450
10 великих винаходів, які були зроблені уві сні
Винахідки, зроблені в сні.
Є легенда, що Дмитро Менделєєв працював три дні без сну, а коли він закрив очі, він побачив уві сні періодичний стіл хімічних елементів. Він прокинувся і переніс все з пам'яті в папір. Тим не менш, сам Менделєєв ставив цю чарівну легенду з залізною. «Я може думати про це протягом двадцяти років, але ви думали, «Сісти і раптом... готовий», - сказав він. Але ще історія знає випадки, коли блискучі ідеї дійсно прийшли до своїх творців уві сні.
1,1 км Теорія релятивності
319018
Теорія ейнштейна пружності.
Альберт Ейнштейн мав блискучі ідеї навіть тоді, коли він був гаслом. Однією з таких ідей стала теорія релятивності. Він мріяв про полонених корів, що стоять електричним парканом. Садівник виявився на струмі, а корови в цей момент вимовляється синхронно з паркану. Але селяни, які переглядали цю картину з іншої сторони поля, побачили речі трохи по-різному - тварини відскочені назад після одного, як «хвиля» вентиляторів на подіумі. Уранці Ейнштейн почав відображати свою мрію і зрозумів, що така ж подія відрізняється в залежності від кута зору - на деформації часу і простору.
2. Термінатор
746625
Термінатор.
У 1981 році майже ніхто не знав про Джеймса Камерона в Голлівуді, а через три десятиліття він спрямований на два з найбільш захоплюючих фільмів в історії кіно. На початку своєї кар’єри він не знає, що писати. Я вирішив весь випадок. Поки в Римі Камерон впав підпіл, а в пів delirium він побачив дивну картину - робот народжується від вибуху. Він ріже навпіл, озброєний ножами і намагається зловити жінку. І хоча Камерон відчував, він зміг записувати свою мрію, і коли він повернувся до США, він створив відомий персонаж Термінатор.
3. "День народження".
Один з найпопулярніших пісень Beatles був написаний Paul McCartney уві сні. “Я впевнений, що реальний погляд, коли ви не шукаєте.” «Сьогодні» одна з найпопулярніших пісень світу, я почув уві сні. Я був крутим протягом тривалого часу, намагаючись писати щось, як це, деякі сумні пісні, які будуть відрізнятися від будь-якого письмового. Ідея переплетена в моїй голові, і вві сні, підсвідомий, ймовірно, працював. Я даю до цього настрою!
4. У Швейна машина
Р
швейна машина.
Пішохідна машинка була винайдена в 1845 році після Іллі Яка побачила сонну фантазію. Як він був захоплений чоловіками зі списами і хотів його вбити. На кінчиках своїх копій він помітив отвори. Ця ідея стала відсутністю посилання на створення швейної машини.
5. нервова система
Нервові імпульси.
На початку 20 ст. вчені думали, що інформація між нейронами передається через електричні імпульси. Але один раз д-р Отто Леви мав незвичайну мрію, яку він навпіл зафіксував на папері. Вранці, після перечитування його нот, Леві зрозумів, що нервова система була заснована на хімічних реакціях. Згодом це відкриття заслужила йому Нобелівську премію.
6. Жнівень Планетарна модель атома
Планетарна модель атома.
У 1913 році датський вчений Нільс Бор мріяв, що він був на сонці. планети обертаються навколо з великою швидкістю. Коли він прокинув, він створив планетарну модель структури атомів, для яких він пізніше отримав Нобелівську премію.
7. Про нас Сальвадор Далі
Сальвадор Далі.
«Захист пам'яті» – один з найвідоміших картин художника Сальвадор Далі – за художником, «захопити» до нього уві сні. «Це втілення на полотні моєї мрії», - сказав Дальві більше одного разу.
8. ДНК
ДНК.
Американський вчений Джеймс Ватсон в середині XX століття побачив уві сні два переплетені змії. Це призвело до ідеї форми та структури ДНК.
9. Навігація Бальзам росту волосся
Мадам КДЖ Векер – перший в світі жіночий мільйонер.
Мадам КДЖ Векер відомий першим жіночим мільйонером світу. На початку 20 ст. на косметиці. CJ Walker сказав, що уві сні дивець прийшов до неї, який розповів рецепт швидкого росту волосся. Це був інструмент, який допоміг їй заробити гроші.
10. бензо
бензо.
хімік Фрідріха Кокула мріяла про формулу бензолу. Він сказав, що я мріяв про два змії. Я дивився їх танцювати, як фосцинація, коли раптом один з з змій захопив її хвіст і зважився перед очима. Як якщо пірсинг від блискавки, я прокинувся: структура бензолу є закритим кільцем!
P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!