Як виростити смачні і цілющі помідори, створюючи живий грунт в теплиці

Я вирощував томати в теплиці щороку протягом 40 років. Я спробував більшість класичних рекомендацій. Але всі проблеми з їх допомогою не можна вирішити.

р.

Дуже смачний томат з Італії - Понтано, до кілограма вагою

Бажано висаджувати розсаду в нашій нечорній землі зони в теплиці на початку травня так, щоб в червні (тобто місяць раніше, ніж у відкритому грунті) можна виробляти зрілі томати. Однак в травні грунт в теплиці дуже холоднийУ деяких зимах землю замерзає до метра глибоко і повільно заморожує.

Небагато снігу в теплиці. Поверніть на обігрівачі з квітня - неекономічний і незручний. Найдоступніші. лацінавикористання гною та інших органічних речовин для опалення. Що я зробив.

Але! Виконуючи, азотно-багаті органічні речовини поставляють грунт цим речовиною в надлишку. Для огірків це іноді добре переносить, але помідори, перець і баклажани в більшості теплиць страждають від цього. Початок цвітіння затримується, листя скручуються, грибкові захворювання і гниться рано. Виявляється, що посадка розсади на початку травня ми отримуємо перші плоди тільки в липні.

Кілька років тому я зробив три полікарбонатні теплиці і дізнався деякі переваги цього матеріалу. Це те, що мій перший домашній будинок виглядав так.

На зиму сонячні дні повітря в цих теплицях прогрівається вище +20 градусів, навіть якщо вулиця холодна для -20. Якщо ви кладете пару інфрачервоних ламп взимку, карбонат зберігає теплі промені, а повітря не охолоджує навіть на дуже холодних ночей. В останні роки зберігали курчат і індички в тепличках взимку. Пташка зберегла всі наші заморозки.

На вулиці під мінусом 20, полікарбонат покривається заморозками, а ліктя кролика тепла.

Також важливо, щоб зерно і корми зберігалися. Щодня посипаю мати з козаків і кроликів трохи до птахів, які розсипають її, збираючи насіння. Тому всю зиму грунт в теплиці теплий і пухкий. Навесні шар постільної білизни з сіною і соломкою збільшений на 30 см.

На початку квітня птах з теплиці передається на закриття, підстилка збирається в невеликих засобах, де швидко прогрівається до +70 градусів. Протягом тижня випущені аміаку стерилізують стіни теплиці (з них немає кліщів і відбілів після цього).

Тож цього року після 20 квітня компост стиглий, і я взяв його до саду. Температура грунту на глибині 15 см вище +17 градусів, тому я зміг висадити розсаду теплолюбних культур.

Саджанці томатів і три огірки висаджували в цьому році 25 квітня. Грунт очистить, розпушують після видалення курячого сміття, не викопують. А на наступному фото - влітку минулого року: баклажани, перець, огірки, висаджені 10 травня, вирощують в теплиці; тут постійно варять АКФ:

Цього разу ми будемо говорити про мій досвід вирощування томатів в теплиці без перекопок і зміни грунту, після зимового обслуговування курчат.

Помідори добре підходять для здоров'я всіх членів сім'ї. Ми хочемо, щоб виростити його і виростити без пестицидів. Ми пропонуємо широкий асортимент страв та напоїв. Містить багато лікопене, що захищає нас від захворювань краще, ніж будь-які таблетки.

Садівництво стає розважальним і менш трудомістким, якщо ви опануєте біологічні методи захисту томатів від хвороб і шкідників і починайте застосовувати органічні методи роботи з грунтом.

З початку серпня багато втратили до 80% томатного збору з фітофтори. Виход на комплаєнс п:

• Вишукані сорти.
  • Захисні засоби.
  • Посівки з максимальною ходом.
  • Індивідуальне формування рослин для кожного сорту.
  • І п'яте основне правило: не використовуйте органічні та мінеральні добрива з високим вмістом азоту до утворення яєчників на першому щітці і проводять коригувальні підживлення фосфорно-попасійними добривами з мікроелементами при виявленні ознак азоту.
Помідори не огірки або навіть перці. Помідори приходять з ділянки з кам'янистими, органічно поганими ґрунтами. Надігрів азотно-багатих органічних речовин на початку вегетації призводить до росту піни, і це не можна виправити в короткому північномуліті. У той же час, без органічних речовин, без секретів найпростіших, смачних цілющих помідорів не можна вирощувати.

Як вибрати сортиДля теплиці я оберіть два види. Перший, гібридВони дозрівають на гілки до жовтня без захворювання, а потім лежуть на балконі до нового року. Смак гірше, але лікопене ще там, і немає пестицидів.
І по-друге, я обов'язково посадка. аматор Це тип боляче серце, яке можна вирощувати до кілограма за вагою і яка відрізняється від гібридів за своїм незвичайним смаком.

В останні роки я був насінням. мангалй Я додаю 5% біогумусу або старого компосту (повний аеробний організм) до 0,5 літрів води, 0,5% солодких моласів (меласів), помістіть підписане насіння в мішках в розчині і пропустіть повітря з акваріумним компресором на добу. Всі поверхневі збудники змиваються, вони з'їдені за рахунок доцільно розмноження корисних грунтових організмів, а ембріон насіння починає швидко розвиватися, відчувати весняну. Після всього, в грунті, які перші весняні відбійники насичують киснем і вологою, мікроорганізми також пробуджують і стимулюють пробудження насіння сну.

Як вирощувати розсадуЯ висаджувати насіння в контейнері з запасом. Коли вони виростають, витягують і викидають всі лагери - так позбавляють від вірусів. Я висунув всі старти, які ростуть над усім - так це класифікація.

Три небезпеки чекають паростки в перший тиждень зростанняй

Перша при випадковому грунті Ні доступні солі фосфоруй Після 7 днів після появи пагонів видно, що обидві ланцеві розсипи листків направляють вгору при гострому куті, а перші дві справжні листки притискаються один до одного і мають невеликі розміри. Всі пластини на нижній стороні пурпурно-червоні, на верхній - нормальний колір. З гарним наданням фосфору, листя ланцюжок (сематоз) горизонтально розташовані або опущені вниз. Нижня сторона має звичайний зелений колір. Відкрита перша пара справжніх листків. Якщо не поливати саджанці відразу, то в подальшому не дасть хороший урожай.

Друга проблема. набрякякі погано змішують з грунтом. Проростки жовтіють і гинуть.

страшна катастрофа. грибкова гниль в забрудненому грунті.

Найкраще місце, щоб піти в землі. не старше 35-40 днівй Ось як ви плануєте її зростання.

У березні завжди недостатньо місця для гарного розсади.

Я підбираю розсаду в фазі цього аркуша в мішки ніжного нетканого матеріалу (спанбонд). Об'єм грунту близько літра. Я кладаю його на піддон і поливати його знизу, живити її зверху. Аерація в таких мішках тканини відмінна, а в пластикових келихах ви залите, потім пересушуєте.

Посадка насіння. тристроковий - з середини лютого до середини березня: для ранніх теплиць, для любителів крупноплідних і для відкритого грунту. Я отримав надзвичайний запас.

Встановити умови для розсади!Не вірю, що основний секрет в різноманітності і годуванні. Головне - світло і тепло. на підвіконнях. На першому яскравому сонці все згорнеться. У похмуру погоду вона витягнеться без освітлення. При високій температурі вона виросте, ослаблюється; при холодному грунті вона сметана і гниття. Дивитися, організувати, не загусувати підвіконня. Менше корінь.

Найбільш трудомісткий агробізнес врожайність 30 відсотківЦе видалення розсади на вулиці в останній тиждень до посадки в теплиці або в грунт. Рослинні рослини повинні бути забруднені повітрям і сонцем. Лише через тиждень лист стає щільним, смарагдовим з хлорофілу, стебло міцний. Я навчаю свою розсаду в повітря з березня, на сонячні дні.

Замочуємо розсаду до двох тижнів, а загартоване вирощування відразу після посадки. Я беру всі мої піддони від веранди і кладемо їх на південну сторону будинку. Я приніс додому вночі, якщо вони обіцяють холодні ночі.

Якщо розсада в пластикових непрозорих горщиках, перевірте вологість на глибині: якщо висохнуть, то потрібно поливати вранці, інакше вітер буде висихати грунт і знищити рослини. Неперевершено, в холоді на підвіконні, розсипається розсада буде гниття. Я заливу воду в піддон вранці, а грунтові мішки поступово смоктати її.

Правильне харчування для розсадиВи висаджуєте томати в теплиці. Дивіться зростання молодих верхніх листя в тиждень. Якщо верхні листки жирні, крихкі і скручені - це найгірше: азотно-вершковийй Необхідно добре пролити грунт, добре вимити нітрати, подавати калійну сульфат в подвійному нормалі і накрити шаром свіжої тирси товщиною 5 см. Займіть зайвий азот. Зніміть тирсу в пару тижнів. Якщо надлишок азоту на початку цвітіння не знімається, то щітки не будуть зав'язувати, а плодоношення буде виштовхуватися навпіл на місяць.

Якщо рослина тушкована, то нижні листя жовтіють, а грунт не холодний і не затоплений - це дефіцит азотуй Легко закріпити. Нітрогенні добрива в рідкому вигляді дуже багато, краще використовувати органічне живлення. Залити пару разів теплою слабкою (халф) розчином і мульчувати з органічними речовинами з достатнім вмістом азоту.

Дефіцит калію і мікроелементи до цвітіння зазвичай не відбувається. Це будуть плоди фруктів, і дефіцит фосфору Визначте його необхідно: якщо рослина стає пурпурним (нижня сторона листя, стебла, вени на листках), варто відразу ж підгодовувати будь-яку рідку добриву фосфору.

Не боятися використовувати слабкі розчини якісних мінеральних добрив на початку росту рослин. Коли плоди заливають, то обережно з порадами залити мінеральну воду в грунт.

Не використовуйте сучасні комплексні рідкі добрива з амінокислотами та стимуляторами (Брексель, магістр тощо). Нехай китайські теплиці роблять це. У моєму грунті з старим компостом розсипається АКФ, стимулятори, які біота дає кореням більше, ніж достатньо.

Небезпечний. дефіцит кальціюй Він зазвичай поєднується з перегодовуванням азоту і відсутністю калію. Фрукти швидко заливають, а зверху з'являються гнилі. Лікування є одним: коріння поливають магнієм і калійними добривами, а плоди і листя обприскують нітратом кальцію в пару разів.

Як правильно сформувати рослиниЗатримка з видаленням степів дуже шкідлива для збору врожаю, в той час як сходинки утворюють потужні бічні гілки, які споживають багато поживних речовин. Кущ починає відділення і затримку з зростанням і розвитком плодових бутонів.

Студії видаленняКоли вони ростуть до 3-4 см, не залишаючи конопель. Не слухайте консультантів, які повинні бути нахилені, вкорінені. Ми не Кубані. Ми обмежені коротким літом. Наш головний заповідник – це розсада і рослинне утворення на 3-5 щіток в землі або до 7 щіток в теплиці. І висаджуємо розсаду завжди з квітучою щіткою.

У теплиці напівдетермінантні сорти Можна виростити в 2-3 стебла, залишаючи перші сходинки під першою квіткою щіткою, а ще - трохи вище, під другим квіткою щіткою. Вам потрібно подивитися на якість кроків: які товстіють, ви залишаєте, решта знімаються. Після всього, іноді такі різновиди верхнього (замість листя на вершині щітки виростає) над третє щітку, і ви продовжите стовбур нижніх ступенів зліва.

Неодноразові сорти Я тільки привели до одного стовбура, іноді на початку першої щітки стовбур розщеплює, і я керую таку рослину в двох стовбурах. Я не дозволяю будь-яких ігор і життєздатності на сходинки в теплиці, інакше високі сорти не покажуть свій потенціал врожайності.

р.

Займав лише два тижні - 9 травня парник не визнав. Вишня ще не цвіте зовні.

Видаляє і без рукавівй Здоровий, зелений і добре освітлений лист є помічником. Але він має свій час, його вік. Старі листя часто жовтіють, покриваються різними плямами, ослаблені і служать розмноженим грунтом для захворювань. Таким чином, вони повинні бути видалені спочатку. Зазвичай, як перші щітки починають дозрівати, видаліть все нижче. Навіть здорові. Світло і повітря важливіше.

Органічна або мінеральна вода?Проведено досвід та досвід екологів у всьому світі: мінеральні речовини з рівномірним внесенням по всій землі Смачні і цілющі помідори не можна вирощуватий Мінеральна рідина пригнічує біоту в всій зоні коренів, а вітаміни, мінерали та інші біологічно активні речовини дають коріння тільки сімбіонти мікроорганізмів і грунтових тварин у своїх секретах у різосфері.

Але навпаки:Помідори не ростуть на одній органічнійй Саме вони будуть рости, але смак не такий же, проблема з нітратами завжди більше фруктів. Шкідники і захворювання з усієї області мухають до таких переповнених рослин.

Все вирішується просто: Я кладу 3-5-7 грам (в залежності від гігантізму сорту) в отвір 5 см від стовбура при посадці. полімерДомінує калій і фосфор. Кращий - органічний Bui WMD, не поганий Kemir або Fertik.

У мене є багато. мульчій Ось один в пакетах. свінгериНе доступні цукру і амінокислоти, але є всі мінерали і мікроелементи в органах біоти грунту. Співвідношення азоту до вуглецю в ньому все ще висока, в межах 1/30.

Навігація чіпси Немає біоти грунту, співвідношення азоту до вуглецю становить 1/100, але є багато цукру і левини. Це активізує деревообробні гриби - кращий захист від патогенних грибів, а далі приваблює численні орди невеликих предаторів, а всі вони розпушують землю, насичують її свіжим активним гумусом, створюють мікроскопічні пори в грунті, роблячи його скам'яними, структурними.

Я постійно дивитися грунт - його волога і слабкість. Я дивлюся на зростання рослин - є надлишок азоту? І так само, як надихаючий художник підбирає кольори, як варик підбирає продукти і спеції, тому я мульчувати помідори кілька разів влітку, підбираючи дози компосту, а зверху - дози солодких чіпів. І я активую все це кожні 7-10 днів з обприскуванням ACF. А потім я доводжу мій результат на блюдо для дегустації - різнобарвний дозрівання, ароматні, цукрові помідори і помідори.

Так це час. Восени він знімав урожай перців, огірків і баклажанів, не викопував землю, запустив курчат в теплицю. Все взимку розпушують грунт і підстилку, прогрівають її. Навесні найбільш азотистий шар був видалений і в сипучих, як ватна вата, грунт висаджують розсаду, роблячи отвір просто рукою.

Вода з теплою водою з додаванням АХ і вермики. У місцях, де саджанці відстали за зростанням, поверхнево додають ложку вермікомпосту перед поливом. Якщо саджанці почали вирощувати жир, обприскують лист і поливають грунт слабким розчином кристалічної лінії (для хвойників), де знаходиться трохи азоту і багато калію.

Норма зростання і цвітіння розсади в цьому році попереду прогнозів. Три тижні пройшли з томатів і огірків. Огірки виросли понад метр, десятки яєчників. Помідори 80-90 см кожен. Більше 3 щітки цвітіння, плоди заливають на першу. Не існує ніяких захворювань або порушень харчування.

Це тільки 3 тижні з посадки! AKF і курчата дивують з грунтом.

Але я виросла розсаду на вулицю в теплиці. З 15 травня я тримала її у великих горщиках на вулиці. Тут це - панчіх, з квітучими щітками. 20 травня він висаджував на ліжках без будь-якого фільму.

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.7dach.ru