Це поганий стейкер! Але перший сортувальник не поспішав. Він обережно виглядав на баг черепахи, що кинуться уздовж стовбура яблунь, після чого піднімається лист, а вся родина дрібних черепах прийшла з-під неї і вирощена матір'ю.

У старшому віці і спокійно почали навчити його: «Не можна торкнутися, всі живі істоти корисні». Якщо ви знищите одну помилку, то вся ланцюжок, яка залежить від неї. Нехай вони живуть і розуміються між собою. й

Моє серце було ніжним. Тож не дарма, що я вирощував сад, де зараз навчаюся спостерігати природа. Вони не сидять на комп'ютері, граючи в азартних іграх, але дивляться реальну боротьбу дрібних помилок в дикій природі, ускладнюючи її простий і мудрий закон.

Як цвітуть яблуні в саду в 2014 році.

І так вони зрілі в серпні.

, Україна

Все почалося 13 років тому. У мене вже було 25 років досвіду створення саду на 6 соток з використанням традиційної технології, яка поступово загинула з морозильної камери. Ми приготували на весілля нашої дочки, а з нашим майбутнім сином-правом ми вирішили побудувати новий великий сад біля будинку на відходи.
З цією метою я отримував 40 соток занедбаньої землі за 49 років. Я хотів, що він був південним схилом озера, не далеко від мого дому.

Але земля відмерла: прозорий пісок, понад 6 метрів до ґрунтових вод. Протягом багатьох років картопля висаджувала тут на картоплю, що сприяє тільки мінеральній воді. У грунті немає гумусу. Я думав, що я міг перебудувати землю.

Трохи попереду: це те, як перший квітучий яблуні виглядав 5 років від посадки на колишньому відходи.

Перший урожай на п'ятий рік нового саду.

Я не порожала сайту, я приніс пару торфу KAMAZ і ту ж кількість тирси. Він плавився поступово. Навколо молодих дерев грунт покривається торфом, кожен висаджений саджанцем заливають відро розтопленої гною і відро листя від старих закинутих парків. Покладаємо тирси на доріжки між деревами.

Він не змащував траву, він кинувся тільки те, що затінені дерева. Я розумію, що змащена зелена трава - азотистий, швидкий внесення добрив, а азот трави швидко змивається дощом, якщо його не пахнуть. Але я вирішив не використовувати плуг і лопатку в новому саду.

Стабільний азот дав гній. Крім того, я використовував ложку сечовини локально в отворі в корені. І повністю висушена трава, яку я залишилася, щоб виростити до настання падини, їжа для грибів і наступних ланцюжків біоти. Це левини сухої трави, що призводить до накопичення гумусу в грунті в довгостроковій перспективі. Я роблю це протягом 14 років.

Бузовий глянець на 4 роки.

На 13 років це ще невелике дерево.

Але врожайності від нього зараховують на відро.

В останні 10 років моєї дешевої органічної продукції (семі-інтерруктовий гною в мішках) Я багато вносила - до 10 кг на квадратний метр щорічно, без копання, захоплює по периметру крони. Грунтові інженери (не тільки земляні черв'яки, але і менші архроподи) переносять її на глибину, а восени бур'янів коренів робить свою роботу.

Тепер, після 13 років розвитку мертвого піску, під навісами дерев, багатих органічним пухким шаром, складає 30-40 см, а пісочний пісок без гумусу починається тільки з глибини 70 см - більш глибоких інженерів грунту органічні ще не можуть поширюватися. Але зараз 70 см досить зберегти вологу для росту дерев.

Максимальні врожайності даються осінньою алологічною яблунь, висадженою розсадою.

Р

За останні чотири роки я постійно обприскую АКЦ (Aerated Compost Tea) сад з гуматами. Прискорює процеси формування ґрунтів, накопичення стабільної гумусу і збільшує біорізноманіття ґрунтового життя. Елементи харчування накопичуються не в гумусі, а не в компості, з якого все це легко змивається на піску, але в живих органах біоти грунту.

Трави виростають до одного і півметра, є багато широких бур'янів, альтанок, смажитих, подрібнених - вони рвані цвітінням; вони містять багато цукру, які постійно живлять грунт біоту.

Осінній Aloye - чудовий вересень яблука.

Я зробив сечовину під дерево тільки в перші п'ять років, коли гумус в грунті недостатньо. Тепер не робимо мінерального живлення – органічні речовини забезпечують достатню кількість поживних речовин для росту дерев в саду. Але в травні, в період стрімкого росту трав я іноді бур'янів між рядами, де є більш тирси і маленька гною, годівля з сечовиною - це збільшує накопичення органічної речовини при великій масі бур'янів гнилі.

Я описую ще більш докладно, як аргумент для тих, хто вірить в бокові та поверхневі розпушування як основа для накопичення органічної речовини в грунті.

На моїй ділянці є маса бруків землі зовні навісу дерев, де торф, гній, листя (тобто органічні речовини) ззовні було введено дуже мало. Трави (по суті - боковітрати) постійно ростуть; грунт не знали лопатей; тут вводяться АКФ, гумати і сечовипускання, але протягом 14 років на цих скребках землі було порожній пісок, і залишився - збільшення гумусу мінімальне. У нечорних землях ботри не дають швидкого збільшення гумусу.

Квітка 13-річної колонки яблуні, утвореної канделабрасом, дивовижно красива.

Швидке накопичення гумусу в грунті дає тільки органічні речовини, введені ззовні, в поєднанні з падінням абрегулярних трав. Без інших робіт дуже погано.

Відро вольфраму з піском спалює в пару років без сліду, якщо немає коренів трави. Але самі по собі борти за їх зростання знищують стільки органічних речовин в грунті, як вони потім віддають. Нечорна земля, тому що вона називається, що трави окремо не можуть накопичувати гумус - земля не стане чорною. Ми потребуємо органічних речовин з-за кордону.

Як вирішити проблему поливу? Дощ. Посухи з'являються кожні п'ять років влітку, і я ніколи не поливав. Але тепер дерева вирощені, вони плодоношення, і в період заливки фруктів я доводжу бензиновий насос і дерева з фруктами пару разів протягом літа я добре поливаю. Збір врожаю повинен бути збережений, якщо немає дощу більше трьох тижнів.

Я приніс глину і розсипав її на невеликій площі тільки один раз. Технічно трудомісткість, звичайно, але є дерева в посуху більш комфортні. Я не змішав глину з грунтом, як рекомендується, розсипавши під кронами на поверхні грунту. Глистики перемішують її восени листя і переносять її глибоко.

р.

Важливою роллю в екологію саду грають клени, льдени, гора золи, глотки і сосни, які вирощували по периметру. Яблуні генетично люблять виростити на краях лісу, захищених високими деревами.

І це молоді яблуні висаджують в монастирському вигляді.

Я розповість вам докладніше, як я висадив розсаду 10-13 років тому в мертвому грунті, коли гумус не був в ньому.

Не робіть ніяких отворів. У першому році (частково восени, частково навесні) він прогулявся по саду і виготовив дрібні отвори на відстані 2 х 2 метрів, в яких висаджують п'ять насіння яблунь, груші, вишні (подається, звичайно, бродиться).

Одні саджанці осені дали стовбурові розмір олівця, вони змогли переізолювати наступну пружину, але головна частина в траві збереглася і виросла до півметра тільки восени 2-3 років.

Цей метод називається monastic. Я дізнався про це, коли я побував Валаам і побачив яблуні, які кілька сотень років. Я дізнався про цей сад тут.

Я теж, як монахи на Валаамі, приймав землю на південному схилі; озеро нижче. Взимку немає застій холодного повітря, а в попередньо зимовому випаровуванні води продовжується рослинність дерев.

Як Валаам і я використовував насіння найбільш зимостійких місцевих напівкультурних яблунь. Саджанці давали глибокі корені, як прокладені природою. Тому шар сильно поживного грунту зверху, в якому утворюються корені сечі, не турбує якір і довговічність моїх дерев. І дарують такі пюре восени.

Вчені садівників стверджують, що коренева система стрижня здатна зберігати більше продуктів фотосинтезу (вуглеводи) в порівнянні з сечною системою (посадки в промислових садах). Вуглеводи (старше) і синтерозмірні жири накопичуються і зберігаються в так званих пароенхімальних клітинах, розташованих в живих шарах деревини, в серцево-подібних променях, які проникають по дереву, а в корку.

Це покращує подачу дерева з кореневою системою стрижня з їжею та водою протягом усього сезону вирощування. Запаси в такій кореневій системі великого запасу фотосинтезу забезпечують хорошу підготовку дерева для зимівлі і її зимівлі. Крім того, коріння дерева, розташовані в нижніх льодових горизонтах грунту, продовжують рости по всій зимі, що збільшує загальний розмір і всмоктування ємності кореневої системи навіть до її весняного зростання.

Як на Валаамі, так і в моєму саду, освіжені саджанці витримують змагання з бур'янами і виживають найсильнішими. І я маю багато сотень сортів в саду, запилення відмінне, але для шкідників не буває: всі дерева з різними датами цвітіння, різні фітонциди і імунітет.

Я не сіла трави, вони цвітуть, що дає розмаїття для корисних комах. Земля не прокопується, лист не знімається, екологія не порушується таким чином. Мінеральні добрива не використовуються, натуральні і застосовуються органічні речовини в надлишку, в той час як він високий в вуглецевих, і це призводить до предомінування грибів сапрофіте і зниження носових процесів, що покращує екологію саду.

Всі ці роки я роблю для контролю і зимової вакцинації яблук і груші. Кілька сотень щеплених і випікають в теплиці розсаду висаджують в саду для порівняння. У верхній частині саду, де гірше і гумуси менше, щеплюють гру з насіння перенесли озимі вакцинації. Але в низинах, де гумус більше, озимі вакцинації в 10 років давали найпродуктивніші дерева. У мене краще доглядати за ними, ніж решта саду. У той же час морозильна камера на цих «різних» дерев також була.

Чудовий осінній сорт новинка Bylina

Після висадки розсади (з озимої щеплення) в погану піщану землю я не заливав гумус в цибулю. Він виготовив з відра садової землі, після посадки розім'яли периметр крони з гумусом і поливають кожен тиждень з слабким настійом органічної речовини.

У наступні роки уреа помістилася локально восени і навесні. Він рясно подрібнюється з розтопленим вугором, а восени з листям з парку. В останні роки я розпилює AKF і гуматів.

Ось солодкі стійки дозрівають

І це Алтай романти Шушенського

Висновки та результати Підведемо підсумок. Я не копав отвори для висадки, я не порожала землі. І пішов він чотири правила:

• Виготовлений багато органічних речовин.
  • Збереження коренів диких бур'янів.
  • Підживлення локально.
  • Введення мікроорганізмів і гуматів.
Сад виріс. Утворилася садова екосистема. У деяких місцях - пухка гумусова земля з шаром більш ніж півметра. Якщо покласти глину в пісок і поливати постійно, це буде ще краще.

479374р.

Ось як п'ять років груші цвітуть.

Я багато разів говорю про це в останні 7 років. Ні вважав, що пісок може створити живий, гумусовий грунт і вирощувати сад яблунь і груші в холодному північному заході. Але ось вони - груша Липенська ...

... і ранньої солодкої груші на початку серпня.

Я зробив це - ви можете побачити його на фото. Тепер в збірнику більше десятків колонованих яблунь, і всі пережили, дають рясні заготовки щорічно. Ведмедя фруктово-ягідних сортів. Яблуні білоруського розведення показали себе дуже добре, і в наших зонах немає зимових сортів.

Нагадуємо: Я створив сад практично самостійно, без помічників - моя дружина зайнята квітами і овочами, діти постійно знаходяться на роботі, онуки допомагають збиратися і розслабитися в саду, вони називають його нашим садовим оазисом. Технологія описала без перекопування посадкових ям і прокопування грунту недорогий і лютий для будь-якої людини в любові з садом. Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.7dach.ru