330
Винайдені біоні бінокулярні лінзи
Канадський оптимізатор придумав крихітні біонічні лінзи, які покращують бачення. Візуальна акулія в них перевищує норму 20/20 три рази. Сподіваємось, що новий розвиток перетворить лікування очей.
Доктор Гарет Webb Університету Британської Колумбії придумав Окуметес Біонік Об'єктив, прозора кнопка об'єктива, яка безболісно вставляється в око людини всього за вісім хвилин, ідентичних процедурі хірургічного видалення катаракти.
За останні роки дослідження та $3 млн інвестицій було проведено створення інноваційних лінз. Продукт використовує запатентовану оптичну систему Окумететики. крихітна біомеханічна камера здатна швидко змінити фокусну довжину, що дозволяє миттєво зрушити очі від близьких об'єктів до тих, які знаходяться на великій відстані.
р.
Світ ніколи не бачив такого поліпшення в очах. Якщо ви можете ледь побачити годинник обличчя від 10 футів, ви можете побачити його з 30 футів з біонічними лінзами, Gareth Webb, головний виконавчий директор Ocumetics Technology Corp, розповів канадський прес.
У віці 45 років я повинен носити окуляри, які я, як багато інших людей, знайти напад. Я все-таки замісив свої прогресивні окуляри. Я також надіти контактні лінзи, які я слухаю.
З віком лінза всередині очей стає похмурим, бачення падає, розвивається катаракти. Біонічні лінзи, які вставляються в очі людини з шприцом, замінюють оптичну потужність хмарного об'єктива і відновлюють зір. Пацієнт ніколи не постраждає від катаракти, - сказав він.
За даними Ocumetics Technology Corp., технологія в лінзах дозволяє відтворювати зображення, які не викликають втоми очей і головного болю.
Webb сподівається на технологію, яка продає зображення 3D безпосередньо в очі користувача, також може бути використана в гарнітурах, які замінять мобільні пристрої, телевізори та монітори комп'ютера.
Протягом декількох років вчені розробили рідкі лінзи, які не мають рухомих частин. Ці лінзи складаються з одного або двох типів рідини в невеликій камері. Як світло проходить через камеру, зображення посилюється і фокусується. Об'єктиви регульовані за допомогою слабкого електричного струму.
Сонячні лінзи також розроблені Samsung, Sony та Olympus. Компанії планують використовувати технологію в споживчих камерах і мобільних пристроях. Тим не менш, вони не мають успіху, як огірки.
Webb стверджує, що його розробка має безліч переваг по технології рідких лінз у вартості, часу реагування, оптичної роздільної здатності, фокус- діапазону, стабілізації зображення, споживанню електроенергії та розмір апертури.
Після презентації його винаходу на зустрічі Американського товариства катаракти та реферативної хірургії в Сан-Дієго у квітні, офтальмологів та хірургів з усього світу зацікавили Біонік.
P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!
Джерело: hi-news.ru