40 днів тому, мої друзі загинули на шляху до гір, тому що кожен в машині впало, включаючи водій. Коли незнайомець зламається, ви часто думаєте, "Для того, що хлопець був даним / недосвідченим / недосвідченим / недосвідченим і т.д." Що не станеться до нас. Але цей час був точним протилежним.
Тут хлопці загинули, які постійно, за останні десять або п'ятнадцять років, майже кожен місяць, поїхав в гори, потім до моря, обмочуючи тисячі кілометрів без зупинки. Довгий досвід роботи! Що Вадим, який назвав себе «професійним белаболом»: може витрачати час на чат з будь-яким водієм, навіть незнайомцями. Що Смолін, який поїхав більш ретельно, ніж я зробив, завжди був обережний про його стан.
Всі вони були ідеально здатні боротися зі сном, відчувати настій втоми, і зрозуміти момент, коли це час для водія, щоб змінити. Після навчання про нещасний випадок, багато хто не міг вірити, що один з них може просто попадати на колеса. І все це сталося. Просто один раз, але достатньо для всіх трьох.
Шукаю себе таким простим, в цілому логічно: Я не можу сказати, що я розумний і більш досвідчений, ніж будь-який з них. Який вік, який досвід, що водіння ми всі мають плюс або мінус однакові. Так що я, як і їх, можна легко вмирати на трекі таким чином. І ось я повернувся до мого старого питання: як його уникнути. Я почав шукати найефективніші методи боротьби зі сном. Я пам'ятаю, що я мав цілий арсенал різних способів зануритися: кава, насіння, енергія, прогулянки, вправи і т.д. І тоді я зрозумів, що я шукав неправильне! Ні з них може гарантувати безпеку. Після того, як це парадокс: все це нічого, але способи продовження руху, і головне, щоб встигнути зупинитися вчасно!
І ось народна мудрість «Тіред – решта», яку я почув мільйон разів. Що ти втомився? Все з Москви йде додому після роботи, і що? Де є об'єктивні критерії, коли втома все ще може переноситися, і коли це час для дорожнього руху?
Ці критерії повинні бути чіткими і неоднозначними.
В цілому, у мене є п'ять таких критеріїв. На машині або яхті випробували сотні безсонних ночей. І верховенство дуже проста: краще не принести себе до такої держави на всіх. Але якщо будь-який з цих ознак раптово виникають, я відразу ж змінитися без загиблості. Або, якщо ніхто не зміниться, я отримаю на боці дороги до сну. Ми не можемо йти далі.
Ось п'ять знаків, які ви пропадають,
1,1 км Ви помітите момент зв'язку.Це найбільш очевидний і неоднозначний критерій. Ви пам'ятаєте останній раз, коли ви зв'язалися? Я тебе! Справа в тому, що в звичайному стані людина не помітить момент, коли він зв'язує. Так швидко, що ви просто не звертаєте увагу. Але коли він стає очевидним, то ми не говоримо про звичайні посилання, але про початок відключення - відразу ж на сторону дороги!
2. Прийом баченняМалюнки на боці дороги, здавалося б, одна річ здалеку, і при підході, щоб бути чимось абсолютно різним, або зникнути в альтанки. Це бордовий етап: очі все ще відкриті, але мозок не встигає обробити всю вхідну інформацію - він вже засвоюється! За кілька хвилин і ваша свідомість буде повністю відключена.
3. У Ваш зір не може фокусуватися.Я намагаюся зрушити очі від дороги до побутової техніки, і відразу повернути її до дороги. Що було пробіг? Ще раз: момент на інструментах і знову на дорозі. У нормальному стані бачення вдається регулювати, і все добре видно. Але якщо ви падалите, то зовнішній вигляд стає скляним, очі не встигнуть адаптуватися до умов, то не можна залишити пристрої одним поглядом, а відразу підрахувати необхідні читання.
4. лацінаСпробуйте розмноження 18 по 3. Зазвичай це не проблема. Але людина падає дупа не так складно ... він не потребує. Я навіть починаю. З тієї ж причини, язичність говорити. Тому що для цього потрібно процідити, робіть на увазі нитку розмови, оберіть слова. До речі, будь-яке вербальне спілкування, добре навантажує мозок, тому спочатку: хто чати, він не буде закохатися; і по-друге: якщо є тиша в салоні, то скоро кожен буде зрізатися. В даний час ми можемо зупинитися в цій точці. Що сталося з хлопцями (за реєстратором): спочатку була тиша в салоні, а через деякий час - нещасний випадок. До речі, найвимогливіше не просто порожній чаттер, але розмови на деяких захоплюючих темах, бути сексом, політикою або деякими святами. Ми доставимо на доріжку з хворими темами.
5. Умань ПротоколиДва або три рази поспіль, щоб перейти до сусіда? Це ліжко. Чи не пам'ятаєте останній знак автодоріг? І пристрасний? Ні? Сонце Стоппед для миття жовтого? Зелений? Добре, ви отримаєте його.
І бонус експрес-тест для пасажира, як ненав'язливо перевірити водія на сонливість.
«Чому ти замовляєш? Відповідь завжди буде такою ж: «ОК.» Замість запитайте його питання, які вимагають думки або уваги. Наприклад, де ми зараз? Що таке поселення?, або «Що більше ми повинні ...», або ще щось більш складне, як: «Ви думаєте, що краще подарувати <ім'я взаємного друга> на день народження?». І якщо відповіді здаються занадто простими або неадекватними, це час змінити. І якщо хворий досить живий, то для того, щоб отримати краще, бажано почати зануритися з ним про щось. Навіть якщо це висока матерія, то воно приступить до прогулянку. Головне в тому, що під час опалювальних дебатів неможливе засмаги фізично, випробувано.
В цілому основне правило: мозок не відключається відразу, він відключається поступово. Як працює комп'ютер, це 100 відсотків, потім 50 відсотків, потім 25 відсотків, а потім bam - це висить. Якщо ви знаєте, що шукати і як перевірити. І потрібно шукати будь-яку лінь і протестувати себе за відставку свідомості. І все ще залишається питання: якщо я можу контролювати себе, то досить безпечно приводити довгу відстань поодинці? Не обов'язково. Зловживання страху тьмяне. Це, ви розумієте, що ви потрапляєте, відповідно до всіх критеріїв сольової людини, ви вже, по суті, волосся від смерті, і ви розумієте це, але в цей момент ви не боїтеся на всіх! Тому що мозок практично гасить. І здається: "Тинк, я проїду ще XX км до найближчого XXX, і там я буду спати / змінити."
Всі ці знаки, безумовно, добре, особливо коли ви їдете самостійно. І намагатися не довести до них, і якщо хоча б одна з них йде, негайно припиняється. Але це необхідно, ніж достатній стан безпеки. Єдиний варіант, який я 100% впевнений, що є водінням з нашим партнером і маючи постійні розмови. Не так багато залишатися змією, щоб бути в постійному контролі один одного (див. абзац 4): розмова з одностороннім - як сон. Так, це дуже суворе правило. Але, наприклад, коли ми пішли по всьому світу, були чотири з нас, і ми легко дотрималися до нього. На жаль, я почав забити більше і частіше на нього, іноді через брак співрозмовників, а іноді так само, як. Але я думаю, що я не повинен. Життя, людина, може показати вам, як ні. Не навчатися.
Подбайте Новини
Автор: Олег Радуль
П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!
Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki
Джерело: www.facebook.com/olegradul/posts/834667839902442:0