浜у 涓 蹇
Поговоримо про функціональну ілітературу. Почнемося, можливо, з виривом з листа від десятого градера, який приготував рецензію на прем’єру фільму Л. Бунюеля The Modest Charm of bourgeoisie (1972). Ось що це звучить:
Директор оплачує багато грошей, щоб пояснити всім нам, аудиторію. Так що ми розуміємо все, а не те, що ми самі вгадаємо все ... і як ми розуміємо, що режисер означав? Нехай він нічого не мав, але думають про нього. Тіред. Ми дуже розумні.
На Заході десь у 80-х роках минулого століття почався функціональний ілітарій. Проблемою було те, що незважаючи на поширеність, люди не отримали смарту, а гірше справляються з професійними обов’язками. Деякі дослідження показали, що хоча люди формально здатні читати і писати, вони не розуміють значення книги або інструкцій, вони не можуть писати логічно переконливий текст.
Люди, які страждають від функціональної ілюстрації, визнають слова, але не знають, як декодувати мову, знайти художнє значення в ній або технічні переваги. Таким чином, читачі та глядачі з них погані - вони віддають перевагу найрізноманітнішій культурі. Деякі дослідники вважають, що функціональна інітрата гірше навіть звичайної інітратії, оскільки це свідчить про більш глибокі порушення в механізмах мислення, уваги та пам'яті. Ви можете взяти Нігерію Negro, вчити його науку, і він зробить розумну людину. Оскільки в своїй голові всі когнітивні та продумані процеси продовжать адекватно.
Виникнення функціональної талітності у розвинутих країнах Заходу збігається з першими відчутними кроками цих держав до переходу до інформаційного суспільства. Знання та таланти швидко орієнтуватися в незнайомому середовищі стали критеріями соціального зростання особистості. На MIT (як ви пам'ятаєте, Gordon Freeman навчався там), був створений графік ринкової вартості працівника в залежності від просування на двох масштабах. Першим є рішення рутинних, повторюваних дій, розмноження, простої наполегливості. І другий – можливість виконання складних операцій, які не мають готового алгоритму. Якщо людина зможе знайти нові способи вирішення проблеми, якщо він може побудувати робочу модель на основі депараційних даних, то він функціональний Відповідно, функціонально неімітовані люди пристосовані лише до роботи касірів і джентів, а потім під наглядом. Вони не підходять для евристичної діяльності.
У 1985 році У.С. очолював аналіз, який оцінив, що 23 до 30 млн. американців були повністю ізольованими, а 35 до 54 млн. були напівлітератні, читання та письма навичками були набагато нижче, що було потрібно, щоб впоратися з обов’язками повсякденного життя. У 2003 році частка американців, які мають письмовий характер та навички читання нижче мінімуму склала 43 відсотків, або 121 млн.
У Німеччині, згідно з освітнім сенатором Sandra Schaeres, 7,5 млн. осіб (14% від дорослого населення) ілітують. У Берліні наодинці є 320,000 таких людей.
У 2006 році кафедрою освіти повідомили, що 47% школярів випадають з школи на 16 роки, не досягаючи базового рівня математики, а 42% не змогли досягти базового рівня англійської мови. З кожним роком британські вищі школи відправляють 100 000 випускників, які працюють на життя.
Чи сміється ти на глухих імперистів? Тепер посмішуємо самі. У 2003 році ми зібрали аналогічну статистику у наших школах (я думаю, серед 15-ти років). Так, лише 36% школярів мали достатні навички читання. З них, 25% студентів здатні виконувати лише завдання середньої складності, наприклад, для узагальнення інформації, яка міститься в різних частинах тексту, відноситься до тексту до їх життєвого досвіду, розуміння інформації, що надається в невідповідній формі. Високий рівень читальної грамотності: вміння розуміти складні тексти, критично оцінювати інформацію, представлену, формувати гіпотези та висновки продемонстрували лише 2% студентів Росії.
Функціональна ілітерія, звичайно, утворюється не тільки в дитинстві. Він може зловити повністю вирощеною людиною, яка поглинається рутину монотонного існування. Дорослим і літніх людей втрачають свої навички читання і мислення, якщо вони не потрібні їм в повсякденному житті. Ми йдемо на мільйон речей у школі та університеті. Думаю, я не пам'ятаю хімію на всіх, математика досить погана, це сором'язлива, щоб розповісти про історію без Вікіпедії під рукою. На щастя, я не забув, як організувати невеликі, прості слова в гігантиці, ненаукові тексти.
Ми живемо в світі функціонально неімітованих людей. Я не маю на увазі, щоб сказати, що це було зроблено для них, але багато способів це було зроблено для них. Все нудно, хоча. Ми краще вивчаємо функціональну ілютратію на практиці, а саме – ізолювати свої основні властивості і характеристики.
1) Функціонально імітують громадяни, які не мають складних завдань, обов'язково не мають мотивації взяти на себе більш складні завдання, повторювати однакові системні помилки.
2) Такі люди часто намагаються позбутися від будь-яких інтелектуальних завдань, посилаючись на нежить, потім на роботу, потім втомлювати.
(3) Вони не люблять читати.
(4) Запитати інших людей, щоб пояснити зміст тексту або алгоритм завдання.
(5) Інтемпти, щоб читати пов'язані з тяжкою розчаруванням і небажанням зробити це. При читанні психосоматичні проблеми швидко виникають: очі, голова може пошкодити, відразу виникає бажання відволікатися від чогось важливіше.
(6) Наші функціонально неспроможні зчитувачі часто артикулуються губами або навіть голосом, що вони читають.
7) Вони ускладнюють виконання будь-яких інструкцій, від струнких вправ для ремонту ядерного реактора.
(8) Нездатність будувати та просити питання про читання матеріалу. Вони не можуть повністю брати участь у обговоренні.
(9) Дуже помітна різниця між тим, що розуміється слухом і чим розуміють читання.
10) До проблеми, викликаної власним непорозумінням, вони реагують або навчаються безповоротності або попадаючи на інших, так як вони не повністю розуміють, що це право і хто винний.
Додаткова складність полягає в тому, що можливість читати і писати має прямий зв'язок з можливістю отримання будь-якого вмісту інформації. По суті, несе відповідальність за творчість в мережевому розумінні строку.
Ми живемо в світі функціонально неімітованих людей. Я не маю на увазі, щоб сказати, що це було зроблено для них, але в багатьох випадках це було зроблено для них. Я бачу його буквально у всьому, все, як правило, до pristine, babylike simple and obsession. Реклама, 140-літак Твіттер, рівень преси, рівень літератури. Намагатися хто-небудь з Heidegger, Лакан або Томас Манн. Читання та ще більше, щоб писати великі, аналітичні статті slender здатні одиниці у відсотках. Я був здивований, що це захворювання не обійти медіасферу: зазвичай написання журналістів тепер варто їх вагу і швидко стають редакторами. Оскільки вони не мають конкурентів.
Деградація в першу чергу впливає на всі сфери діяльності, один спосіб або інший, пов'язаний з словом. І якщо перед масою відрізнялася тільки поганим смаком, то тепер навіть цей руббіш має наклеїти на ложці у вигляді змащеного желе без твердих грудей.
На шляху дослідження Література у дорослому клієнті – Джонс і Бартлетт видавців дав рекомендації щодо написання текстів для функціонально неімітованих людей, тобто практично для всього сегмента B2C. Поради з питань авторського права, оскільки більшість рекламних повідомлень виготовляються відповідно до цих законів. Я буду ділитися з вами:
1) Вони набагато гірше при прийнятті анотації та неспроможних текстів, ніж прямі звернення, такі як «Ди ти волонтер?» Необхідно зробити адресне повідомлення, більш імперативне, більш персоналізоване. Вважаємо, що це найважливіше і ефективне правило роботи з неімітованими аудиторією. Ви погоджуєтесь, чи не ви?
2) Ви повинні використовувати слова з щоденного словника, бажано не більше 3-4 струнких. Ви не повинні всіх слів на німецькій мові. Необхідно уникати наукових слів (і все ще не розуміють нашого дискурсу), технічних і медичних умов. Бажано уникати слів, які дозволяють невідповідності як семантики, так і конотації. Ви не можете використовувати рекламні оголошення, такі як «ночка», «рода», «необхідно», тому що важливо для людей, щоб дізнатися, як скоро і як рідко.
(3) Аббревіатури дають повністю, "так" замінити нормальною "і так далі", Н.Б. в полях не писати на всіх. Вступні слова також повинні бути виключені, хоча, звичайно, пітливість.
(4) Пробити інформацію у вигляді красивих блоків. Більше абзаців, немає аркушів тексту. Щоб децифер статистика і графіки з цифрами, такими людьми, як правило, не планують в принципі.
(5) Суггести не повинні перевищувати 20 слів. Наголовки також повинні бути короткими і непристойними.
(6) Бажаєте урізноманітнити текст? Фак. Поява нових слів тільки плутає таких читачів. А що ви назвали «кари» на початку тексту не повинні раптом стати «карами».
7) Найголовніша інформація вводиться в основу статті, на самому початку, так як існує високий ризик, який навіть якщо читач отримує до кінця, то його здоров'я і сприйняття не буде таким же.
(8) Текст повинен бути розведений з щедрими просторами, картинками, знахідками - все заради того, що читач не відлякувся від похмурої стіни твердого тексту.
(9) Ретельно з фотографіями. Не повинно бути декоративних елементів, ілюстрацій, які привертають увагу. До речі, в соціальній рекламі для такої аудиторії, рекомендується не використовувати, наприклад, фотографії вагітних жінок паління або п'яні синці, що лежать під лавкою. Показати лише те, що ви хочете від аудиторії.
І якщо застигти років тому вчені шукали спосіб боротьби з функціональною ілюстрацією, зараз вони шукають шляхи взаємодії з ним. Це як діагноз став універсальним. Які причини функціональної інітрати? Тут вчені незгодні, але я особисто вірю, що це пов'язано з підвищеною кількістю інформаційних потоків, які вражають людей. У 60-70-х роках феномен функціональної ілюстрації почав формувати, умовно, в 60-70-х роках, в той час як телебачення стало барвистим і поширеним. Я прочитав гарне дослідження з Франції кілька років тому, що знайшли, що діти один до трьох років, які дивилися більше, ніж кілька годин телебачення в день втратили деякі свої когнітивні функції.
Я знаю, хто каже, що діти, народжені після 2000 року, страждають від ADHD і не можуть вчитися, концентрувати або читати. У той же час спостерігається збільшення суспільного регулювання. Діти набагато зручніше і знайомі, щоб переписати один з одним, ніж спілкуватися в прямому ефірі. У Японії вже є культура геймерів і гікі, які не залишають власної кімнати. Що чекає нас.
Я розумію, що він звучить дещо дивним, що діти одночасно не знають, як працювати з текстами і вегетативними в соцмережах, де все побудовано на тексті. Але подивіться на рівень своїх повідомлень. У мережі контент генерується кількома ентузіастами, а сто або двома комерційними брендами – решта є твердим реппостом. Неважливо, що людина переносить: коти або пост про Баврилард, вона може однаково вказувати на функціональну іллітра. Не дарма, нове покоління відразу ж називали «навчим раком».
Універсальна грамотність розкриває те, що школа не завжди виробляє грамотних людей. Однак, тільки з поширенням нових каналів зв'язку, проблема стала неможливим ігнорувати. І якщо протягом багатьох років тому вчені шукали спосіб боротьби з функціональною ілітрацією, зараз вони шукають шляхи взаємодії з ним. Це як діагноз став універсальним.
Телевізор, а потім комп'ютеризація, цифрові медіа. Радіо ускладнений, теж. Почуєте новину або «Пов’язки каміном» Росвелт потрібно орієнтуватися і концентрувати. Телевізор був першим джерелом інформації, яка не вимагає ніяких зусиль сприйняття та аналізу. Картина замінює текст озвучувача, дію, часті зміни рамок і декорацій не дозволяють знімати, набридати.
У дні, коли сайт був створений гексами, інтернет був занурений смарт текстами. У зв’язку з популяризацією мережі, люди далекі від науки та кваліфікованої праці. Тепер більшість користувачів повинні знати, скільки слів, таких як «порошок» або «флешgames», щоб отримати те, що вони хочуть. Ви можете миттєво переключатися з гороскопів на новини літопису, від літописів до анекдотів, а потім до YouTube або «Фун Ферма». Це майже як натискання каналів на телевізорі. Зростаю, мені довелося витрачати час на енергоресурси. Гра більше або менше спурених когнітивних імпульсів.
Чому Steve Jobs і Bill Gates приймають електронні гаджети від своїх дітей? Афіша Андерсон, які паралізовані побутові пристрої, щоб вони не могли працювати більше пари годин на добу, сказав:
Моя жінка звикла мене і дружини бути фашистами, які занадто схильні до технології. Вони не говорять про те, що їх друзі мають такі обмеження в сім'ї. Це тому, що я бачу загрозу перенаправленню в Інтернеті, як ніхто інший. Я не хочу, щоб діти мали однакові проблеми.
Це люди, які повинні поклонювати нові технології у всіх його формах.
Рекламні та маркетингові підрозділи SMM потребують споживачів. Хто краще споживача, ніж функціонально неналежна людина? Ці люди можуть мати низькі доходи, але вони легіон, і через їх низький IQ, вони легко маніпулюють. Щоб бути чесною, суспільство ще не розробило певну інформаційну культуру. Навпаки, на рік, як комерційно орієнтовані структури, збираються на інформаційний простір. Рекламні та маркетингові підрозділи SMM потребують споживачів. Хто краще споживача, ніж функціонально неналежна людина? Ці люди можуть мати низькі доходи, але вони легіон, і через їх низький IQ, вони легко маніпулюють. Наприклад, більшість кредитних боржників – це люди, які не можуть правильно читати банківський договір, оцінити порядок платежів та розрахувати власний бюджет.
бідність породи бідності. Включаючи в інтелектуальну сферу. Я часто бачу молодих батьків, щоб позбутися від дитини на півгодини, дати йому планшет з гри. І це рік і половина або два. Я почав грати і висувати перед телевізором в п'ять або шість років, але до цього часу я вже утворився техніки самозахисту інформації. Я змогла відфільтрувати рекламний джгут і бути критичним з будь-яких зображень на екрані. Я можу концентрувати на читання однієї книги за години. Ранній доступ до задоволення та розслаблення інформаційних потоків призводить до швидкого деградації та атрофії функцій синтетичного мислення.
Ви можете помітити, що нерівність між багатими і бідними зростає в світі. У найближчому майбутньому 10 відсотків людей не тільки мають 90 відсотків їх багатства, але і 90 відсотків їх інтелектуального потенціалу. Проміжок розширюється. Деякі люди стають розумними і більш привабливими для обробки нескінченних потоків інформації, тоді як інші перетворюються на ганчірку і невимушені худоби. І абсолютно на власній. Не можна скаржитися. Не існує чіткого зв’язку між бідністю та функціональною недержавністю. Більш важливим є вплив і освіта батьків. Вони також мають функціональну грамотність.
Пам'ятайте старий Луначарський? Він може відкрити кращий рецепт від будь-якого роду іллітра. На одній зустрічі працівник звернувся Анатолія Василевича:
Comrade Lunacharsky, ви так смарт. Як багато установ, які ми повинні бути такими?
«Є лише три», – відповів він, «Одно повинен бути закінчений вашим дідом, другий батьком, а третій. й
Автор: Дарія Соколова
П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!
Джерело: syg.ma/@daria-sokologskaya/funktsionalnaia-nieghramotnost