Експерти перевірили, чи можна пити воду в Москві

У Мосводокан заявили, що вода в системі постачання столиці відповідає всім стандартам пиття і що пити його безпечно для здоров'я.

Деякі фахівці наполягати, що працює вода повинна бути відварена або очищена через фільтри.

Кореспонденти телеканалу 360 Московська обл. вирішили взяти участь у лабораторних дослідженнях, щоб зрозуміти, яка сторона справа.

«Москва вода може бути п'яна з крану без додаткового очищення. Єкатерина Іванова, провідний інженер відділу водопостачання АТ «Мосводокан». Підтвердити або заперечувати цю заяву, знімальна бригада 360 Московська обл. перейшла на незалежні експерти. Разом з ними кореспонденти вивчали зразки води столиці в лабораторії.

Провідний еколог лабораторного центру Сергій Сисоєв взяв воду на регулярну кухню для аналізу. Для об’єктивності аналізу, набирається спеціально підготовлена ємність. Після чого експерт зливив воду і знову збирався. Це було зроблено так, щоб не було повітряних бульбашок. Потім контейнери були щільно закриті і відправлені для аналізу.

Коли вода вийшла рожевою, а технік за допомогою спеціальної ваги визначився, скільки він містить. Ця цифра була 0,1 міліграм на кубічний літр, при цьому допустима норма становить 0,3 міліграми. Так, вміст заліза є безпечним для здоров'я. Чи можна пити таку воду без термічної або будь-якої іншої обробки, знімальна бригада попросила фахівця еколога Сергій Сисоєв.

В цілому це можливо, але я все ще рекомендую відварити його перед застосуванням. Все залежить від імунітету людини, деякі кишкові інфекції можуть отримати з водою, тому краще, звичайно, до кипіння, еколог радять.

Для того, щоб вода, що надходить на московські квартири, проходить через землю. Потоки з так званої поверхневої ґрунтової води з Москви, Волги та водойм. 20 років тому він знезаражений звичайним хлором, тепер він робиться з гіпохлоритом натрію. У Мосводоканській заяві, що вона безпечніше, але кандидат біологічних наук Тетяна Фарафонова вважає, що без фільтрації, постійно питна сира вода може завдати шкоди здоров'ю.

«Органохлорні сполуки, такі як хлороформ, утворюються при хлоруванні води, вони мають дуже карциногенну дію на печінку, тому якщо споживати воду весь час без регенерації, ви отримаєте цироз печінки», - сказав Фарафонова.

У той же час лікар окропу назвав мертвим. Як і той, який заливається з так званих систем фільтра - ті, які встановлюються під раковиною.

«Зимові люди кладуть фільтри для всього, але вода виходить мертвим, є тільки H2O, і там потрібно кальцію і магнію, щоб очистити воду до нуля я не рекомендую», - сказав експерт в галузі сертифікації питної води.

Повернутися до фахівця рекомендується покласти вугільний фільтр в домашніх умовах. Але головне не забути змінити його вчасно. В іншому випадку при кімнатній температурі і постійній вологості створюються ідеальні умови для бактерій, які також небезпечні для організму людини. Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.ridus.ru