378
Як створити сад на піску без лопатки

Про 5 років тому, коли мій молодий онук був чотири роки і середина була в першому класі, діти допомогли мені подбати про рослини в саду. «Кілл!» припинив менше, звертаючи увагу на старше. - Це поганий стейкер! Але перший сортувальник не поспішав. Він обережно виглядав на баг черепахи, що кинуться уздовж стовбура яблунь, після чого піднімається лист, а вся родина дрібних черепах прийшла з-під неї і вирощена матір'ю.
У старшому віці і спокійно почали навчити його: «Не можна торкнутися, всі живі істоти корисні». Якщо ви знищите одну помилку, то вся ланцюжок, яка залежить від неї. Нехай вони живуть і розуміються між собою. й
Моє серце було ніжним. Тож не дарма, що я вирощував сад, де зараз навчаюся спостерігати природа. Вони не сидять на комп'ютері, граючи в азартних іграх, але дивляться реальну боротьбу дрібних помилок в дикій природі, ускладнюючи її простий і мудрий закон.
Як цвітуть яблуні в саду в 2014 році.

І так вони зрілі в серпні.

Все почалося 13 років тому. У мене вже було 25 років досвіду створення саду на 6 соток з використанням традиційної технології, яка поступово загинула з морозильної камери. Ми приготували на весілля нашої дочки, а з нашим майбутнім сином-правом ми вирішили побудувати новий великий сад біля будинку на відходи.
З цією метою я отримував 40 соток занедбаньої землі за 49 років. Я хотів, що він був південним схилом озера, не далеко від мого дому.
Але земля відмерла: прозорий пісок, понад 6 метрів до ґрунтових вод. Протягом багатьох років картопля висаджувала тут на картоплю, що сприяє тільки мінеральній воді. У грунті немає гумусу. Я думав, що я міг перебудувати землю.
Трохи попереду: це те, як перший квітучий яблуні виглядав 5 років від посадки на колишньому відходи.

Перший урожай на п'ятий рік нового саду.

Я не порожала сайту, я приніс пару торфу KAMAZ і ту ж кількість тирси. Він плавився поступово. Навколо молодих дерев грунт покривається торфом, кожен висаджений саджанцем заливають відро розтопленої гною і відро листя від старих закинутих парків. Покладаємо тирси на доріжки між деревами.
Він не змащував траву, він кинувся тільки те, що затінені дерева. Я розумію, що змащена зелена трава - азотистий, швидкий внесення добрив, а азот трави швидко змивається дощом, якщо його не пахнуть. Але я вирішив не використовувати плуг і лопатку в новому саду.
Стабільний азот дав гній. Крім того, я використовував ложку сечовини локально в отворі в корені. І повністю висушена трава, яку я залишилася, щоб виростити до настання падини, їжа для грибів і наступних ланцюжків біоти. Це левини сухої трави, що призводить до накопичення гумусу в грунті в довгостроковій перспективі. Я роблю це протягом 14 років.
Бузовий глянець на 4 роки.

На 13 років це ще невелике дерево.

Але врожайності від нього зараховують на відро.

В останні 10 років моєї дешевої органічної продукції (семі-інтерруктовий гною в мішках) Я багато вносила - до 10 кг на квадратний метр щорічно, без копання, захоплює по периметру крони. Грунтові інженери (не тільки земляні черв'яки, але і менші архроподи) переносять її на глибину, а восени бур'янів коренів робить свою роботу.
Тепер, після 13 років розвитку мертвого піску, під навісами дерев, багатих органічним пухким шаром, складає 30-40 см, а пісочний пісок без гумусу починається тільки з глибини 70 см - більш глибоких інженерів грунту органічні ще не можуть поширюватися. Але зараз 70 см досить зберегти вологу для росту дерев.

Максимальні врожайності даються осінньою алологічною яблунь, висадженою розсадою.

За останні чотири роки я постійно обприскую АКЦ (Aerated Compost Tea) сад з гуматами. Прискорює процеси формування ґрунтів, накопичення стабільної гумусу і збільшує біорізноманіття ґрунтового життя. Елементи харчування накопичуються не в гумусі, а не в компості, з якого все це легко змивається на піску, але в живих органах біоти грунту.
Трави виростають до одного і півметра, є багато широких бур'янів, альтанок, смажитих, подрібнених - вони рвані цвітінням; вони містять багато цукру, які постійно живлять грунт біоту.

Осінній Aloye - чудовий вересень яблука.
Я зробив сечовину під дерево тільки в перші п'ять років, коли гумус в грунті недостатньо. Тепер не робимо мінерального живлення – органічні речовини забезпечують достатню кількість поживних речовин для росту дерев в саду. Але в травні, в період стрімкого росту трав я іноді бур'янів між рядами, де є більш тирси і маленька гною, годівля з сечовиною - це збільшує накопичення органічної речовини при великій масі бур'янів гнилі.
Я описую ще більш докладно, як аргумент для тих, хто вірить в бокові та поверхневі розпушування як основа для накопичення органічної речовини в грунті.

На моїй ділянці є маса бруків землі зовні навісу дерев, де торф, гній, листя (тобто органічні речовини) ззовні було введено дуже мало. Трави (по суті - боковітрати) постійно ростуть; грунт не знали лопатей; тут вводяться АКФ, гумати і сечовипускання, але протягом 14 років на цих скребках землі було порожній пісок, і залишився - збільшення гумусу мінімальне. У нечорних землях ботри не дають швидкого збільшення гумусу.

Квітка 13-річної колонки яблуні, утвореної канделабрасом, дивовижно красива.
Швидке накопичення гумусу в грунті дає тільки органічні речовини, введені ззовні, в поєднанні з падінням абрегулярних трав. Без інших робіт дуже погано.
Відро вольфраму з піском спалює в пару років без сліду, якщо немає коренів трави. Але самі по собі борти за їх зростання знищують стільки органічних речовин в грунті, як вони потім віддають. Нечорна земля, тому що вона називається, що трави окремо не можуть накопичувати гумус - земля не стане чорною. Ми потребуємо органічних речовин з-за кордону.
Як вирішити проблему поливу? Дощ. Посухи з'являються кожні п'ять років влітку, і я ніколи не поливав. Але тепер дерева вирощені, вони плодоношення, і в період заливки фруктів я доводжу бензиновий насос і дерева з фруктами пару разів протягом літа я добре поливаю. Збір врожаю повинен бути збережений, якщо немає дощу більше трьох тижнів.
Я приніс глину і розсипав її на невеликій площі тільки один раз. Технічно трудомісткість, звичайно, але є дерева в посуху більш комфортні. Я не змішав глину з грунтом, як рекомендується, розсипавши під кронами на поверхні грунту. Глистики перемішують її восени листя і переносять її глибоко.

Важливою роллю в екологію саду грають клени, льдени, гора золи, глотки і сосни, які вирощували по периметру. Яблуні генетично люблять виростити на краях лісу, захищених високими деревами.
І це молоді яблуні висаджують в монастирському вигляді.

Я розповість вам докладніше, як я висадив розсаду 10-13 років тому в мертвому грунті, коли гумус не був в ньому.
Не робіть ніяких отворів. У першому році (частково восени, частково навесні) він прогулявся по саду і виготовив дрібні отвори на відстані 2 х 2 метрів, в яких висаджують п'ять насіння яблунь, груші, вишні (подається, звичайно, бродиться).
Одні саджанці осені дали стовбурові розмір олівця, вони змогли переізолювати наступну пружину, але головна частина в траві збереглася і виросла до півметра тільки восени 2-3 років.
Цей метод називається monastic. Я дізнався про це, коли я побував Валаам і побачив яблуні, які кілька сотень років. Я дізнався про цей сад тут.

Я теж, як монахи на Валаамі, приймав землю на південному схилі; озеро нижче. Взимку немає застій холодного повітря, а в попередньо зимовому випаровуванні води продовжується рослинність дерев.
Як Валаам і я використовував насіння найбільш зимостійких місцевих напівкультурних яблунь. Саджанці давали глибокі корені, як прокладені природою. Тому шар сильно поживного грунту зверху, в якому утворюються корені сечі, не турбує якір і довговічність моїх дерев. І дарують такі пюре восени.

Вчені садівників стверджують, що коренева система стрижня здатна зберігати більше продуктів фотосинтезу (вуглеводи) в порівнянні з сечною системою (посадки в промислових садах). Вуглеводи (старше) і синтерозмірні жири накопичуються і зберігаються в так званих пароенхімальних клітинах, розташованих в живих шарах деревини, в серцево-подібних променях, які проникають по дереву, а в корку.
Це покращує подачу дерева з кореневою системою стрижня з їжею та водою протягом усього сезону вирощування. Запаси в такій кореневій системі великого запасу фотосинтезу забезпечують хорошу підготовку дерева для зимівлі і її зимівлі. Крім того, коріння дерева, розташовані в нижніх льодових горизонтах грунту, продовжують рости по всій зимі, що збільшує загальний розмір і всмоктування ємності кореневої системи навіть до її весняного зростання.
Як на Валаамі, так і в моєму саду, освіжені саджанці витримують змагання з бур'янами і виживають найсильнішими. І я маю багато сотень сортів в саду, запилення відмінне, але для шкідників не буває: всі дерева з різними датами цвітіння, різні фітонциди і імунітет.

Я не сіла трави, вони цвітуть, що дає розмаїття для корисних комах. Земля не прокопується, лист не знімається, екологія не порушується таким чином. Мінеральні добрива не використовуються, натуральні і застосовуються органічні речовини в надлишку, в той час як він високий в вуглецевих, і це призводить до предомінування грибів сапрофіте і зниження носових процесів, що покращує екологію саду.
Всі ці роки я роблю для контролю і зимової вакцинації яблук і груші. Кілька сотень щеплених і випікають в теплиці розсаду висаджують в саду для порівняння. У верхній частині саду, де гірше і гумуси менше, щеплюють гру з насіння перенесли озимі вакцинації. Але в низинах, де гумус більше, озимі вакцинації в 10 років давали найпродуктивніші дерева. У мене краще доглядати за ними, ніж решта саду. У той же час морозильна камера на цих «різних» дерев також була.

Чудовий осінній сорт новинка Bylina
Після висадки розсади (з озимої щеплення) в погану піщану землю я не заливав гумус в цибулю. Він виготовив з відра садової землі, після посадки розім'яли периметр крони з гумусом і поливають кожен тиждень з слабким настійом органічної речовини.
У наступні роки уреа помістилася локально восени і навесні. Він рясно подрібнюється з розтопленим вугором, а восени з листям з парку. В останні роки я розпилює AKF і гуматів.
Ось солодкі стійки дозрівають

І це Алтай романти Шушенського

Висновки та результати Підведемо підсумок. Я не копав отвори для висадки, я не порожала землі. І пішов він чотири правила:
- Виготовлений багато органічних речовин.
- Збереження коренів диких бур'янів.
- Підживлення локально.
- Введення мікроорганізмів і гуматів.
479374р.
Ось як п'ять років груші цвітуть.

Я багато разів говорю про це в останні 7 років. Ні вважав, що пісок може створити живий, гумусовий грунт і вирощувати сад яблунь і груші в холодному північному заході. Але ось вони - груша Липенська ...

... і ранньої солодкої груші на початку серпня.

Я зробив це - ви можете побачити його на фото. Тепер в збірнику більше десятків колонованих яблунь, і всі пережили, дають рясні заготовки щорічно. Ведмедя фруктово-ягідних сортів. Яблуні білоруського розведення показали себе дуже добре, і в наших зонах немає зимових сортів.

Нагадуємо: Я створив сад практично самостійно, без помічників - моя дружина зайнята квітами і овочами, діти постійно знаходяться на роботі, онуки допомагають збиратися і розслабитися в саду, вони називають його нашим садовим оазисом. Технологія описала без перекопування посадкових ям і прокопування грунту недорогий і лютий для будь-якої людини в любові з садом. Видання
P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!
Джерело: www.7dach.ru
12 Низькі сніданки Кальорі, які є Worth Trying
Рідкі захворювання людини, які асоціюються з психікою